تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
چک لیست ارزیابی شدت علائم اختلال مانیا (MSC)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی چک لیست ارزیابی شدت علائم اختلال مانیا (MSC)

این پرسشنامه توسط رهنما و همکاران در سال 1388 ساخته شده است. هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی شدت علائم مانیا در بیماران بستری مبتلا به اختلال دوقطبی نوع I می باشد.

این پرسشنامه دارای 20 سوال و 3 مولفه شدید، خفیف و متوسط می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه معرفی چک لیست ارزیابی شدت علایم اختلال مانیا (MSC) تایید شده است.

اختلال مانیا

اختلالات خلقی طبقه ای از اختلالات روان شناختی است؛ در اختلالات خلقی که انواع مختلفی دارد، حالت عاطفی فرد تغییر می کند؛ نام دیگر اختلالات خلقی، اختلالات عاطفی است. مثلا اختلال افسردگی و انواع آن یا اختلال دو قطبی و انواع آن جز اختلالات خلقی می باشند.

در این اختلالات روحیه و خلق فرد متناسب با شرایط تغییر می کند. مثلا در افسردگی فرد باید به مدت دو یا چند هفته، نشانه هایی نظیر اندوه و غم فراوان، یاس و ناامیدی، تغییر الگوی خواب یا اشتها، افکار و یا اقدام به خودکشی را تجربه کند.

در اختلالات خلقی فرد یا علائم خلق پایین که همان افسردگی است را تجربه می کند یا دچار علائم خلق بالا یا مانیا می شود؛ به عنوان مثال، فردی که مبتلا به اختلال دو قطبی تشخیص داده می شود، هم علائم مانیا و هم علائم افسردگی را به صورت دوره ای از خود نشان می دهد.

عموم افراد در مورد علائم خلق پایین یا افسردگی اطلاعاتی دارند اما نشانه های علائم خلق بالا یا مانیا را آن طور که باید نمی شناسند. مشخصه اصلی علائم خلقی مانیک فعالیت و انرژی بیش از اندازه است. فردی که دچار مانیک می شود، انرژی زیادی دارد و دائما گوش به زنگ است، حرکت، گفتار یا رفتارش سریع می شود، تحریک پذیری او نسبت به محیط، افراد بالا می رود، کارهای پرخطر و پر ریسک مانند رانندگی بی دقت انجام داده یا ولخرجی می کند؛ همچنین ممکن است فعالیت های مختلفی را در یک مدت زمان انجام دهد، این فرد پرش افکار دارد و از دیگر سو، مشکلاتی را در به خواب رفتن یا بی خوابی تجربه می کند.

تشخیص و شناسایی نشانه های مانیا یا شیدایی می تواند به درمان و کاهش نشانه های این بیماری کمک کند؛ مهم ترین هدفی که در درمان این بیماری دنبال می شود، ایجاد ثبات در خلق و خوی فرد و کاهش شدت نشانه ها است؛ اگر این مهم محقق شود، فرد قادر به داشتن عملکرد موثر در زندگی روزمره خواهد بود. روان درمانی، دارو درمانی، تلاش برای ایجاد تغییرات در سبک زندگی و مداخله جسمانی برخی از درمان های موثر برای اختلال دو قطبی و کاهش نشانه های مانیا است.

در صورتی که تمایل به ارزیابی  شدت علائم مانیا در بیماران بستری مبتلا به اختلال دوقطبی نوع I داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که معرفی چک لیست ارزیابی شدت علایم اختلال مانیا (MSC) نام دارد، استفاده کنید.

 
 

 

 

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

مانیا یا شیدایی حالتی است که در آن فرد دچار سرخوشی، انرژی بالا و رفتارهای تکانشی می شود.

علائم اختلال مانیا یا شیدایی چیست؟

مشخصه اصلی علائم خلقی مانیک فعالیت و انرژی بیش از اندازه است. فردی که دچار مانیک می شود، انرژی زیادی دارد و دائما گوش به زنگ است، حرکت، گفتار یا رفتارش سریع می شود، تحریک پذیری او نسبت به محیط، افراد بالا می رود، کارهای پرخطر و پر ریسک مانند رانندگی بی دقت انجام داده یا ولخرجی می کند؛ همچنین ممکن است فعالیت های مختلفی را در یک مدت زمان انجام دهد، این فرد پرش افکار دارد و از دیگر سو، مشکلاتی را در به خواب رفتن یا بی خوابی تجربه می کند.

اختلال خلقی چیست؟

اختلالات خلقی طبقه ای از اختلالات روان شناختی است؛ در اختلالات خلقی که انواع مختلفی دارد، حالت عاطفی فرد تغییر می کند، در این اختلالات روحیه و خلق فرد متناسب با شرایط تغییر می کند، همچنین در اختلالات خلقی فرد یا علائم خلق پایین که همان افسردگی است را تجربه می کند یا دچار علائم خلق بالا یا مانیا می شود.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام