پرسشنامه مقیاس مشکلات ارتباطی کودکان (PRQ)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه مقیاس مشکلات ارتباطی کودکان (PRQ)
این پرسشنامه توسط اعظم حشمتی و همکاران در سال 1397 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی مشکلات ارتباطی کودکان می باشد.
این پرسشنامه دارای 10 سوال و 2 بعد:
- رفتارهای بازداری نشده
- رفتارهای بازداری شده می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه مشکلات ارتباطی کودکان (PRQ) تایید شده است.
برقراری ارتباط با دیگران فقط مختص بزرگسالان نیست و محدود به ارتباط کلامی نمی شود. کودکان همانند بزرگسالان و از سن پایین یاد می گیرند که با دیگران به خصوص پدر یا مادر ارتباط برقرار کنند. آن ها در ابتدا با استفاده از اصوات، تن صدا یا تغییر حالات صورت، سعی می کنند نیاز خود را به مادر یا مراقب اصلی منتقل کنند. مثلا گریه یا دست و پا زدن کودک یکی از مواردی است که کودک به وسیله آن نیازش را به والد بیان می کند. همچنین تکان دادن سر به والدین کمک می کند تا رضایت یا عدم رضایت کودک از چیزی را متوجه شوند.
با افزایش سن و یادگیری کلمات جدید، تقریبا در گستره سنی یک تا یک سال و نیم، کودکان می توانند با استفاده از کلام و کلمات منظور خود را خیلی واضح به دیگران برسانند. اما متاسفانه همه ی کودکان در این سن و سال شروع به یادگیری کلمات جدید نمی کنند یا معنای کلمات را به خوبی متوجه نمی شوند و میان کلمات مختلف نمی توانند ارتباط برقرار کنند و این موضوع یک چالش جدی برای کودک و والدین است؛ چالشی که به عنوان مشکلات ارتباطی در کودکان از آن یاد می شود. بنابر بررسی محققان، مشکلات ارتباطی در کودکان امری شایع است که در صورت عدم پیگیری و درمان می تواند مشکل آفرین باشد و آینده کودک را تحت تاثیر قرار دهد.
چه زمانی می توانیم بگوییم کودک دارای مشکلات ارتباطی است؟
مشکلات ارتباطی را می توان با وجود برخی نشانه ها در کودک به راحتی شناسایی کرد؛ زمانی که کودک درک درستی از آنچه دیگران می گویند نداشته باشد، نتواند کلمات را برای انتقال مفاهیم در کنار یکدیگر قرار دهد، زمانی که نتواند روان و واضح صحبت کند، در ادای درست کلمات مشکل داشته باشد و در نهایت متوجه احساسات و نیات دیگران نشود، می توان گفت کودک از مشکل ارتباطی رنج می برد.
زمانی هم که کودک نتواند صحبت کند یا مکالمه های دیگران را متوجه شود، در برقراری ارتباط با دیگران به مشکلات جدی برخورد می کند. مشکلات ارتباطی کودک با بیان کلمات، عبارات و سوال پرسیدن و پاسخ دادن و در نهایت صحبت های طولانی در ارتباط است. آیا تا به حال با کودکی که در برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارد، برخورد کرده اید؟ نشانه های این مشکل در برقراری ارتباط چگونه بوده است؟ در صورتی که تمایل به ارزیابی مشکلات ارتباطی کودکان داشته باشید، می توانید از مقیاس مشکلات ارتباطی کودکان (PRQ) استفاده کنید.
هدف از ساخت پرسشنامه مقیاس مشکلات ارتباطی کودکان (PRQ) چیست؟
ارزیابی مشکلات ارتباطی هدف ساخت این پرسشنامه است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه 2 مولفه دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت