پرسشنامه توصیف مشکلات افراد خوانش پریش بزرگسال
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه توصیف مشکلات افراد خوانش پریش بزرگسال
این پرسشنامه با هدف ارزیابی وجود مشکلات خوانش پریشی در افراد ساخته شده است.
این پرسشنامه توسط یک دانشجو در دانشگاه الزهرا ساخته شده است.
این پرسشنامه دارای 66 سوال و نه مولفه می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه توصیف مشکلات افراد خوانش پریش بزرگسال هفده تا چهل سال تایید شده است.
اختلالات یادگیری یعنی چه؟
اختلالات یادگیری دسته ای از اختلالات روان شناختی هستند که با مشکلات یادگیری شناخته می شوند. فرد مبتلا به اختلال یادگیری در زمینه های خاصی همچون خواندن، نوشتن، یادگیری ریاضی مشکل دارند. اصولا این اختلال در سنین مدرسه و با ورود به مدرسه آشکار می شود. کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری، چون در یادگیری دروس مختلف مشکل دارند، ممکن است احساسات و هیجاناتی نظیر استرس، اضطراب، افسردگی و انزوا طلبی و ... را تجربه کنند.
اختلالات خواندن به چه معناست؟
یکی از انواع اختلالات یادگیری، اختلال خواندن یا دیسلکسیا می باشد. فردی که مبتلا به این اختلال است، در خواندن متن، درک متن، تلفظ متن، نوشتن متن و .. مشکلاتی دارند. این اختلال عملکرد فرد را به شدت تاثیر قرار می دهد و به سلامت روان فرد آسیب می رساند. خوانش پریشی که به عنوان دش خوانی هم شناخته می شود، می تواند خواندن کلمات، شناخت و تلفظ واج ها، رمز گشایی کلمات را با مشکل مواجه کند. فردی که مبتلا به خوانش پریشی می باشد در نوشتن املا، مهارت های شنیداری، حافظه کوتاه مدت و .. مشکلاتی را تجربه می کند.
خوانش پریشی در بزرگسالان نیز دیده می شود و فقط مختص کودکان نمی باشد. بزرگسال خوانش پریش توانایی خواندن متون را دارد اما اگر این فرد را با فردی که مبتلا به اختلال خوانش پریشی نیست، مورد مقایسه قرار دهیم، متوجه می شویم که این فرد از سرعت کمتری در خواندن متون برخوردار است. فرد خوانش پریش در درک کلمات کمی مشکل دارد و اگر با کلماتی مواجه شود که بی معناست و یا معنای آن را نمی داند، مکث زیادی برای درک معنای کلمه خواهد داشت.
شاید برایتان سوال شود، آیا افراد مبتلا به اختلال یادگیری و به خصوص فردی که مبتلا به خوانش پریشی است، از ضریب هوشی پایین تری نسبت به دیگر افراد برخوردار است یا خیر؟ در پاسخ باید گفت این فرضیه کاملا اشتباه است زیرا افراد مبتلا به اختلال یادگیری از هر نوعی، دارای ضریب هوشی بالا هستند و این اختلال هیچ ربطی به ضریب هوشی یا IQ ندارد.
بهترین راهکار درمانی برای اختلالات یادگیری مراجعه به متخصص سلامت روان و استفاده از روش درمانی مناسب با این اختلال است.
آیا تا به حال با فردی که مبتلا به اختلال خوانش پریشی است، برخورد داشته اید؟ در صورت تمایل به ارزیابی اختلال خوانش پریشی در افراد بزرگسال می توانید از پرسشنامه ی مشکلات افراد خوانش پریش بزرگسال(۱۷-۴۰ ساله) استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.
این پرسشنامه چه چیزی را ارزیابی می کند؟
این پرسشنامه متغیر خوانش پریشی را ارزیابی می کند.
خوانش پریشی جز کدام اختلالات است؟
خوانش پریشی جز اختلالات یادگیری دسته بندی می شود.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه دارای روایی و پایایی می باشد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه 66 سوال دارد.
آیا این پرسشنامه محدودیت سنی دارد؟
بله، این پرسشنامه برای ارزیابی افراد 17 تا 40 سال ساخته شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت