پرسشنامه تفکر ارجاعی اهرینگ
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه تفکر ارجاعی اهرینگ
این پرسشنامه توسط اهرینگ، زستچ، ویداکر، واهل و اهلرس در سال 2010 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی تفکر ارجاعی می باشد.
این پرسشنامه دارای 15 سوال و 3 مولفه:
- ناکارآمدی ادراک شده
- تسخیر ظرفیت روانی
- ویژگی های اصلی تفکر ارجاعی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه تفکر ارجاعی اهرینگ و همکاران تایید شده است.
تفکر ارجاعی چیست؟
زیر سوال بردن مفهوم خود یکی از مشکلاتی است که در حیطه شناختی ممکن است بروز پیدا کند و هر فردی دچار آن شود؛ تفکر ارجاعی اصطلاحی است که برای توصیف این شرایط به کار می رود. ذهن آدمی دارای ویژگی های منحصر به فرد می باشد. یکی از ویژگی های معمول ذهن آدمی، تفکر ارجاعی است.
تفکر ارجاعی در بر گیرنده حوادث، موضوعات و رفتارهای منفی است که شخص برای خود تداعی می کند. تفکر ارجاعی می تواند در واقعیت تغییراتی ایجاد کند و ادراک واقعیت را محدود کند.
در یک تعریف ساده، تفکر ارجاعی دیدگاهی است که باعث می شود فرد اتفاقات روزمره و هر آنچه که در طول روز اتفاق میوفتد را با معنایی خاص تعبیر کند و شدت این معنا برای هر فردی متفاوت است؛ مثلا برخی افراد به صورت موقتی و لحظه ای به این اتفاقات و معنای آن ها فکر می کنند و برخی دیگر باورها و اعتقادات را در ذهن خود ثبت می کنند و به صورت مکرر به آن فکر می کنند و در نهایت فکر کردن به یک اتفاق منفی به صورت مکرر می تواند سلامت روان فرد را تهدید کند و برای فرد خطر آفرین باشد.
تفکر ارجاعی در پژوهش های مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است؛ اخیرا نتیجه پژوهشی نشان داده است که تفکر ارجاعی با درماندگی آموخته شده در ارتباط می باشد. همچنین تفکر ارجاعی با توجه به تاثیری که بر سلامت روان می گذارد، می تواند با دیگر اختلالاتی نظیر افسردگی و اضطراب مرتبط باشد.
این پرسشنامه یک ابزار معتبر در زمینه ارزیابی افکار ارجاعی است؛ استفاده از این پرسشنامه برای افرادی که افسرده هستند یا به اختلالات خلقی مبتلا می باشند، کاربرد دارد. این ابزار شامل سه خرده مقیاس می باشد.
ویژگی هایی اصلی تفکر ارجاعی شامل تکراری بودن، خودآیند بودن و مشکل در قطع افکار است؛ ناکارآمدی ادراک شده و تسخیر ظرفیت روانی از دیگر ویژگی های تفکر ارجاعی در این پرسشنامه است که مورد ارزیابی قرار می گیرد. این پرسشنامه در ابتدا در کشور ایران هنجاریابی نشده بود اما متخصصان ایرانی پس از ترجمه، آن را مورد بازبینی قرار داده و در نهایت در کشور ایران هنجار یابی کردند.
روایی و پایایی این پرسشنامه در کشور ایران بالا و رضایت بخش گزارش شده است.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر تفکر ارجاعی داشته باشید، پیشنهاد می کنیم از این پرسشنامه استاندارد و پرکاربرد استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.
ویژگی های اصلی تفکر ارجاعی چیست؟
تکراری بودن، خودآیند بودن و مشکل در قطع افکار.
تفکر ارجاعی در چه افرادی بیشتر است؟
افرادی که مبتلا به افسردگی، اختلالات خلقی و درماندگی آموخته شده هستند.
تفکر ارجاعی چیست؟
تفکر ارجاعی دیدگاهی است که باعث می شود فرد اتفاقات روزمره و هر آنچه که در طول روز اتفاق میفتد را با معنایی خاص تعبیر کند و شدت این معنا برای هر فردی متفاوت است.
این پرسشنامه با چه هدفی ساخته شده است؟
این پرسشنامه با هدف ارزیابی تفکر ارجاعی ساخته شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت