پرسشنامه ارزیابی خستگی ذهنی رانندگان
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه ارزیابی خستگی ذهنی رانندگان
این پرسشنامه توسط شیرازه ارقامی و همکاران در سال 1394 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان خستگی ذهنی رانندگان می باشد.
این پرسشنامه دارای 17 سوال می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه ارزیابی خستگی ذهنی رانندگان تایید شده است.
یکی از مهم ترین مسائلی که با بررسی شهرهای بزرگ و پرجمعیت متوجه آن می شویم، شلوغی شهر و آمد و شد زیاد افراد توسط ماشین و وسایل نقلیه عمومی و خصوصی است. این روزها استفاده از وسایل نقلیه پیش از هر دوره ی دیگری توسط عموم افراد جامعه رایج است. افراد با نیت و مقاصد مختلفی از وسایل نقلیه استفاده می کنند و به طور قطع می توان گفت، وسایل نقلیه روند ارتباطات را تسهیل کرده و مزایای زیادی به همراه دارد.
رفت و آمد سریع، صرفه جویی در وقت و زمان، انجام کارها در مدت زمان کمتر و کسب نتیجه دلخواه، جلوگیری از آسیب و پیامد های منفی بیشتر زمانی که فرد بیمار است یا به کمک فوری پزشکی نیاز دارد از مزایای استفاده از وسایل نقلیه می باشد. توجه داشته باشید، استفاده از وسایل نقلیه همان طور که مزایای بسیاری به همراه دارد، در برخی شرایط و موقعیت ها ممکن است آسیب رسان باشد و با معایبی برای شخص راننده و یا افراد حاضر در اتوموبیل او همراه شود. یکی از آسیب زا ترین و شاید بتوان گفت معایب استفاده از وسایل نقلیه، موقعیتی است که راننده دچار خستگی ذهنی و جسمی باشد.
خوب می دانید که یکی از شروط مهم رانندگی و پشت فرمان نشستن، احتیاط و رعایت قوانین و مقررات است. زمانی که فرد آمادگی کافی برای رانندگی نداشته باشد، احتمال خطای او در رانندگی بیشتر می شود. یکی از مواردی که حاکی از عدم آمادگی برای رانندگی است، خستگی ذهنی راننده می باشد.
رانندگی نیاز به دقت، تمرکز دارد، مسلما زمانی که فرد از نظر ذهنی خسته باشد، نه تنها تمرکز و دقت ندارد بلکه دچار حواس پرتی هم هست. رانندگی بدون دقت و تمرکز همراه با حواس پرتی جز خطر هیچ چیز به همراه نخواهد داشت و احتمال وقوع تصادفات در این موقعیت از هر موقعیت دیگری بیشتر است.
همچنین خستگی ذهنی رانندگان مستقیما بر فرسودگی شغلی تاثیر دارد، راننده ای که خسته باشد، عملکرد خوبی نخواهد داشت، وقتی عملکرد خوب نباشد، فرد احساس نارضایتی می کند و از شغل رانندگی لذت نمی برد و گویی فقط دوست دارد که مسیر به اتمام برسد، در چنین شرایطی احتمال فرسودگی شغلی بالا می رود.
به عنوان یک راننده آیا خستگی ذهنی را تجربه کرده اید؟ خستگی ذهنی چه تاثیری بر عملکرد شما داشته است؟ در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر خستگی ذهنی رانندگان داشته باشید، می توانید از پرسشنامه استاندارد و معتبر، خستگی ذهنی رانندگان استفاده کنید.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه تک مولفه است.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی خستگی ذهنی رانندگان هدف ساخت این پرسشنامه است.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت