پرسشنامه عوامل موثر بر موفقیت انتقال تكنولوژی
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه عوامل موثر بر موفقیت انتقال تكنولوژی
این پرسشنامه توسط مجید باقرزاده و همکاران ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی عوامل موثر بر موفقیت انتقال تكنولوژی می باشد.
این پرسشنامه دارای 33 سوال و 5 بعد:
مدیریت، شرايط اقتصادی كشور، شرایط محیطی كشور، منابع انسانی، تحقيق و توسعه می باشد. روایی و پایایی پرسشنامه عوامل موثر بر موفقیت انتقال تكنولوژی تایید شده است.
موفقیت در انتقال تکنولوژی
نقش تکنولوژی و فناوری در عصر حاضر غیر قابل انکار است؛ زندگی هر کدام از ما به نوعی با فناوری و تکنولوژی های روز دنیا گره خورده است و شاید ادامه زندگی بدون استفاده از تکنولوژی ممکن نباشد. تکنولوژی زندگی را تسهیل کرده و باعث راحتی شده است.
نکته قابل توجهی که در مورد تکنولوژی وجود دارد، انتقال آن است؛ تکنولوژی باید قابل انتقال باشد و بتوان آن را به دیگران منتقل کرد. زمانی که انتقال تکنولوژی صورت می گیرد، همزمان فرآیند انتقال دانش هم در حال انجام است. انتقال تکنولوژی به طرق مختلف صورت می گیرد که یکی از انواع آن انتقال افقی یا هم سطح می باشد؛ در این انتقال، انتقال و حرکت تکنولوژی از یک ناحیه به ناحیه دیگر صورت می گیرد. نقطه مقابل انتقال افقی، انتقال عمودی است و زمانی روی می دهد که تکنولوژی از یک مرکز تحقیقاتی به سازمان های توسعه و تحقیقی دیگر منتقل شود.
در این میان، افرادی وجود دارند که به عنوان واسطه یا دلال فناوری فعالیت می کنند؛ کار دلالان فناوری انتقال و هدایت مفاهیم، فناوری و روند علمی به سازمان ها یا موقعیت های جدید است. دیگر اصطلاحی است که در خصوص انتقال فناوری ها مورد توجه است، ارزشمندی فناوری می باشد.
فناوری به اشکال مختلف قابل انتقال است؛ انتقال فناوری به منبعی که فناوری از آن منتقل می شود بستگی دارد؛ مثلا انتقال فناوری از آزمایشگاه یا آژانس های تحقیقاتی با انتقال فناوری از کاربرد متفاوت بوده و فرآیند آن از هر منبعی می تواند سادگی یا پیچیدگی های خودش را داشته باشد.
به عنوان نمونه تکنولوژی می تواند از طریق همکاری یا کمک حرفه ای، انتقال تجاری فناوری، اقدامات میان سازمان های دولتی، همکاری سازمان های دولتی و غیر دولتی و... انتقال پیدا کند.
شاید برایتان سوال پیش بیاید که انتقال فناوری چه مزایایی دارد؟ انتقال فناوری می تواند به ثبت اختراع، اعطای مجوز، ایجاد فرصت های خاص، تجارت سریع محصولات، قابلیت تولید بیشتر با هزینه کمتر، به حداکثر رساندن سرمایه اولیه و .... کمک کند و این موارد فقط برخی از مزایای انتقال فناوری می باشد.
عوامل مختلفی می تواند بر موفقیت یا شکست انتقال فناوری تاثیر بگذارد؛ مدیریت، شرايط اقتصادی كشور، شرایط محیطی كشور، منابع انسانی، تحقيق و توسعه از جمله عوامل اثر گذار بر موفقیت انتقال فناوری هستند. در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر، عوامل موثر بر موفقیت انتقال تكنولوژی داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی عوامل موثر بر موفقیت انتقال تكنولوژی هدف ساخت این پرسشنامه است.
انتقال تکنولوژی چگونه صورت می گیرد؟
انتقال تکنولوژی به طرق مختلف صورت می گیرد که یکی از انواع آن انتقال افقی یا هم سطح می باشد؛ در این انتقال، انتقال و حرکت تکنولوژی از یک ناحیه به ناحیه دیگر صورت می گیرد. نقطه مقابل انتقال افقی، انتقال عمودی است و زمانی روی می دهد که تکنولوژی از یک مرکز تحقیقاتی به سازمان های توسعه و تحقیقی دیگر منتقل شود.
انتقال فناوری چگونه است؟
فناوری به اشکال مختلف قابل انتقال است؛ انتقال فناوری به منبعی که فناوری از آن منتقل می شود بستگی دارد؛ مثلا انتقال فناوری از آزمایشگاه یا آژانس های تحقیقاتی با انتقال فناوری از کاربرد متفاوت بوده و فرآیند آن از هر منبعی می تواند سادگی یا پیچیدگی های خودش را داشته باشد. به عنوان نمونه تکنولوژی می تواند از طریق همکاری یا کمک حرفه ای، انتقال تجاری فناوری، اقدامات میان سازمان های دولتی، همکاری سازمان های دولتی و غیر دولتی و... انتقال پیدا کند.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت