پرسشنامه ارتباطات دوستانه
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه ارتباطات دوستانه
این پرسشنامه توسط اسحاق سیاهپوش و همکارانش ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان ارتباطات دوستانه افراد می باشد.
این پرسشنامه دارای 8 سوال است.
روایی و پایایی پرسشنامه ارتباطات دوستانه تایید شده است.
ارتباط دوستانه
بر هیچکس پوشیده نیست که انسان موجودی است اجتماعی و تمایل به زندگی به صورت گروهی و در کنار دیگران دارد؛ ما انسان ها از ابتدای تاریخ در کنار یکدیگر زندگی کرده و برای رفع نیازهای خود به یکدیگر وابسته بودیم. انسان ها با کمک گرفتن از یکدیگر مشکلاتشان را حل می کنند و با نوع دوستی در کنار یکدیگر با محبت زندگی می کنند، چیزی که امروزه تحت عنوان رفتار اجتماعی در نظر گرفته می شود.
رفتارهای اجتماعی اکتسابی هستند و هر فردی با صرف زمان می تواند آن را یاد بگیرد؛ یادگیری رفتارهای اجتماعی با پاداش همراه است. رفتارهای اجتماعی منجر به کنش و واکنش متقابل می شود؛ یکی از انواع رفتارهای اجتماعی برقراری ارتباطات دوستانه است.
هر انسانی در طول دوران حیات خود ارتباطات دوستانه را تجربه می کند؛ ارتباط دوستانه شامل دوست شدن با برخی افراد است که با فرد ویژگی های مشترک اخلاقی، رفتاری یا شخصیتی دارند. روابط دوستانه نیاز به برقراری ارتباط با دیگران و احساس وابستگی را در افراد ارضا می کند و باعث ایجاد احساس تعلق خاطر می شود.
وقتی با دیگران ارتباط دوستانه برقرار می کنیم، در ما حس امنیت ایجاد می شود و احساس ارزشمندی می کنیم و این حس که ما برای دیگران مهم هستیم در ما به وجود می آید. برقراری ارتباط دوستانه باعث حمایت افراد از یکدیکر می شود و شبکه حمایتی را تقویت می کند.
هر رابطه دوستانه ای دارای برخی ویژگی ها است؛ احساس صمیمیت و نزدیکی، همدلی و حمایت از یکدیگر، احترام گذاشتن به عقاید و احساسات، عدم ورود به حریم خصوصی فرد، پذیرفتن تفاوت های فردی، نداشتن قضاوت عجولانه، احترام قائل شدن برای فرد و گوش دادن به نظرات او، فرصت دادن به دیگری برای بیان نظرات، هم فکری و مشورت دادن، انتقاد عادلانه از یکدیگر و نشان دادن راه درست و غیره برخی از ویژگی های روابط دوستانه می باشد.
برخی مواقع ممکن است موانع ارتباطی بر سر راه دوستی ها به وجود بیاید؛ مثلا ابتلا به بیماری، استرس، مشغله شغلی، ازدواج، مشکلات مالی، فاصله جغرافیایی، تفاوت در عقیده و نگرش میان دو دوست فاصله بیندازد و باعث دوری آن ها از یکدیگر شود؛ باکمی تامل و برنامه ریزی می توان موانع ارتباطی را از میان برداشت.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر، میزان ارتباطات دوستانه افراد داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه تک مولفه است
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی ارتباطات دوستانه افراد هدف ساخت این پرسشنامه است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت