تست فرسودگی شغلی گلدارد (GBI) - ویژه روانشناسان
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
چرا باید تست فرسودگی شغلی گلدارد (GBI) - ویژه روانشناسان را انجام دهم؟
اگر شما هم متخصص سلامت روان هستید و به عنوان یک روان شناس، مشاور در حیطه تخصصی خود فعالیت می کنید، ممکن است فرسودگی شغلی را تجربه کرده باشید. در صورتی که نشانه های فرسودگی شغلی را در خود مشاهده می کنید و تمایل به ارزیابی فرسودگی شغلی در خود داشته باشید، می توانید این تست را انجام دهید.
ویژگی های تست فرسودگی شغلی گلدارد (GBI) - ویژه روانشناسان
- این تست توسط پژوهشگری به نام دیوید گلدارد در سال 1989 ساخته شده است.
- هدف از ساخت این تست ارزیابی میزان فرسودگی شغلی در مشاوران، روان شناسان و روان درمانگران می باشد.
این تست دارای 40 سوال است. - آزمودنی برای پاسخ دادن به سوالات این تست باید از یک طیف لیکرت 7 درجه ای که شامل گزینه های کاملا مخالف تا کاملا موافق می شود، استفاده کند.
- آزمودنی برای پاسخ دادن به سوالات این تست حدود 10 دقیقه زمان لازم دارد.
- این تست مناسب رده سنی بزرگسال می باشد.
فرسودگی شغلی و پیامد های آن
زندگی انسان امروز تحت تاثیر عوامل مختلف قرار دارد؛ عوامل اجتماعی، روانی، فرهنگی، جسمانی و عاطفی می تواند انسان را با استرس و تنش درگیر کند و در نهایت سلامت روان را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از موقعیت هایی که در آن عوامل مختلف می تواند زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد، محیط کار است.
انسان امروز اغلب ساعات روز را در محل کار است و در این محیط با افراد مختلف در تعامل بوده و به انجام وظایف شغلی متعدد می پردازد؛ مشخصا هرچه فضای محل کار مثبت تر باشد و فرد در محیط مناسب کار کند، احساس خستگی ذهنی و جسمانی کمتری خواهد داشت و بالعکس هرچه نارضایی از محیط کار بیشتر باشد، احتمال تجربه خستگی ذهنی که به آن فرسودگی گفته می شود، بالاتر خواهد رفت.
تجربه فشار و تنش روانی، قرار گرفتن در یک محیط کار پرتنش و متشنج کارمند را درگیر مشکل فرسودگی شغلی می کند و فرسودگی شغلی پیامد محیط کار پرتنش است.
تاریخچه فرسودگی شغلی
فرسودگی شغلی اصطلاحی است که برای اولین بار توسط سوبل در سال 1947 مطرح شد؛ او از این اصطلاح برای توصیف سربازانی استفاده کرد که دچار خستگی مفرط بودند.
پس از آن سوبل مقاله ای را در مورد فرسودگی شغلی منتشر کرد؛ او در این مقاله شواهدی از فرسودگی شغلی در افرادی که به مدت یک سال در کلینیک کار کرده بودند، منتشر کرد.
در کارمندان این کلینیک نشانه هایی از افسردگی، عصبانیت، پرخاشگری و خستگی روحی دیده می شد؛ آن ها افرادی بودند که انعطاف پذیری کمی داشتند و در مقابل تغییرات از خود مقاومت زیاد نشان می دادند.
در نتیجه فرسودگی شغلی حالتی تعریف شد که فرد در آن به دلیل عدم دستیابی به نتایج دلخواه و اهداف مرتبط با شغل یا زندگی دچار خستگی و ناکامی می شود. از نظر او هرچه تعهد به شغل بیشتر باشد، احتمال تجربه فرسودگی شغلی بیشتر خواهد بود.
بر اساس آنچه امروزه در مقالات مرتبط با فرسودگی آمده است، فرسودگی شغلی یک واکنشی است که افراد از خود در برابر فشار و تنش طولانی مدت در محیط کار نشان می دهند.
تجربه فرسودگی شغلی بر عملکرد شغلی تاثیر منفی مستقیم دارد؛ فرسودگی انگیزه و رغبت شغلی را کم می کند، منجر به غیبت زیاد در محل کار می شود و با مسئولیت پذیری و انجام ندادن درست کارها همراه است.
روان شناسان ممکن است به دلایل تاثیر پذیرفته از منابع بیرونی همچون فعالیت اداری، فشار کاری سنگین، کار طاقت فرسا، محیط کاری انعطاف ناپذیر یا به دلایل تاثیر گرفته از منابع درونی همچون، ذهنیت منفی نسبت به محل کار، نداشتن انگیزه و اعتماد به نفس فرسودگی شغلی را تجربه کنند.
در صورت تمایل به ارزیابی فرسودگی شغلی در روان شناسان، روان درمان گران و مشاوران، می توانید تست فرسودگی شغلی گلدارد (GBI) - ویژه روانشناسان را انجام دهید و بلافاصله پس از پاسخگویی به سوالات، تفسیر جامعه و دقیق این تست که شامل ارائه راهکارهایی برای کاهش فرسودگی شغلی می شود را دریافت کنید.
تست فرسودگی شغلی گلدارد (GBI) - ویژه روانشناسان چیست؟
این تست دارای 40 سوال است و توسط گلدارد برای سنجش میزان فرسودگی شغلی ساخته شده است.
کاربرد تست فرسودگی شغلی گلدارد (GBI) - ویژه روانشناسان چیست؟
از این تست برای سنجش میزان فرسودگی شغلی روانشناسان و مشاوران استفاده می شود.
ویژگی تفسیر تست فرسودگی شغلی گلدارد (GBI) - ویژه روانشناسان چیست؟
در این تست علاوه بر آگاهی از میزان فرسودگی شغلی، راهکارهایی برای کاهش آن ارائه داده شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت