تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه نگرش والدین نسبت به فرزند دارای نیازهای ویژه گوندر (APSNCS)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه نگرش والدین نسبت به فرزند دارای نیازهای ویژه گوندر (APSNCS)

این پرسشنامه توسط گوندر در سال 2000 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی نگرش والدين نسبت به فرزند دارای نيازهای ويژه می باشد.

این پرسشنامه دارای 24 سوال و 5 بعد:

  • محبت و پذیرش
  • شرم زدگی
  • ناکامی
  • نا امیدی
  • حمایت افراطی می باشد.

روای و پایایی پرسشنامه نگرش والدین نسبت به فرزند دارای نیازهای ویژه – گوندر 2002 (APSNCS) تایید شده است.

نگهداری از کودکان توان یاب

نگهداری و مراقبت از فرزندان، یکی از سخت ترین چالش هایی است که والدین به محض بچه دار شدن با آن مواجه می شوند. تربیت و پرورش فرزندان یکی از وظایف مهمی است که بر عهده والدین می باشد. هر زن و شوهری زمانی که بچه دار می شوند، مسئولیت هایشان دو چندان می شود.
گاها دیده شده است که والدینی که به تازگی مادر و پدر شده اند، تحت استرس و فشار شدیدی قرار دارند و احساس آشفتگی و سردرگمی می کنند اما با گذشت زمان، یادگیری مهارت های مختلف و ارتقای توانایی های فرزند پروری، با چالش نگهداری و تربیت فرزند، به خوبی مقابله کرده اند.

شرایط زمانی برای والدین سخت تر و مقابله با چالش ها دردسر ساز می شود که والدین، دارای فرزندی توان یاب با نیازهای ویژه باشند. خانواده هایی که دارای فرزند توان یاب هستند، با سختی ها و موانع زیادی در زندگی روبه رو می شوند. در این شرایط مسئولیت فرزند برای والدین بیشتر و نگهداری از او سخت تر است. البته بسته به شدت ناتوانی، شرایط والدین متفاوت است؛ مشخصا زمانی که شدت ناتوانی در فرزند بیشتر باشد و توانایی فرزند برای انجام نیازهای روزانه کمتر باشد، سختی کار برای والدین بیشتر است.

والدین نگرش های منفی و مثبت متفاوتی را نسبت به فرزند معلول خود احساس می کنند؛ باید بدانید، نگرش والدین و خالات هیجانی و احساساتی که والدین به فرزند دارای نیاز ویژه دارند، بر احوالات و روحیه ی او به صورت مستقیم و غیر مستقیم، نقش دارد. اینگونه والدین ممکن است، نسبت به شرایط فرزند خود، احساس ناامیدی، ناراحتی داشته باشند.

برخی والدین خودشان را مسئول به وجود آمدن وضعیت فرزند می دانند و در این صورت احساس شرم زیادی دارند. والدین دیگر ممکن است، پذیرای وضعیت فرزند خود باشند و با مهربانی و عطوفت از او مراقبت و نگهداری کنند. دیگر احساسی که در والدین دارای فرزند توان یاب دیده می شود، احساس ناکامی و یاس است. پس همان طور که اشاره کردیم، احساسات و نگرش والدین نسبت به فرزند ناتوانشان متفاوت است.

ذکر این نکته خائز اهمیت است، اگر والدین از حمایت و امکانات کافی برخوردار باشند، راحت تر می توانند با مشکلات فرزند خود مقابله کنند، از او بهتر مراقبت و محافظت کنند. گوندر یکی از محققانی است که در زمینه نگرش والدین نسبت به فرزند با نیازهای ویژه تحقیقاتی داشته و پرسشنامه ای ساخته است. در صورت تمایل به ارزیابی این متغیر، می توانید از پرسشنامه نگرش والدین نسبت به فرزند دارای نیازهای ویژه – گوندر 2002 (APSNCS) استفاده کنید.

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟

این پرسشنامه توسط گوندر ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی نگرش والدین نسبت به فرزند با نیاز ویژه هدف ساخت این پرسشنامه است.

این پرسشنامه چند مولفه دارد؟

این پرسشنامه 5 مولفه دارد.

آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟

بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام