پرسشنامه شکاف دیجیتالی گاپتا و سریواتاوا
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (1)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه شکاف دیجیتالی گاپتا و سریواتاوا
این پرسشنامه توسط گاپتا و سریواتاوا در سال 2011 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی شکاف دیجیتالی می باشد.
این پرسشنامه دارای 19 سوال و 3 مولفه:
- شکاف فناوری
- شکاف سواد اطلاعاتی
- شکاف دسترسی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه شکاف دیجیتالی گاپتا و سریواتاوا تایید شده است.
به جرئت می توان گفت امروزه با پیشرفت تکنولوژی و گسترش فضای اینترنت، روند برقراری ارتباط، کسب اطلاعات، برخورداری از دانش به روز و اطلاع از اخبار و هر آنچه که در سراسر دنیا اتفاق می افتد، راحت تر شده است. تکنولوژی بستر مناسبی را برای عموم افراد فراهم کرده است و هر فردی با توجه به نیاز و خواسته اش از این فضا بهره می برد.
اما یک مسئله ی مهمی که در رابطه با استفاده از تکنولوژی و فناوری وجود دارد، امکان دسترسی و استفاده از آن برای عموم افراد است. سوالی که پیش می آید، این است که آیا همه ی افراد در نقاط مختلف جغرافیایی و در بعد کوچک تر یک جامعه و حتی در بعد محدود تر یک خانواده، از امکانات یکسان در استفاده از اینترنت و فناوری و تکنولوژی برخوردارند؟ پاسخ شما به این مسئله با پدیده ای به نام شکاف دیجیتالی در ارتباط است.
شکاف دیجیتالی یعنی چه؟
پیش از هر چیز باید بگوییم، برای توصیف این اصطلاح، هنوز یک تعریف واحد وجود ندارد؛ پژوهشگران مختلفی در طول سال های مختلف، قصد بررسی شکاف دیجیتالی را داشته اند و هرکدام با توجه به دیدگاه خود این اصطلاح را تعریف کرده اند. لاری ایروینگ یک کارمند ارشد در دولت ایالت متحده آمریکا بود که برای اولین بار واژه شکاف دیجیتابی را مطرح کرد و هدف او از بیان این واژه اشاره به وضعیتی درون خانواده و میان اعضای جامعه ای بود که برخی از اعضای آن از نرم افزار و سخت افزار استفاده می کردند و دیگر اعضا بهره ای از آن نمی بردند چرا که توان خریداری این ابزار ها را نداشتند.
به طور کلی، شکاف دیجیتالی اشاره به نابرابری در مورد توزیع جهانی دسترسی به تکنولوژی و وسایل برقراری ارتباط دارد. به واسطه واژه شکاف دیجیتالی می توان فاصله ای که میان افرادی که از اینترنت استفاده می کنند و افرادی که از مزایای اینترنت بی بهره هستند را تعریف کرد.
همچنین به وسیله شکاف اینترنتی می توان فاصله میان افرادی که از فناوری هایی همچون، تبلت، کامپیوتر، تلفن هوشمند و کسانی که از این فناوری های استفاده نمی کنند را مورد بررسی قرار دارد. جالب است بدانید، از اواسط دهه 1990 از شکاف دیجیتالی به عنوان یک الگو برای دسترسی نابرابر به فناوری اطلاعات بر اساس معیار هایی همچون، سن، محل جغرافیایی، نژاد و قومیت و درآمدی که افراد دارند، استفاده می کردند.
در صورت تمایل می توانید از پرسشنامه شکاف دیجیتالی استفاده کنید.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط گاپتا و سریواتاوا ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای روایی و اعتبار است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه 19 سوال دارد.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
این پرسشنامه با هدف بررسی شکاف دیجیتالی ساخته شده است.
سلام.بسیار عالی بود. از شما به خاطر خدمات ارزنده ی شما سپاسگزاریم.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت