تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه زمینه ‌یابی تجارب خواب آیوا (ISES)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه زمینه ‌یابی تجارب خواب آیوا (ISES)

این پرسشنامه توسط واتسون در سال 2001 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی زمینه ‌یابی تجارب خواب آیوا می باشد.

این پرسشنامه دارای 24 سوال است.

روایی و پایایی پرسشنامه زمینه ‌یابی تجارب خواب آیوا (ISES) تایید شده است.

خواب و رویا

آیا می توانید رویا را تعریف کنید؟ محتوای رویاهای شما چیست؟ آیا میان رویاهایی که می بینید و اتفاقاتی که در طول روز تجربه می کنید، رابطه ای وجود دارد؟ میان ویژگی های شخصیتی و رویاهایتان چه طور؟ خواب و رویا همواره برای متخصصان و صاحب نظران علمی جالب توجه بوده و در گذر زمان از ابعاد مختلف، مورد بررسی قرار گرفته است.

مثلا بقراط بزرگ برای درمان بیماری ها از تعبیر خواب کمک می گرفت یا افلاطون بر این عقیده بود که انسان خوابیده می تواند در خواب به حقایقی دست پیدا کند. ارسطو به عنوان یک فیلسوف، بر این باور بود که خواب منشا خداگونه یا آسمانی ندارد بلکه ادامه فعالیت های روزمره می باشد و با مواردی همچون، سن، جنسیت، هویت، وضعیت تاهل فرد و غیره در ارتباط است.

زمانی که نوار مغزی در سال 1929 توسط برگر کشف شد، خواب و مراحل آن به صورت علمی تر در علم روانشناسی مورد بررسی قرار گرفت. چرخه خواب رم و غیر رم و مراحل مختلف خواب، پس از تحقیقات در این زمینه معرفی و مورد بحث قرار گرفت.

نتایج تحقیقات نشان می دهد، هر فرد بزرگسالی تقریبا در طول خواب شبانه، چندین مرتبه رویا می بیند و این تعداد رویا تقریبا دو ساعت در طول شبانه روز است و پس از بیدار شدن، تقریبا نیمی از این رویاها به یاد آورده نمی شوند.

در سالیان اخیر، روان شناسان و پزشکان تمایل زیادی به تحلیل رویا نشان داده اند و در این زمینه پژوهش هایی را انجام داده اند؛ پیش از آن بزرگانی چون فروید و یونگ به بررسی و تحلیل رویاها پرداخته بودند. فروید بر این باور بود که رویاها راه ورود به ناخودآگاه هستند و هر رویایی یک مفهوم و علامت خاص دارد و به عبارتی رویاها دارای یک محتوای آشکار و یک محتوای پنهان می باشند.
یونگ نیز رویا را ناهوشیار به سمت هوشیاری تعریف کرده است؛ یونگ بر محتوای آشکار رویاها تایید می کرد.

پژوهشگری به نام پرلز می گوید، اجزای مختلف رویاها بخشی از شخصیت ما هستند و آنچه در خواب می بینیم با شخصیت ما در ارتباط است و خواب دیدن نوعی پیشرفت شناختی محسوب می شود.

واتسون طراح و سازنده این پرسشنامه نخسین بار، 19 سوال را برای این پرسشنامه طراحی کرد و پس از آن 10 عامل را برای ارزیابی فراوانی رویاهای بیداری، رویاهای واضح، حملات خواب، کابوس‌ ها و رویاهای تکراری مشخص کرد. در نهایت نتایج بررسی های او به ایجاد دو مقیاس منجر شد و این مقیاس ها تجارب عمومی خواب (GSE) و رویاهای روشن (LD) می باشد.

در مقیاس اول مواردی همچون، خشک زدگی، تصاویر ذهنی پیش خواب و پس خواب، رؤیاهای سقوط کردن، رویاهای سخت و غیر معمول ارزیابی شده و در مقیاس دوم، کابوس‌ها، رویاهای تکراری، رویاهای پیش ‌گویانه و رویاهایی که رویا ‌بین در آن می‌میردو یک مجموعه از پدیده‌های جالب شبانه شامل رویدادهای بیداری، احساس حضور کسی که واقعا وجود ندارد، مورد بررسی قرار می گیرد.

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

پرلز در مورد خواب چه عقیده ای داشت؟

پژوهشگری به نام پرلز می گوید، اجزای مختلف رویاها بخشی از شخصیت ما هستند و آنچه در خواب می بینیم با شخصیت ما در ارتباط است و خواب دیدن نوعی پیشرفت شناختی محسوب می شود.

ارسطو خواب را چگونه تعریف می کرد؟

ارسطو به عنوان یک فیلسوف، بر این باور بود که خواب منشا خداگونه یا آسمانی ندارد بلکه ادامه فعالیت های روزمره می باشد و با مواردی همچون، سن، جنسیت، هویت، وضعیت تاهل فرد و غیره در ارتباط است.

نظر بقراط در مورد خواب چه بود؟

بقراط بزرگ برای درمان بیماری ها از تعبیر خواب کمک می گرفت.

این پرسشنامه با چه هدفی ساخته شده است؟

این پرسشنامه با هدف ارزیابی زمینه ‌یابی تجارب خواب آیوا ساخته شده است.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام