پرسشنامه تشخیص مشکلات رفتاری کودکان ایرانی
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه تشخیص مشکلات رفتاری کودکان ایرانی
این پرسشنامه توسط آیدین معتمدین و همکاران در سال 1400 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی تشخیص مشکلات رفتاری کودکان ایرانی بر اساس DSM-5 می باشد.
این پرسشنامه دارای 37 سوال و 7 مولفه:
- سلوک
- بیش فعالی صرف
- کم توجهی صرف
- یادگیری تحصیلی
- اضطراب جدایی
- لجبازی و نافرمانی
- ارتباط اجتماعی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه تشخیص مشکلات رفتاری کودکان ایرانی تایید شده است.
در میان تمام دوره های سنی، دوره کودکی یکی از مهم ترین دوران است. اگر والد فرزندی هستید که در دوره کودکی قرار دارد، باید تمام تلاش خود را برای مراقبت از کودکان داشته باشید. بروز آسیب در این دوره سنی گاها می تواند غیر قابل جبران باشد. بنابراین اهمیت توجه به رفتار کودکان در این دوره سنی باید در نظر گرفته شود.
اصولا اگر کودکی دارای مشکلات رفتاری باشد، با ورود به مدرسه و برقراری تعامل با دیگران مشکلات رفتاری او در ظاهر نمود بیشتری پیدا می کنند. در این موقعیت، در وهله اول معلمان متوجه مشکلات رفتاری کودکان می شوند و والدین را در جریان قرار می دهند. توجه داشته باشید، تشخیص هرگونه مشکلات رفتاری در کودکان را باید بر عهده متخصص سلامت روان حوزه کودک بگذاریم. بهتر آن است والدین از تشخیص گذاری جلوگیری کنند و برچسب بر کودک خود یا کودک دیگر نزنند. برچسب گذاری اجتماعی گاهی تاثیرات نامطلوبی بر سلامت روان کودک می گذارد.
اما از جمله مواردی که می تواند با مشکلات رفتاری در کودکان در ارتباط باشد، یادگیری تحصیلی است. ابتلا به اختلال یادگیری می تواند روند یادگیری را در کودکان مختل و با مشکلات جدی روبه رو کند. اختلالات یادگیری شامل، اختلال در خواندن، نوشتن و ریاضی می شود. همچنین ابتلا به اضطراب جدایی، یکی دیگر مشکلات کودکان است؛ کودک نمی تواند از مادر یا مراقب اصلی دور شود و زمانی که باید از مادر جدا شود، دچار اضطراب شدید می شود.
لجبازی و نافرمانی نام دیگر اختلال روانی شایع در کودکان است. همانطور که مشخص است، کودک مبتلا به این اختلال، نافرمان است و از دستورات و خواسته های دیگران تبعیت نمی کند. مشکلات مرتبط با بیش فعالی و نقص توجه و تمرکز در دوره کودکی بسیار شایع است و با ورود به مدرسه آشکار خواهد شد. همچنین این اختلال با اختلال یادگیری در ارتباط است. باید بدانید عدم توانایی در برقراری ارتباط اجتماعی با دیگران، یکی دیگر از مشکلات رفتاری به شمار می رود. چرا که کودکان همانند بزرگسالان باید با همسالان خود ارتباط برقرار کنند و عدم برقراری رابطه نوعی نقص به شمار می رود. از دیگر شایع ترین اختلالات دوره کودکی که اگر درمان نشود و مورد بی توجهی قرار بگیرد ممکن است به اختلال شخصیت ضد اجتماعی تبدیل شود، اختلال سلوک می باشد.
آیا به عنوان یک والد نسبت به مشکلات رفتاری کودک خود، دقیق و آگاه هستید؟ در صورت تمایل به ارزیابی مشکلات رفتاری در کودکان ایرانی می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.
پرسشنامه تشخیص مشکلات رفتاری کودکان ایرانی چیست؟
ارزیابی مشکلات رفتاری در کودکان ایرانی هدف ساخت این پرسشنامه است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه 37 سوال دارد.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله این پرسشنامه دارای روایی و پایایی دارد.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط آیدین معتمدین و همکاران ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه دارای نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت