پرسشنامه شاخص علائم سندروم روده تحریک پذیر (ROM II)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه شاخص علائم سندروم روده تحریک پذیر (ROM II)
این پرسشنامه توسط لتی مرپ ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی و سنجش علائم روده تحریک پذیر می باشد.
این پرسشنامه دارای 14 سوال و 1 بعد است.
روایی و پایایی پرسشنامه شاخص علائم سندروم روده تحریک پذیر (ROM II) تایید شده است.
سندروم روده تحریک پذیر (ROM II)
احتمالا نام بیماری سندروم روده تحریک پذیر برای شما آشنا باشد. این بیماری که به آن آی بی اس گفته می شود، یک بیماری مرتبط با نقص عملکرد در روده است که با دردهای شدید و مزمن شکمی، نفخ، احساس ناراحتی در شکم، تغییرات غیر طبیعی روده ای، بدون هیچ دلیل زیستی مشخصی، تشخیص گذاری می شود. مبتلایان به این اختلال، ممکن است دچار اسهال یا یبوست در دوره هایی که این بیماری را تجربه می کنند، شوند.
سندروم روده تحریک پذیر یک بیماری جسمانی مرتبط با سلامت روان است. تنش، استرس، اضطراب در ایجاد این بیماری نقش ویژه ای دارد؛ در واقع این بیماری از تاثیر روان بر جسم به وجود می آید. سندروم روده تحریک پذیر، روده بزرگ یا کولون را درگیر کرده و تحت تاثیر قرار می دهد؛ افرادی که این بیماری را تجربه می کنند علائمی نظیر، گرفتگی و انقباض عضلات روده ای، تجمع گاز را در شکم دارند. سندروم روده تحریک پذیر، به صورت دائمی تجربه نشده و می تواند موقتی باشد.
بر اساس بررسی های پزشکان، سندروم روده تحریک پذیر در زنان شیوع بیشتری به نسبت مردان دارد. مطالعات نشان داده که مبتلایان به این بیماری بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری هایی همچون افسردگی و میگرن هستند.
برخی از عوامل به عنوان عوامل تشدید کننده یا محرک این بیماری شناخته می شوند؛ مصرف برخی غذاها به تشدید این بیماری کمک کند. خوراکی هایی همچون شکلات، شیر، الکل، نوشابه، برخی میوه ها و سبزیجات در ایجاد این بیماری نقش دارند. فرد مبتلا به روده تحریک پذیر باید از رژیم غذایی خاصی پیروی کند.
دیگر عامل تشدید کننده این بیماری، استرس می باشد. تجربه رویدادهای استرس زا و قرار گرفتن در معرض استرس شدید می تواند نشانه های این بیماری را تشدید کند. هورمون ها نیز از جمله موارد موثر در ایجاد و تشدید علائم این بیماری در دوره تجربه این بیماری است.
گفته شده است که ابتلا به بیماری هایی همچون، اسهال حاد عفونی یا آماس گوارشی می تواند روند سندروم روده تحریک پذیر را تشدید یا ایجاد کند. خوشبختانه روند این بیماری قابل کنترل بوده و می توان آن را درمان کرد. مراجعه به پزشک و رعایت رژیم غذایی می تواند در بهبود علائم این اختلال تاثیر داشته باشد.
در صورتی که تمایل به ارزیابی و سنجش علائم روده تحریک پذیر داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که شاخص علائم سندروم روده تحریک پذیر (ROM II) نام دارد، استفاده کنید.
پرسشنامه شاخص علائم سندروم روده تحریک پذیر (ROM II) چیست؟
ارزیابی شاخص علائم سندروم روده تحریک پذیر (ROM II) هدف ساخت این پرسشنامه است.
بیماری سندروم روده تحریک پذیر چیست؟
این بیماری که به آن آی بی اس گفته می شود، یک بیماری مرتبط با نقص عملکرد در روده است که با دردهای شدید و مزمن شکمی، نفخ، احساس ناراحتی در شکم، تغییرات غیر طبیعی روده ای، بدون هیچ دلیل زیستی مشخصی، تشخیص گذاری می شود. مبتلایان به این اختلال، ممکن است دچار اسهال یا یبوست در دوره هایی که این بیماری را تجربه می کنند، شوند.
بیماری سندروم روده تحریک پذیر در زنان بیشتر است یا مردان؟
بر اساس بررسی های پزشکان، سندروم روده تحریک پذیر در زنان شیوع بیشتری به نسبت مردان دارد. مطالعات نشان داده که مبتلایان به این بیماری بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری هایی همچون افسردگی و میگرن هستند.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت