پرسشنامه شكرگزاری اسلامی - ایرانی
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه شكرگزاری اسلامی - ایرانی
این پرسشنامه توسط محمد علی گودرزی و همکاران در سال 1393 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی شکرگزاری در دانشجویان ایرانی می باشد.
این پرسشنامه دارای 26 سوال و 3 مولفه:
شکرگزاری اخلاقی
شکرگزاری درونی
شکرگزاری افعالی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه شكرگزاری اسلامی - ایرانی تایید شده است.
شکر گزاری
شکرگزاری یکی از مهم ترین موضوعاتی است که در دین اسلام، جوامع و فرهنگ های اسلامی به آن تاکید موکد شده است. سخنان زیادی من باب تاثیر شکرگزاری توسط پیامبر و امامان دین اسلام، نقل شده است. بنابر همین سخنان باید بگوییم شکر گزاری یک خصلت نیکو با ارزش برای هر انسانی است.
ما انسان ها برای نعمت هایی که از جانب خداوند به ما عطا شده است و در اختیار داریم باید سپاس گزار و شکر گزار باشیم. فرقی نمی کند در سختی باشیم یا آسانی شکر خداوند در هر حالی واجب است. گاها ما دلایل و حکمت پشت سختی ها را نمی دانیم و در این مواقع ناشکری می کنیم یا به سرزنش و ناراحتی روی می آوریم، واقعیت این است که در پس هر مشکل و اتفاقی حکمتی نهفته است و خداوند از این حکمت به خوبی آگاه است و شکر او در اینگونه موقعیت ها واجب می باشد.
دین اسلام هم به شکر گزاری در مواقع سختی اشاره می کند؛ هدف آن است که انسان به این نتیجه برسد که در هر موقعیتی چه مواقع آرامش و چه مواقع سختی و مصائب باید خداوند را شکر کرد. شکر خداوند در هر حال باید صورت بگیرد و شکر گزاری محدود به زمانی که نعمتی دریافت کرده یا در آسانی هستیم، نباشد.
از نظر علمای دینی، شکر گذاری درجه ای بالا و برتر از صبر و خشوع در برابر خداوند است. فردی که شکر گزار باشد، رضایت بیشتری را در زندگی تجربه می کند و احساس شادی بیشتری دارد. این فرد خودش را به خداوند نزدیک می داند و حضور خداوند را در هر لحظه ای زندگی جاری می داند.
در کشور ایران تحقیقی در زمینه شکر گزاری در دانشجویان ایرانی انجام شد و هدف از انجام این تحقیق، کسب نتایجی در مورد میزان شکر گزاری در دانشجویان بود. در این تحقیق، شکر گزاری با توجه به مولفه های اخلاقی، درونی و افعالی مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت پرسشنامه ای برای ارزیابی این متغیر ساخته شد. شکر گزاری می تواند به صورت کلامی باشد یا در عمل فرد نمود پیدا کند، نماز خواندن، دعا کردن، ذکر گفتن یا تشکر از خداوند به زبان ساده نمونه ای از شکر گزاری می باشد. در نهایت به این سخن کوتاه بسنده می کنیم؛ شکر نعمت نعمتت افزون کندو کفران نعمت باعث از بین رفتن و از دست دادن نعمات می شود.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر شکرگزاری در دانشجویان ایرانی داشتید، می توانید از پرسشنامه شکرگزاری اسلامی ایرانی استفاده کنید.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه سه مولفه دارد.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی شکرگزاری در دانشجویان ایرانی هدف ساخت این پرسشنامه است.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت