تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه مدیریت دانش لاوسون (KMAI)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه مدیریت دانش لاوسون (KMAI)

این پرسشنامه توسط لاوسون در سال 2003 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی مدیریت دانش در سازمان است.

این پرسشنامه دارای 24 سوال و 6 مولفه، دانش آفرینی، جذب دانش، ذخیره دانش، سازماندهی دانش، بکارگیری دانش و انتشار دانش می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه مدیریت دانش لاوسون (KMAI) تایید شده است.

مدیریت دانش

رقابت و تغییر مداوم در دنیای امروزی باعث شده که سازمان ها برای تضمین بقای خود تلاش کنند و به دنبال استفاده از ابزارهای نوین باشند. ابزارهای جدید به سازمان در حفظ مزیت رقابتی نسبت به رقبا و تضمین بقا کمک می کنند و می توانند سازمان را به اهدافش نزدیک کنند.
مدیریت دانش، یک ابزار نوین و کارآمد برای هر سازمانی است و می تواند سازمان را در رسیدن به اهدافش یاری رساند.

مدیریت دانش را فرآیند سازمانی تعریف کرده اند که به وسیله این فرآیند سازمان می تواند اطلاعات مهم را پیدا کرده، اطلاعات مفید را گزینش و سازماندهی کند و سپس از این اطلاعات استفاده کند. مدیریت دانش باعث می شود که سازمان در فعالیت هایی همچون حل مشکلات، آموختن فعالانه و تصمیم گیری های منطقی عملکرد اثربخش و مطلوبی داشته باشد.

مدیریت دانش باعث افزایش سرمایه دانش سازمان شده و سازمان را در رسیدن به اهدافش یاری می کند؛ اگر فرآیند مدیریت دانش در زمان و مکان درست به کار گرفته شود، مزیت های مثبت زیادی برای سازمان به همراه دارد.

لازم به ذکر است، دانش سازمانی به دو صورت آشکار و پنهان می باشد؛ دانش آشکار اشاره به هرگونه دانش، سند، نرم افزار دارد که کاملا قابل دسترس است و دانش پنهان، دانشی است که ذهنی بوده و کاملا شخصی است. انتقال و تدریس دانش پنهان از دانش آشکار سخت تر است.

همچنین، مدیریت دانش از سه جز مهم شامل افراد، فرآیند و تکنولوژی تشکیل می شود و این سه جز سهم بسیاری در مدیریت دانش دارد. مدیریت دانش دارای یک چارچوب مشخص است و مولفه های این چارچوب، شامل شناسایی نیازها، شناسایی منابع دانش، کسب و ایجاد یا حفظ فرآیند های مربوط به دانش، به کارگیری و اشتراک گذاری و در نهایت ذخیره دانش می شود.

پژوهشگرانی همچون بووکویتز و ویلیامز، گمبل و بلک‌ ول، بوثا و همکارانش مدل هایی را برای مدیریت دانش ارائه داده اند؛ هر کدام از این مدل ها به بررسی ابعاد و مولفه های متفاوتی در خصوص مدیریت دانش پرداخته اند.

لاوسون نیز جز پژوهشگرانی است که در خصوص مدیریت دانش تحقیق و بررسی های داشته است؛ او مدلی را در خصوص مدیریت دانش طراحی کرد؛ مدیریت دانش در مدل او دارای 6 مولفه است و این مولفه ها شامل، دانش آفرینی، جذب دانش، ذخیره دانش، سازماندهی دانش، بکارگیری دانش و انتشار دانش می باشد.

در صورتی که تمایل به ارزیابی مدیریت دانش بر اساس مدل لاوسون داشته باشید، پیشنهاد می کنیم از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.

دانلود رایگان
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی مدیریت دانش هدف ساخت این پرسشنامه است.

مدیریت دانش چیست؟

مدیریت دانش را فرآیند سازمانی تعریف کرده اند که به وسیله این فرآیند سازمان می تواند اطلاعات مهم را پیدا کرده، اطلاعات مفید را گزینش و سازماندهی کند و سپس از این اطلاعات استفاده کند.

مدیریت دانش سبب چه چیزی می شود؟

مدیریت دانش باعث می شود که سازمان در فعالیت هایی همچون حل مشکلات، آموختن فعالانه و تصمیم گیری های منطقی عملکرد اثربخش و مطلوبی داشته باشد.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام