تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه علل بومی بروز فساد اداری
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه علل بومی بروز فساد اداری

این پرسشنامه توسط شیرین عباس زاده واقفی ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی علل بومی بروز فساد اداری می باشد.

این پرسشنامه دارای 54 سوال و 7 بعد:

ارتباطات فسادزا، جو سازمانی فسادزا، ساختار و فرآیندهای فسادزا، ضعف سیستم کنترل و نظارت، ضعف نظام مدیریت منابع انسانی، عوامل فردی، عوامل محیطی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه علل بومی بروز فساد اداری تایید شده است.

فساد اداری

فساد واژه ای است که به معنای انحراف اخلاقی می باشد؛ فساد یک فرآیند یا فعالیت منفی بوده که پیامد و تبعات منفی به همراه خواهد داشت؛ گاها تبعات فساد قابل جبران اما در بسیاری از مواقع غیر قابل جبران خواهد بود. فساد زمانی رخ می دهد که از قدرت و نفودی که به فرد داده شده است، سو استفاده شود و از قدرت به جهت کسب سود و منفعت شخصی بهره برداری شود. فساد انواع مختلفی دارد و بسته به نوع پیامد های متفاوتی خواهد داشت. فساد کوچک، فساد بزرگ یا کلان انواع فساد می باشد.

یکی از موقعیت هایی که ممکن است در آن فساد اتفاق بیوفتد، ادرات است. فساد اداری زمانی رخ می دهد که قوانین و هنجارهای اداره نقض شود و مسئولان و مدیران اداره از قدرت و اختیاراتی که در اداره بر عهده دارند، به نفع خود و کسب منافع شخصی بهره ببرند؛ استفاده از رابطه یا توجه به اعضای خانواده در فرآیندهای اداری جز فساد اداری تلقی می شود.

هرگونه رفتار مغایر با قوانین اداره و چارچوب کلی ادرات، می تواند فساد اداری تلقی شود. لازم به ذکر است که فساد در هر جامعه ای یک امر نسبی بوده و بنابر نظام ارزشی هر جامعه تعریف می شود. در هر جامعه ای فساد وجود دارد اما نوع، میزان و شکل آن متفاوت است. هرجا بی تفاوتی، تنبلی، بی کفایتی وجود داشته باشد، فساد هم به وجود خواهد آمد. فساد زمینه را برای فریب کاری، ریا و رقابت ناسالم، بدبینی و فقر فراهم می کند و با هزینه های زیاد همراه می شود.

فساد اداری مانع بزرگی برای سرمایه گذاری، رشد و توسعه اقتصادی، شکوفاسازی استعداد کارمندان و نیروی انسانی در سازمان، پویایی سازمان است و مقابله با فساد در سازمان ها امری ضروری است. فساد اداری را می توان به سه طبقه تقسیم کرد؛ فساد اداری سیاه، کاری است که ناپسند بوده و عامل آن باید تنبیه شود، فساد اداری خاکستری شامل کاری می شود که ناپسند است اما گروهی از مردم نسبت به آن بی تفاوت هستند و فساد اداری سفید، کاری است که مخالف قانون است اما بیشتر اعضای جامعه آن را مضر نمی دانند و نسبت به تنبیه عامل آن اهمیت چندانی نمی دهند.

بروز فساد در ادارات با برخی عوامل در ارتباط است؛ ارتباطات فسادزا، جو سازمانی فسادزا، ساختار و فرآیندهای فسادزا، ضعف سیستم کنترل و نظارت، ضعف نظام مدیریت منابع انسانی، عوامل فردی، عوامل محیطی جز این عوامل هستند. در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر، علل بومی بروز فساد اداری بر اساس این مولفه ها داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی علل بومی فساد اداری هدف ساخت این پرسشنامه است.

فساد اداری چه زمانی رخ می دهد؟

فساد اداری زمانی رخ می دهد که قوانین و هنجارهای اداره نقض شود و مسئولان و مدیران اداره از قدرت و اختیاراتی که در اداره بر عهده دارند، به نفع خود و کسب منافع شخصی بهره ببرند؛ استفاده از رابطه یا توجه به اعضای خانواده در فرآیندهای اداری جز فساد اداری تلقی می شود.

انواع فساد اداری چیست؟

فساد اداری را می توان به سه طبقه تقسیم کرد؛ فساد اداری سیاه، کاری است که ناپسند بوده و عامل آن باید تنبیه شود، فساد اداری خاکستری شامل کاری می شود که ناپسند است اما گروهی از مردم نسبت به آن بی تفاوت هستند و فساد اداری سفید، کاری است که مخالف قانون است اما بیشتر اعضای جامعه آن را مضر نمی دانند و نسبت به تنبیه عامل آن اهمیت چندانی نمی دهند.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام