پرسشنامه رفتار رانندگی منچستر (MDBQ)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه رفتار رانندگی منچستر (MDBQ)
این پرسشنامه توسط ریسون و همکارانش در دانشگاه منچستر در سال 1990 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی رفتار رانندگی می باشد.
این پرسشنامه دارای 50 سوال و 4 مولفه است.
روایی و پایایی پرسشنامه رفتار رانندگی منچستر (MDBQ) تایید شده است.
رفتار رانندگی
به نظر می رسد یادگیری رانندگی برای هر فردی ضروری است؛ رانندگی و استفاده از وسایل نقلیه شخصی در تسهیل روند بسیاری از کارها تاثیر مثبت زیادی دارد. نگرش و تمایل افراد نسبت به رانندگی با یکدیگر متفاوت است؛ عده ای علاقه شدید به رانندگی دارند و برخی دیگر از رانندگی کردن خوششان نمی آید.
همچنین رفتار رانندگی در افراد هم با یکدیگر تفاوت دارد؛ جالب است بدانید رفتار رانندگی جز متغیرهایی است که اخیر در علم روان شناسی مورد توجه روان شناسان قرار گرفته و پژوهش، تبیین و پیش بینی هایی در خصوص آن انجام شده است.
دلیل توجه پژوهشگران به رفتار رانندگی صدمات و هزینه های مالی یا غیر مالی است که در نتیجه رفتار رانندگی و تصادفات جاده ای به وجود می آید.
رفتار رانندگی شامل هرگونه رفتاری است که فرد به هنگام رانندگی از خود نشان می دهد؛ مثلا رانندگی با سرعت مطمئنه، استفاده از چراغ راهنما، احترام به عابرین پیاده، عدم خوردن و آشامیدن به هنگام رانندگی برخی از رفتارهایی رانندگی می باشد.
روان شناسان کاربردی وظیفه دارند که پژوهش هایی را برای داشتن درک بهتر از رفتار رانندگی و تاثیر آن بر تصادفات جاده ای انجام دهند و راهکارهای مطلوب و کارآمدی را برای ارتقای فرهنگ رانندگی و اصلاح رفتارهای رانندگی غلط پیشنهاد می کنند.
لازم است بدانید خطای انسانی به تنهایی پاسخگوی علل انسانی تصادفات و سوانح رانندگی نیست؛ در این خصوص و برای تبیین علت سوانح رانندگی باید میان خطا و تخلفات رانندگی تمایز قائل شد. روان شناسان خطا و تخلفات رانندگی را نوعی ناهنجاری دانسته و بر این باورند که خطاها خود به دو زیر مقیاس لغزش ها یا خطاهای سهوی و اشتبهات تقسیم می شود. از دیگر سو، تخلفات هم می توانند عمدی یا غیر عمدی باشند.
شیوه رانندگی نشانه ای از اخلاق اجتماعی است؛ رانندگان باید به حق و حقوق دیگران احترام بگذارند و قوانین و مقررات را رعایت کنند؛ هرچه فرهنگ رانندگی بالاتر باشد و افراد رفتارهای رانندگی مثبت تری داشته باشند، سوانح و تصادفات مرتبط با رانندگی کمتر خواهد بود و آسیب کمتری به راننده، سرنشینان و عابرین پیاده وارد خواهد شد.
در صورتی که تمایل به ارزیابی رفتار رانندگی داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که توسط ریسون و همکارانش در دپارتمان روان شناسی دانشگاه منچستر ساخته شده است، استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه دارای 4 مولفه است.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی رفتار رانندگی هدف ساخت این پرسشنامه است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط ریسون و همکارانش ساخته شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت