پرسشنامه خودکارآمدی مالتیپل اسکلروزیس (MSSS)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه خودکارآمدی مالتیپل اسکلروزیس (MSSS)
این پرسشنامه توسط ریجبی و همکارانش در سال 2003 و در کشور انگلستان طراحی شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی خودکارآمدی افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس می باشد.
پرسشنامه خودکارآمدی مالتیپل اسکلروزیس (MSSS) دارای 14 سوال و سه خرده مقیاس زیر می باشد:
- استقلال فعالیت
- کنترل شخصی
- نگرانی ها و علایق
این پرسشنامه دارای روایی و پایایی و نمره گذاری می باشد.
مبتلا شدن به بیماری های جسمی علاوه بر اینکه اثرات سوء برای جسم دارد، می تواند بر روان هم تاثیر بگذارد و سلامت روان افراد را هم دستخوش تغییر کند. یکی از بیماری های سخت و مزمن که در صورت ابتلا فرد می تواند با نقص در عملکرد و توانایی در حوزه های مختلف رو به رو شود، بیماری مولتیپل اسکلروزیس می باشد.
بیماری مالتیپل اسکلروزیس (MSSS) چیست؟
در اصطلاح عامیانه ما این بیماری سخت را ام اس می نامیم. ام اس بیماری ای می باشد که جز اختلالات نورولوژیکی هم دسته بندی می شود. فردی که مبتلا به این اختلال است، سیستم ایمنی بدنش به جای مبارزه با عوامل مزاحم با خودش مبارزه می کند. این بیماری جزء بیماری های التهابی می باشد و در ام اس غلاف میلین آسیب جدی می بیند. بروز این اختلال ممکن است در سنین بیست تا چهل سالگی در افراد باشد. این اختلال می تواند تاثیر جدی بر عملکرد حرکتی، دیداری و حتی حسی فرد داشته باشد. فرد مبتلا به بیماری ام اس، پس از مبتلا شدن می تواند با نقص در چرخه خواب، نقص در کارکرد جنسی، سر درد های عصبی و میگرنی، نقص در توجه و تمرکز و اشکال در گنجینه لغات رو به رو شود.
بیماری ام اس بر سلامت روان تاثیر بسیاری دارد. فرد مبتلا استرس و تنش قابل ملاحظه ای را تحمل می کند، این فرد ممکن است نگرانی های زیادی در مورد خودش و عملکرد هایش در آینده داشته باشد. اگر فرد مبتلا دارای فرزند هم باشد، اثرات منفی بدتری را هم تجربه خواهد کرد. نگرانی در مورد آینده ی فرزندان و ناتوانی در رسیدگی به امور کودک و فرزند می تواند برای فرد بسیار ناامید کننده و نگران کننده باشد. علاوه بر تمام این موارد، بیماری ام اس می تواند در شغل فرد و امرار معاش و کار کردن هم تاثیر منفی فراوانی بگذارد. در پی ابتلا به این بیماری ممکن است فرد، مبتلا به اختلالاتی همچون افسردگی و اختلالات اضطرابی هم بشود.
فردی که مبتلا به این اختلال است ممکن است، دامنه ی ارتباطات و تعاملاتش با دیگران مخصوصا دوستان و آشنایان کمتر و یا حتی قطع شود و همین عامل تاثیر بسیار زیادی بر خلق و روحیه ی فرد بیمار دارد. لازم است بدانید استرس و تنش زیاد روند این بیماری را سخت کرده و با مشکل مواجه می سازد، اما در این میان، در میان مبتلایان به این بیماری افرادی هم وجود دارند که دارای خودکارآمدی هستند حتی با وجود بیماری به توانایی های خود باور و اطمینان قلبی دارند و می توانند از پس امور و فعالیت های روزانه خود بربیایند.
در صورت تمایل به ارزیابی خودکارآمدی افراد در بیماری ام اس می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.
پرسشنامه خودکارآمدی مالتیپل اسکلروزیس (MSSS) چیست؟
این پرسشنامه به سنجش خودکارآمدی افراد مبتلا به بیماری مالتیپل اسکلروزیس (MSSS) می پردازد.
آیا این پرسشنامه مقاله دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای 6 فایل مقاله است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط ریجبی و همکارانش در سال 2003 ساخته شده است.
این پرسشنامه در چه کشوری ساخته شده است؟
آیا قابلیت استفاده در کشور ایران را دارد؟ این پرسشنامه در کشور انگلیس ساخته شده است و در ایران هم اعتبار یابی شده و روایی آن تایید شده است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه شامل 14 ماده سوال است.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه پس از اعتبار یابی و تجدید نظر دارای 3 مولفه می باشد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت