تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه هراس برای نوجوانان
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه هراس برای نوجوانان

این پرسشنامه توسط داریوش امینی در سال 1386 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی هراس در بین نوجوانان است.

این پرسشنامه دارای 33 سواال و 5 خرده مقیاس:

  • حوزه شخصیتی
  • حوزه شناختی
  • حوزه اجتماعی
  • حوزه عاطفی
  • حوزه سلامت جسمانی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه هراس برای نوجوانان تایید شده است.

علم روان شناسی، هراس را یک ترس بیمارگونه و شدید تعریف کرده است؛ هراس نام دیگر فوبیا می باشد و نسبت به ترس حالت شدید تری است. زمانی که از چیزی هراس داریم، یک ترس شدید و غیر منطقی نسبت به یک محرک خاص از خودمان نشان می دهیم. واکنش ما نسبت به محرک هراس آور بیش از حد و نامعقول است و خودمان از نامعقول بودن ترس خود آگاهی داریم.

هراس در نوجوانان

هراس در هر سنی و در هر شخصی می تواند وجود داشته باشد؛ صرف نظر از اینکه یک فرد بزرگسال است، نمی توانیم بگوییم که او هرگز نمی ترسد یا هیچ محرکی برای او هراس آور نیست. اگر در سرتاسر دنیا بگردید، هیچ فردی را پیدا نمی کنید که از چیزی نترسد! بزرگسال، کودک، نوجوان، زن و مرد ندارد! هر فردی ممکن است ترس را تجربه کند. هراس در بین نوجوانان شایع  بوده و علل آن متفاوت است؛ نوجوانان در دوره نوجوانی بیش از هر دوره سنی دیگر، در معرض تجربیات و هیجانات مختلف قرار دارند و ممکن است هراس را تجربه کنند. تجربه هراس در نوجوانان می تواند به علل مختلف در فرد به وجود بیاید.

به عنوان نمونه، ویژگی های شخصیتی خود فرد مانند تاب آوری کمتر، تجربیات کم می تواند زمینه را برای تجربه هراس فراهم کند، همچنین، فرد ممکن است به دلایل عاطفی، هراس را تجربه کند. موارد مرتبط با دیگران و اجتماع هم می تواند برای نوجوان هراسناک باشد. همچنین برخی موارد شناختی زمینه ساز ترس می شود.
نوجوانانی که نگرانی زیادی در مورد سلامت جسمانی خود دارند یا از ابتلا به بیماری می ترسند، ممکن است هراس را تجربه کنند.

نوجوانان به هنگام تجربه هراس، وقتی ترسیده اند واکنش های مختلفی از خود نشان می دهند؛ مثلا هراس می تواند با نشانه های جسمانی در فرد همراه شود. زمانی که فرد ترسیده است، دچار لرزش در اندام ها شود، یا تعریق بیش از حد داشته باشد، دچار رنگ پریدگی شود، حالت تهوع را تجربه کند یا از نظر روانی دچار تشویش، اضطرب، دلهره و استرس شود. درک نوجوان، تشخیص و شناسایی عاملی که منجر به هراس در او می شود، کمک و راهنمایی به او برای غلبه بر مشکلات ناشی از هراس، وظیفه ای است که بر عهده والدین می باشد. اگر والد فرزند نوجوانی هستید، سعی کنید همراه او باشید و به او برای غلبه بر ترس ها و هراسش کمک کنید.

در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر هراس در بین نوجوانان داشتید، می توانید از پرسشنامه استاندارد هراس برای نوجوانان استفاده کنید.

دانلود رایگان
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

پرسشنامه هراس برای نوجوانان چیست؟

ارزیابی هراس مابین نوجوانان هدف ساخت این پرسشنامه است.

این پرسشنامه چند سوال دارد؟

این پرسشنامه 33 سوال دارد.

آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟

بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام