تست قدرت تخیل (PIQ)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
چرا باید تست قدرت تخیل (PIQ) را انجام دهم؟
اگر تمایل به ارزیابی میزان قدرت تخیل خود داشته باشید، پیشنهاد می کنیم این تست را انجام دهید.
تخیل یا خیال پردازی یک قدرت انسانی فراتر از هوش است؛ این قدرت با خلق ایده های نوین در موقعیت های مختلف و کسب موفقیت در ارتباط است، برای همین آگاهی از آن کمک بزرگی به موفقیت در زندگی می کند.
ویژگی های تست قدرت تخیل (PIQ) چیست؟
- این تست دارای 30 سوال است.
- پاسخ دهی به سوالات این تست حدود 5 دقیقه زمان می برد.
- این تست برای رده سنی نوجوان تا بزرگسال مناسب است.
قدرت تخیل چیست؟
تخیل یک قدرت ذهنی است؛ این قدرت ذهنی با تصویر سازی ذهنی در ارتباط می باشد. قدرت تخیل قدرتی ورای حواس پنجگانه است؛ بدین معنا که حواس پنجگانه در ایجاد تخیلات نقشی ندارد. انسان ها از قدرت تخیل برای ساختن تصاویر و صحنه های ذهنی که در دنیای واقعی وجود ندارد یا تجربه نکرده اند، استفاده می کنند.
توانایی افراد در خیال پردازی با یکدیگر متفاوت است؛ برخی افراد خیال پرداز تر و برخی دیگر از قدرت تخیل کمتری برخوردارند.
خیال پردازی به ما کمک می کند مسائل را از دیدگاه متفاوت بررسی کنیم و یک دنیای کامل ذهنی را تجربه کنیم. قدرت تخیل انواع مختلفی دارد که یکی از آن رویا پردازی می باشد. رویا پردازی همانند خیال پردازی مزیت هایی به همراه دارد که یکی از مزایای آن مقابله موثر و رها شدن از استرس به صورت موقتی می باشد.
می دانید یکی از مهم ترین مزایای قدرت تخیل چیست؟ حرکت در تصورات خود با سرعت بالا و بدون رویارویی با مانع یا حد و مرزی!
تخیل چه ویژگی هایی دارد؟
برخی از مهم ترین ویژگی های تخیل، شامل موارد زیرمی شود:
- تخیل قدرت سازندگی و خلق چیزهای جدید را دارد؛ به وسیله تخیل می توان چیزهای جدید بازتولید کرد و ایده های جدید خلق کرد؛ ایده هایی که در واقعیت کارآمد و اثربخش خواهند بود.
- تخیل بر مبنای دستکاری ذهنی می باشد؛ تخیل به ما کمک می کند تجربیات قبلی و هر آنچه که قبلا مشاهده کرده بودیم را دوباره بازخوانی کنیم و از آن الگوهای جدید به دست بیاوریم. وودورث روان شناسی است که تخیل را دستکاری ذهنی تعریف کرده است.
- تخیل بر مبنای انگیزه می باشد؛ تخیل از آزمون و خطا به وجود می آید و از خواسته و نیاز ما تاثیر می پذیرد. تخیل با سازگاری در ارتباط است و به فرد در جهت رسیدن به اهداف دست نیافتی اش کمک می کند.
چند نوع تخیل داریم؟
برخی از انواع تخیل عبارت اند از:
تخیل منفعل؛ ذهن حتی در زمانی که فعال نیست کاملا منفعلانه عمل نمی کند و تا حدی فعالیت دارد؛ در این نوع از تخیل، برخی تصاویر ذهنی به صورت خودکار در ذهن آمده و با دیگر تصاویر ترکیب می شوند.
تخیل فعال؛ در تخیل فعال از ذهن برای تصور چیزهای مختلف کمک می گیریم؛ محتوایی که قبلا تجربه کرده ایم را با الگوهای جدید ترکیب می کنیم. در این شیوه از تفکر ما شاهد خودکار بودن تصاویر در ذهن نیستیم بلکه خودمان به صورت فعالانه تصاویر ذهنی را انتخاب می کنیم.
تخیل پذیرا؛ تصور صحنه هایی که قبلا شرح داده شده یا تجربه شده است، تخیل پذیرا می باشد. بازسازی صحنه هایی که در کتاب، رمان، شعر و داستان های تاریخی می خوانیم، تخیل پذیرا می باشد.
تخیل خلاق؛ در این شیوه از تخیل، ذهن توانایی ایجاد موقعیت های خیالی را دارد و تصاویر خیالی جدید ایجاد می کند؛ دقیقا مثل کاری که یک داستان نویس در نوشتن داستان و صحنه های داستانی انجام می دهد.
تخیل عقلی؛ نام دیگر این تخیل، تخیل شناختی است. این تخیل، تخیلی است که در خدمت علم و دانش می باشد. از این تخیل می توان در تولید فرضیه های علمی استفاده کرد.
تخیل عملی؛ از این شیوه تخیل در راستای انجام اهداف عملی استفاده می کنند. تخیل عملی را می توان با کمک گرفتن از شرایط عینی کنترل کرد و برای تحقق بخشیدن به یک هدف خاص به کار برد. برنامه ریزی برای سفر رفتن یا پیک نیک و ... نیاز به تخیل عملی دارد.
تخیل زیبایی شناختی؛ این تخیل با ارضای احساسات در ارتباط است و ارتباطی به افزایش دانش یا تحقق عمل ندارد. این شیوه از تخیل از ارزش های عینی مستقل است. مثلا نوازنده ای که بر اساس تخیل خود آهنگ جدید تنظیم می کند از این شیوه تخیل بهره برده است.
تاثیرات تخیل چیست؟
تخیل تاثیر به سزایی بر بهبود کیفیت سلامت روان دارد؛ قدرت تخیل به مقابله بهتر با استرس و تنش کمک می کند. تخیل یک ابزار مهم در تمرینات آرام سازی و مدیتیشن می باشد و به افراد برای رها شدن از تنش، تشویش و نگرانی کمک می کند.
جالب است بدانید کارل یونگ، تخیل را ابزار قدرتمندی می دانست که بر ناخودآگاه تاثیر می گذارد و می توان از آن برای حل مشکلات و عقده های ذهنی استفاده کرد.
نتایج پژوهش هایی که در زمینه قدرت تخیل و تاثیر آن انجام شده است به این مسئله تاکید می کند، تخیل با تجربه لذت و شادکامی، بهبود روابط اجتماعی و کمک به برقراری روابط سازنده، درک احساسات و نیازهای دیگران و همدلی بیشتر، انجام کارها به صورت خلاقانه، بهبود خلاقیت و ... در ارتباط است.
تست قدرت تخیل (PIQ) چیست؟
این تست 30 سوالی به سنجش میزان قدرت تخیل افراد می پردازد.
کاربرد تست قدرت تخیل (PIQ) چیست؟
اگر به میزان قدرت تخیل خود آگاه باشیم، می توانیم با کم و زیاد کردن آن در راستای موفقیت قدم برداریم که برای آگاهی از میزان آن باید از این تست استفاده نماییم.
ویژگی تفسیر تست قدرت تخیل (PIQ) چیست؟
در تفسیر این تست علاوه بر آگاهی از میزان قدرت تخیل، توضیحات اختصاصی درباره قدرت تخیل شما داده شده است.
تست قدرت تخیل (PIQ) مناسب چه سنینی است؟
این تست مناسب نوجوانان و بزرگسالان است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت