پرسشنامه کیفیت محیطی فضاهای شهری پیاده مدار
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه کیفیت محیطی فضاهای شهری پیاده مدار
این پرسشنامه توسط حجت شیخی و همکاران در سال 1396 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی شاخص های کیفیت محیطی فضاهای شهری پیاده مدار می باشد.
این پرسشنامه دارای 13 سوال و 2 مولفه:
- شاخص عملکردی
- شاخص کالبدی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه کیفیت محیطی فضاهای شهری پیاده مدار تایید شده است.
کیفیت فضای شهری
ویژگی ظاهری شهرها در هر دوره ای متفاوت بوده است. به عنوان مثال، پیش از انقلاب صنعتی، به هنگام ساخت شهر را اندازه و تناسب شهر را بر مبنای انسان و الگوهای جا به جایی شهری که در آن دوران عموما رفت و آمد به صورت پیاده بود، در نظر می گرفتند و خوب عمده سکونتگاه های شهری بر همین مقیاس ساخته می شدند.
با گذشت زمان و به وجود آمدن انقلاب صنعتی، استفاده از ماشین آلات زیاد شد و دیگر فضای شهری مناسب عبور و مرور ماشین ها نبود، بنابراین تحولی دیگر در این دوره پدید آمد و شهرها به گونه ای ساخته شدند که امکان عبور و مرور ماشینی فراهم شود.
با گذشت زمان و افزایش تخصص و آگاهی در حوزه شهرسازی، در ساخت سکونتگاه های شهری به ساخت راه های ماشین رو، پیاده رو و... توجه بیشتری شد اما متاسفانه ساخت فضای پیاده روی شهری کم اهمیت تر تلقی شد چرا که با اختراع اتومبیل و تولید بیش از پیش آن، زندگی شهری و چهره شهر تغییرات بسیاری کرد. همین مسئله سبب ساز از بین رفتن آرامش و امنیت در شهر برای افراد پیاده شد.
اما اوضاع به همین صورت باقی نماند؛ در حدود اواخر دهه 60 میلادی، استفاده از ماشین با معایبی برای افراد همراه شد و خیلی زود عموم شهروندان و مسئولان متوجه این معیاب شدند؛ در نتیجه مهندسان شهر ساز دوباره به سمت ایجاد و احیای فضای شهری به نفع افراد پیاده گام برداشتند.
خوب می دانیم در هر شهری فضای عمومی شهری اهمیت و کارکرد های زیادی برای عموم شهروندان دارد. در حیطه شهرسازی باید به ساخت فضای عمومی شهری به خصوص فضای پیاده رو توجه شود و با تخصیص سرمایه به ایجاد، ارتقا و بهبود این امر مهم پرداخته شود.
ساخت فضای عمومی شهری پیاده مدار، تاثیر به سزایی در رشد شهری، پویایی و سرزندگی شهری دارد؛ فضای عمومی شهری پیاده مدار منجر به تعامل، مراودات مردم با یکدیگر شد، شور و تکاپو به شهر می بخشد. جالب است بدانید، اینگونه فضا های شهری در ایجاد احساس تعلق افراد به شهر تاثیر دارند و باعث گسترش دوستی ها می شود.
طراح و سازنده این پرسشنامه بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه داشته است، شاخص عملکردی و شاخص کالبدی را در دو شاخص تاثیر گذار بر کیفیت محیطی فضای پیاده روی شهری می داند.
در صورت تمایل به ارزیابی متغیر شاخص های کیفیت محیطی فضاهای شهری پیاده مدار می توان از این پرسشنامه استفاده کرد.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه 2 مولفه دارد.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی شاخص های کیفیت محیطی فضاهای شهری پیاده مدار هدف ساخت این پرسشنامه است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت