تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه دینداری در جامعه ایرانی
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه دینداری در جامعه ایرانی

این پرسشنامه توسط هاشم زهی و مهدوی در سال 1391 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان دینداری در جامعه ایرانی می باشد.

این پرسشنامه دارای 7 سوال و 4 بعد، پیامدی، اعتقادی، عاطفی، مناسکی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه دینداری در جامعه ایرانی تایید شده است.

دینداری در جامعه ایرانی

خداوند به واسطه پیامبران الهی و فرستادن مجموعه احکامی تحت عنوان دین، انسان ها را به سمت رستگاری هدایت کرده است.  دین یا آیین شامل مجموعه قوانین، قواعد، راهکارها، مقرراتی است که انسان را به سمت زندگی بهتر و تعالی بیشتر هدایت می کند. دین شامل نظام های فکری، نظام های ارزشی و نظام های پرورشی بوده و از ابعاد فردی، اجتماعی و تاریخی انسان را راهنمایی و هدایت می کند.

در نهایت، پیروی از دین انسان را در مسیر رشد و کمال قرار می دهد. دین اصولا با مفاهیم معنوی و ماورایی در ارتباط است.

شما پیرو کدام دین هستید یا به چه دینی گرایش دارید؟ آیا خود را فرد دینداری می دانید؟ در حوزه روان شناسی مثبت نگر، تحقیقاتی در زمینه دینداری و جهت گیری های دینی انجام شده است. واقعیت ماجرا این است که تعریف واژه دینداری کمی سخت است و علت آن نظریات و تعاریف متعددی است که توسط صاحب نظران مطرح شده است.

دینداری از ابعاد، آیینی، فکری، تجربی، اعتقادی، مذهبی، اجتماعی، اخلاقی، فرهنگی و نتیجه ای قابل بررسی است. روان شناسان و جامعه شناسانی که در زمینه دین داری تحقیق کرده اند، دین داری را با تجربیات، اعتقادات و باورهایی دینی در فرد در ارتباط دانسته و بر این باورند فرد دیندار احساس تعلق به یک نیروی برتر و متعالی چون خداوند دارد.

لازم به ذکر است، ارزیابی و اندازه گیری دینداری در افراد کمی سخت و چالش برانگیز است؛ به نظر شما چه معیاری برای ارزیابی دینداری وجود دارد؟ چگونه می توان گفت یک فرد دیندار و فرد دیگر دین گریز است؟
شاید مشاهده رفتار فرد، میزان پایبندی به اصول اخلاقی در او، میزان مراجعه به مسجد یا کلیسا، به جا آوردن اعمال مذهبی، سوال پرسیدن از او در مورد عقاید و باورهای دینی، استفاده از پرسشنامه به عنوان ابزار خود سنجی راهکاری برای ارزیابی میزان دینداری در فرد باشد.

هاشم زهی و مهدوی به عنوان دو پژوهشگر به بررسی میزان دینداری در جامعه ایرانی پرداخته اند. آن ها دینداری در جامعه ایرانی را با ابعاد مختلفی همچون، پیامدی، اعتقادی، عاطفی، مناسکی در ارتباط دانسته اند. از آنجایی که جامعه ایرانی با حکومت جمهوری اسلامی اداره می شود، تصور می شود که عموم افراد جامعه، پایبند به دین و دیندار باشند.

در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر، میزان دینداری در جامعه ایرانی داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که توسط این محققان ساخته شده است، استفاده کنید.

 
 

 

 

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی میزان دینداری در جامعه ایرانی هدف ساخت این پرسشنامه است.

دین چیست؟

دین یا آیین شامل مجموعه قوانین، قواعد، راهکارها، مقرراتی است که انسان را به سمت زندگی بهتر و تعالی بیشتر هدایت می کند. دین شامل نظام های فکری، نظام های ارزشی و نظام های پرورشی بوده و از ابعاد فردی، اجتماعی و تاریخی انسان را راهنمایی و هدایت می کند.

فواید دینداری چیست؟

پیروی از دین انسان را در مسیر رشد و کمال قرار می دهد.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام