پرسشنامه میزوفونیای آمستردام شرودر، والینک و دنیس
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه میزوفونیای آمستردام شرودر، والینک و دنیس
این پرسشنامه توسط شرودر، والینک و دنیس در سال 2013 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان حساسیت بیش از حد به برخی صداها می باشد.
این پرسشنامه دارای 6 سوال است.
روایی و پایایی پرسشنامه میزوفونیای آمستردام تایید شده است.
میزوفونیا چیست؟
نسبت به صداهای اطراف چقدر حساسیت دارید؟ آیا اطلاعاتی در مورد اختلال میسوفونیا دارید؟ میسوفونیا یا میزوفونیا که ما آن را به صدا بیزاری می شناسیم یک وضعیت روان شناختی است. فرد مبتلا به میسوفونیا به یک سندروم حساسیت صدایی مبتلا است؛ این فرد با شنیدن برخی صداها از نظر فیزیولوژیک، واکنش های هیجانی یا پرخاشگرانه از خودش نشان می دهد.
صداهای اطراف آنقدر فرد را اذیت می کند که روان فرد به شدت درگیر می شود. صداهایی که باعث اذیت فرد می شود طیف مختلفی از صداها را در بر می گیرد.
صدای برف پاک کن ماشین، چکه چکه کردن آب از شیر، صدای گچ روی تخته، صدای نفس کشیدن، بازی با در خودکار، تیک تیک ساعت، باز و بسته کردن در، صدای بوق ماشین، صدای جویدن غذا، صدای هورت کشیدن، صدای آدامس جویدن و .. از جمله صداهایی است که فرد مبتلا به میزوفونیا را آزار می دهد. شدت بلندی صدا، تکرار آن، تعداد دفعات می تواند منجر به تقویت این وضعیت روان شناختی شود.
کوچک ترین و کم ترین صداها برای فرد مبتلا به این اختلال، زیاد و بلند است. بنابراین واکنشی که فرد در مقابل صداها از خودش نشان می دهد شامل انواع هیجانات می شود. فرد در حین مواجه با انواع صدا، هیجاناتی نظیر غم، خشم، استرس، اضطراب، نفرت، اندوه، پریشانی، ترس، وحشت و .. را تجربه می کند. فرد مبتلا در برخی موارد ممکن است نتواند خودش را کنترل کند و واکنش های هیجانی منفی از خود نشان دهد.
علت ایجاد میزوفونیا چیست؟
علت ایجاد میزوفونیا هنوز مشخص نیست، علی رغم تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است اما محققان هنوز علت مشخصی را برای این اختلال تعریف نکرده اند. به طور کلی می توان گفت زمینه ارثی یا ژنتیک و همچنین عوامل محیطی در بروز این اختلال نقش دارد. سبک زندگی ناسالم می تواند در ایجاد این اختلال موثر باشد.
فرد مبتلا به صدا بیزاری می تواند دچار اختلالات اضطرابی، استرس، وسواس اجباری و اختلال دو قطبی نیز باشد. بنابر پژوهش های انجام شده، درصد ابتلا به سندورم صدا بیزاری در زنان بیشتر از مردان است. همچنین احتمال ابتلا به این اختلال از سن نه سالگی ممکن است.
آیا مبتلا به میسوفونیا هستید؟ فردی را می شناسید که به این سندروم صدا بیزاری مبتلا باشد؟ در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر میسوفونیا یا حساسیت بیش از اندازه به صدا ها داشته باشید، می توانید از پرسشنامه استاندارد و معتبر میزوفونیای آمستردام استفاده کنید.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط شرودر و همکارانش ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میسوفونیا می باشد.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت