پرسشنامه فقدان لذت جویی اسنیث و همیلتون
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه فقدان لذت جویی اسنیث و همیلتون
این پرسشنامه توسط اسنیث و همکاران در سال 1999 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی فقدان لذت جویی می باشد.
این پرسشنامه دارای 14 سوال و 4 خرده مقیاس:
- لذت از تعاملات اجتماعی
- لذت از تجربیات حسی
- لذت از تفریح – سرگرمی
- لذت از آشامیدن و خوراک می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه فقدان لذت جویی اسنیت و همیلتون تایید شده است.
فقدان لذت جویی و افسردگی
افسردگی یک اختلال خلقی شایع در سراسر دنیا است که می تواند افراد زیادی را در گستره سنی کودک تا سالمند درگیر کند. عموم مردم این اختلال را با نشانه ی بارز و مهم آن یعنی تجربه احساس غم و اندوه شدید می شناسند اما نشانه های افسردگی محدود به این دو خصیصه نمی شود!
فرد مبتلا به افسردگی دچار تغییر عادت هایی در خواب و اشتها می شود و به عبارتی الگوی خواب و اشتها در مبتلایان به این اختلال بهم می خورد. مبتلایان به این اختلال یا دچار کم اشتهایی یا بی اشتهایی می شوند و در نهایت کاهش یا افزایش وزن پیدا می کنند؛ از دیگر سو در به خواب رفتن یا از خواب بیدار شدن مشکل دارند.
افزون بر آن، مبتلایان به این اختلال دچار یاس و ناامیدی هستند؛ این افراد به مرگ فکر می کنند، آینده را تیره و تار می بینند و از بودن در لحظه لذت نمی برند. افکار خودکشی دیگر نشانه ی این اختلال است که در پی یاس و ناامیدی به آینده تجربه می شود.
علاوه بر نشانه های ذکر شده، مبتلایان به این اختلال دچار فقدان لذت جویی یا آنهدونیا می شوند؛ بی لذتی زمانی به وجود می آید که فرد علاقه خود را نسبت به انجام فعالیت هایی که قبلا برای او لذت بخش بوده است از دست می دهد. در واقع در آنهدونیا، ظرفیت تجربه لذت به شدت کاهش پیدا می کند.
آنهدونیا بر عملکرد فرد در زندگی تاثیر می گذارد؛ آنهدونیا باعث تغییر روند زندگی زناشویی و روابط بین فردی می شود و می تواند پیامدهای منفی زیادی به همراه داشته باشد.
برخی از نشانه های بی لذتی یا آنهدونیا شامل، دوری کردن از اجتماع، عدم برقراری رابطه جدید با دیگران، تجربه احساسات منفی نسبت به خود و دیگران، کاهش ابراز احساسات، از دست دادن میل جنسی، کاهش تمایل به خواب، از دست دادن علاقه نسبت به هنر و گوش دادن موسیقی و غیره می باشد.
آنهدونیا در مبتلایان به اختلالاتی همچون اسکیزوفرنی، سو مصرف مواد و رفتارهای ناسالم همچون پرخوری دیده می شود.
آنهدونیا در این پرسشنامه از ابعاد لذت از تعاملات اجتماعی، لذت از تجربیات حسی، لذت از تفریح – سرگرمی و لذت از آشامیدن و خوراک مورد ارزیابی قرار می گیرد. در صورتی که تمایل به ارزیابی فقدان لذت جویی بر اساس ابعاد ذکر شده داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.
پرسشنامه فقدان لذت جویی اسنیث و همیلتون چیست؟
این پرسشنامه با هدف ارزیابی آنهدونیا ساخته شده است.
علل به وجود آمدن آنهدونیا چیست؟
یک رویداد تروماتیک، ابتلا به اختلالاتی چون افسردگی و غیره.
نشانه های آنهدونیا کدام است؟
دوری کردن از اجتماع، عدم برقراری رابطه جدید با دیگران، تجربه احساسات منفی نسبت به خود و دیگران، کاهش ابراز احساسات، از دست دادن میل جنسی، کاهش تمایل به خواب، از دست دادن علاقه نسبت به هنر و گوش دادن موسیقی و غیره می باشد.
آنهدونیا چیست؟
بی لذتی زمانی به وجود می آید که فرد علاقه خود را نسبت به انجام فعالیت هایی که قبلا برای او لذت بخش بوده است از دست می دهد. در واقع در آنهدونیا، ظرفیت تجربه لذت به شدت کاهش پیدا می کند.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت