پرسشنامه تنهایی اجتماعی
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه تنهایی اجتماعی
این پرسشنامه توسط فائزه مدرسی یزدی و همکاران ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی احساس تنهایی و انزوای اجتماعی می باشد.
این پرسشنامه دارای 6 سوال است.
روایی و پایایی پرسشنامه کوتاه تنهایی اجتماعی تایید شده است.
درست است که تکنولوژی و فناوری های نوین تاثیرات مثبت شگرفی بر زندگی انسان از ابعاد مختلف داشته است اما تکنولوژی و دنیای مدرن گاها پیامد های منفی هم بر زندگی انسان داشته است که یکی از پیامد های آن احساس تنهایی می باشد. افراد در سنین مختلف بیش از پیش احساس تنهایی را تجربه می کنند و تجربه احساس تنهایی از عوامل مختلف تاثیر می پذیرد.
تکنولوژی یکی از عواملی است که باعث دوری انسان ها از یکدیگر شده و در ایجاد احساس تنهایی نقش مهمی را ایفا می کند؛ افراد مختلف ممکن است به فضای مجازی برای کاهش احساس تنهایی روی بیاورند اما همین فضا باعث سرگردانی بیشتر آن ها شود و بر احساس تنهایی آن ها دامن بزند.
باید بدانید احساس تنهایی ربطی به وضعیت تاهل، نوع شغل، سن و جنسیت فرد ندارد؛ هر کسی ممکن است احساس تنهایی را تجربه کند. احساس تنهایی باعث کناره گیری فرد از خانواده، دوستان و گروه همسالان شده و در نهایت انزوای اجتماعی را رقم می زند. فرد منزوی تمایلی به حضور در موقعیت های اجتماعی و رویدادهای اجتماعی ندارد و از عدم احساس نزدیکی و صمیمیت با دیگران رنج می برد.
احساس تنهایی
تنهایی را می توان احساس تهی بودن و خلا درونی تعریف کرد؛ تجربه احساس خلا با احساس انزوا همزمان می شود و اینجاست که فرد ارتباطش را با دنیای بیرون و اطرافیانش قطع می کند. شایان ذکر است، احساس تنهایی با احساس تنها بودن هم معنا نیست. فردی که تنهاست، تنهایی را انتخاب می کند اما فردی که احساس تنهایی را تجربه می کند ممکن است تنها نباشد و افراد زیادی در اطراف و زندگی او وجود داشته باشند.
یک فرد تنها می تواند از تنهایی خود لذت ببرد و با وجود تنهایی شاد و خوشحال باشد اما احساس تنهایی لزوما با احساس شادی همراه نیست و باعث ناراحتی فرد می شود. احساس تنهایی می تواند موجب رنج فرد شود. ابتلا به برخی اختلالات روان شناختی زمینه را برای تجربه احساس تنهایی فراهم می کند.
احساس تنهایی سلامت روان فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و بر عملکرد او تاثیر می گذارد.
خوشبختانه احساس تنهایی قابل درمان است؛ یعنی با به کار بردن برخی راهکارهای درمانی می توان از شدت احساس تنهایی کم کرد و در نهایت این احساس را از بین برد. در صورتی که تمایل به ارزیابی احساس تنهایی و انزوای اجتماعی از 3 بعد مختلف داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.
پرسشنامه تنهایی اجتماعی چیست؟
ارزیابی احساس تنهایی و انزوای اجتماعی هدف ساخت این پرسشنامه است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه دارای 6 سوال است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت