تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه مدارای اجتماعی
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه مدارای اجتماعی

این پرسشنامه توسط مسعود زالی زاده و همکاران ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان مدارای اجتماعی افراد می باشد.

این پرسشنامه دارای 17 سوال و 7 بعد:

مدارای عقیدتی، مدارای مذهبی، مدارای قومیتی، مدارای ملیتی، مدارای جنسیتی، مدارای رفتاری و اخلاقی، مدارا با مجرمان می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه مدارای اجتماعی تایید شده است.

مدارای اجتماعی

پیش از بررسی مدارای اجتماعی بهتر است نگاهی گذرا به معنای کلمه مدارا داشته باشیم؛ مدارا در لغت به معنای نرم خویی، داشتن رافت و مهربانی و دوری از زور و خشونت می باشد. مدارا کردن یک فضیلت اخلاقی به شمار می رود؛ مدارای با دیگران همان مدارای اجتماعی است.

مدارای اجتماعی اصطلاحی است که اشاره به رسمیت شناختن حق و حقوق دیگران دارد؛ مدارا و توجه به دیگران باید فارغ از جنسیت، قومیت و مذهب فرد مقابل باشد. مدارا یعنی من به حق و حقوق شما احترام می گذارم و با مهربانی و شکیبایی با دیگران رفتار می کنم؛ پس در مدارا ما به همه افراد احترام می گذاریم و با آها تعامل مثبت خواهیم داشت، حتی اگر نظام ارزشی و عقیدتی متفاوت از ما داشته باشند.

مدارای اجتماعی نقش مثبت و تاثیر گذاری بر زندگی انسان دارد؛ در واقع مزایای مدارای اجتماعی بی شمار است. بر اساس آنچه در مطالعات مختلف آمده است، مدارای اجتماعی منجر به احساس همدلی و همراهی، ایجاد احساس تعلق خاطر و وابستگی، افزایش صمیمیت و محبت، از بین رفتن کینه و دشمنی میان افراد، درک متقابل، افزایش انسجام و وحدت اجتماعی می شود.

هرچه مدارای اجتماعی در یک جامعه بیشتر باشد، مردم آن جامعه به یک دیگر نزدیک تر خواهند بود و امکان فرسایش سرمایه اجتماعی به حداقل می رسد.

از دیگر سو، نبود مدارای اجتماعی در جامعه پیامد های منفی بسیاری به همراه خواهد داشت؛ وقتی مردم در مقابل یکدیگر مدارا نداشته باشند، احتمال وقوع نزاع و درگیری خیابانی در جامعه بیشتر خواهد بود. همچنین امکان بروز انواع خشونت همچون خشونت خانگی افزایش خواهد یافت.
لازم به ذکر است، عدم مدارای اجتماعی با بروز تصادف به دلیل عجله و بی حوصلگی یا بروز طلاق و جدایی همراه خواهد بود.

مدارای اجتماعی بر سلامت روان عمومی تاثیر دارد؛ خوشبختانه مدارای اجتماعی با به کار بردن برخی راهکارها همچون آموزش عمومی، فرهنگ سازی، بالا بردن دانش و آگاهی و غیره امکان پذیر است.

بر اساس آنچه در این پرسشنامه آمده است، مدارای اجتماعی را می توان از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داد؛ مدارای عقیدتی، مدارای مذهبی، مدارای قومیتی، مدارای ملیتی، مدارای جنسیتی، مدارای رفتاری و اخلاقی، مدارا با مجرمان برخی از ابعاد مرتبط با مدارای اجتماعی است.

در صورت تمایل به ارزیابی متغیر مدارای اجتماعی می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که توسط این محقق ساخته شده است، استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

پرسشنامه مدارای اجتماعی چیست؟

ارزیابی مدارای اجتماعی هدف ساخت این پرسشنامه است.

آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟

بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.

این پرسشنامه چند مولفه دارد؟

این پرسشنامه 7 مولفه دارد.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام