پرسشنامه سازگاری سهرابی و سامانی
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه سازگاری سهرابی و سامانی
این پرسشنامه توسط سهرابی و سامانی در سال 1390 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان سازگاری در افراد از ابعاد مختلف می باشد.
این پرسشنامه دارای 15 سوال و 5 بعد:
- سازگاری شخصی
- سازگاری اجتماعی
- سازگاری تحصیلی
- سازگاری شغلی
- سازگاری خانوادگی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه سازگاری سهرابی و سامانی تایید شده است.
محققان و روان شناسان در طول سالیان مختلف، نظریات متفاوتی را در مورد هوش ارائه داده اند و هر کدام به نحوی هوش را تعریف کرده اند. آیا می دانستید یکی از ویژگی ها و خصیصه های اصلی هوش، میزان سازگاری و تطابق با محیط است؟ سازگاری یکی از همان ویژگی هایی است که با هوش بالا در ارتباط است. فردی که سازگاری بالا داشته باشد، زندگی راحت تر و با کیفیت تری خواهد داشت و رضایت بیشتری را از زندگی تجربه می کند.
سازگاری یعنی چه؟
سازگاری به معنای کنار آمدن و تطبیق خود با شرایط و موقعیت های جدید است؛ توانایی فرد در تغییر رفتارش متناسب با تغییر محیط، سازگاری است. فرد سازگار نهایت تلاش خود را برای هماهنگی و توازن با محیط انجام می دهد. نکته ای که باید در مورد سازگاری مورد توجه قرار بگیرد، این است که یک فرد سازگار لزوما از شرایط جدید راضی نیست و سازگار شدن او با شرایط به این معنا نیست که از همه چیز راضی است و تغییر برایش خوشایند است.
در واقع فرد سازگار، چون می خواهد به یک تعادل و توازن حداقلی برسد تا بتواند به خواسته ها و نیازهایش دست پیدا کند، با شرایط سازگار می شود. فردی که نمی تواند با شرایط سازگار شود، نارضایتی، عدم شادکامی، پرخاشگری، خمودگی رفتاری را تجربه می کند.
برای داشتن یک زندگی شاد و راحت تر، باید در ابعاد مختلف به سازگاری و انعطاف پذیری برسیم. به عنوان مثال، ما انسان ها همواره در محیط اجتماع با یکدیگر در ارتباط هستیم و تعاملات اجتماعی بخش مهمی از زندگی هر روزه ماست، پس سازگاری اجتماعی و وفق دادن خود با شرایط از اهمیت بسیاری برخودار است.
ما ساعات زیادی از روز را در کنار همکاران خود در محل کار سپری می کنیم، اگر نتوانیم خودمان را با محیط کار، همکاران سازگار کنیم، به احتمال زیاد، خیلی زود دچار فرسودگی شغلی می شویم. در بعد تحصیلی هم وضعیت به همین صورت است، عدم سازگاری تحصیلی یک مانع بزرگ بر سر را موفقیت تحصیلی می باشد. ما به عنوان یک فرد با خواسته ها، علایق و ویژگی های شخصیتی مختلف، باید شناخت خوبی از خودمان داشته باشیم و سعی کنیم ویژگی سازگاری را در خود ارتقا دهیم. در نظر داشته باشید، یک فرد سازگار، روابط خانوادگی و دوستانه خوبی را با اعضای خانواده و دوستان نزدیکش برقرار می کند.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر سازگاری در ابعاد مختلف داشته باشید، می توانید از پرسشنامه استاندارد سازگاری سهرابی و سامانی استفاده کنید.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی سازگاری در ابعاد مختلف هدف ساخت این پرسشنامه است.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه 5 مولفه دارد.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت