پرسشنامه خودکارآمدی مدیریت بیماری قلبی عروقی استکا
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه خودکارآمدی مدیریت بیماری قلبی عروقی استکا
این پرسشنامه توسط استکا و همکاران در سال 2015 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی خودکارآمدی مدیریت بیماری قلبی و عروقی می باشد.
این پرسشنامه دارای ۹ سوال و ۳ مولفه:
- خودکارآمدی خطر قلبی
- خودکارآمدی پیروی از درمان
- خودکارآمدی تشخیص نشانه ها می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه خودکارآمدی مدیریت بیماری قلبی تایید شده است.
خودکارآمدی بیماری قلبی عروقی
آلبرت بندورا پیرو نظریه ی شناختی اجتماعی خود، مفهومی تحت عنوان خودکارآمدی را مطرح کرد؛ خودکارآمدی اصطلاحی است که اشاره به باور و اطمینان فرد نسبت به توانایی هایش دارد. این سازه روان شناختی تاثیر مثبت به سزایی بر سلامت روان دارد. افرادی که خودکارآمدی بالایی دارند، توانایی بالایی در مقابله با مشکلات و استرس ها از خود نشان می دهند و عملکرد مطلوبی در این زمینه دارند.
خودکارآمدی باعث می شود که افراد از عهده مشکلات و مسائل به خوبی بر بیایند، در فعالیت هایی به آن علاقه دارند، شرکت کنند و در برابر مسائل مختلف احساس تعهد و وظیفه شناسی داشته باشند و در نهایت موانع و شکست آن ها را ناامید نمی کند و باعث دلسردی آن ها نمی شود.
بالعکس، خودکارآمدی پایین باعث اجتناب از کارهای چالش برانگیز، تمرکز بر نتایج منفی و شکست ها، عدم اعتماد به قابلیت ها و توانمندی ها می شود.
پژوهشگران به بررسی خودکارآمدی در حوزه های مختلف پرداخته اند و انواع مختلفی برای خودکارآمدی قائل شده اند. به عنوان نمونه خودکارآمدی مدیریت بیماری قلبی و عروقی یکی از انواع خودکارآمدی می باشد؛ این نوع خودکارآمدی به بیماران قلبی مربوط می شود.
ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی بر روند زندگی فرد بیمار و اعضای نزدیک خانواده او تاثیر می گذارد؛ بیماری قلبی باعث تغییر سبک زندگی شده و در برخی مواقع شرایط چالش برانگیزی را برای بیمار به وجود می آورد. بیمار مبتلا باید خودکارآمدی بالایی داشته باشد تا بتواند از عهده حل مسائل و مشکلاتش بر بیاید.
خودکارآمدی مدیریت بیماری قلبی و عروقی باعث می شود فرد مبتلا به توانایی های خودش در مقابله با شرایط بیماری و آسیب زا باور داشته باشد و بداند که می تواند از عهده حل مشکلات و چالش های دوره بیماری بر بیاید. خودکارآمدی مدیریت بیماری قلبی و عروقی باعث می شود فرد نشانه های بیماری خود را بشناسد، برای درمان در بهترین زمان ممکن اقدام کند و هر زمان که لازم باشد به پزشک مراجعه کند.
خودکارآمدی بیماری قلبی بر روند درمان بیماری قلبی تاثیر مثبت می گذارد و فرآیند درمان را تا حد زیادی تسهیل می کند. در این پرسشنامه خودکارآمدی مدیریت بیماری قلبی و عروقی با مواردی همچون، خودکارآمدی خطر قلبی، خودکارآمدی پیروی از درمان و خودکارآمدی تشخیص نشانه ها در ارتباط است.
در صورتی که تمایل به ارزیابی این متغیر بر اساس ابعاد ذکر شده داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.
مفهوم خودکارآمدی توسط چه کسی ساخته شده است؟
این اصطلاح توسط آلبرت بندورا مطرح شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی خودکارآمدی مدیریت قلبی و عروقی می باشد.
خودکارآمدی مدیریت قلبی و عروقی چیست؟
خودکارآمدی مدیریت بیماری قلبی و عروقی باعث می شود فرد مبتلا به توانایی های خودش در مقابله با شرایط بیماری و آسیب زا باور داشته باشد و بداند که می تواند از عهده حل مشکلات و چالش های دوره بیماری بر بیاید.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت