تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه گرایش به نقل مکان به محله ها و شهرک های جدید
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه گرایش به نقل مکان به محله ها و شهرک های جدید

این پرسشنامه توسط رضا همتی و همکاران ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی گرایش به نقل مکان به محله ها و شهرک های جدید می باشد.

این پرسشنامه دارای 6 سوال و 3 بعد:

  • احساسی
  • شناختی
  • رفتاری می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه گرایش به نقل مکان به محله ها و شهرک های جدید تایید شده است.

جا به جایی محل سکونت

انسان را باید موجودی فعال و در تحرک دانست؛ تحرک و فعالیت در تمام حرکات و تصمیماتی که افراد برای زندگی خود می گیرند، مشهود است. یکی از موقعیت هایی که می توان در آن شاهد تحرک و جا به جایی باشیم، نقل مکان از محلی به محل دیگر است. تصمیم بر جابه جایی و تعویض خانه و محله یکی از مهم ترین تصمیماتی است که یک فرد می تواند برای زندگی خود بگیرد و جز تصمیماتی است که می تواند تحت تاثیر عوامل مختلف قرار بگیرد و بر روند زندگی فرد و دیگر انتخاب هایش تاثیر بگذارد.

یکی از موضوعات مهم و پر اهمیت در نظریات و پژوهش های اجتماعی مسئله جا به جایی و تحرک است که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. این مفهوم در نظریات مختلف از مقیاس های متفاوت بررسی می شود. افراد می توانند به دلایل مختلفی تصمیم بر جابه جایی بگیرند، تصمیمی که ممکن است برایشان سخت یا آسان باشد.

جا به جایی می تواند به دلایل متفاوتی همچون، تغییر شغل، تمایل به تغییر محل زندگی، تمایل به تغییر سبک زندگی، ازدواج، مهاجرت و... صورت بگیرد و جز مواردی است که می تواند دلبخواهی باشد و ضرورت یا اجباری در آن وجود ندارد. البته گاها شرایط و موقعیتی که فرد در آن قرار می گیرد ممکن است باعث تصمیم بر جا به جایی در افراد شود.

ترجیح و گرایش به نقل مکان و دلایل آن اخیرا علاوه بر علوم جامعه شناسی در علم روان شناسی، جغرافیای برنامه ریزی شهری و اقتصاد مورد بررسی قرار گرفته است. انتخاب محل زندگی یا سکونت در یک شهر در هر کدام از این علوم از دیدگاه متفاوت مورد بررسی قرار می گیرد.

مثلا، کاربری و نوع زمین شهری، مهاجرت های درون شهری، جدایی گزینی سکونتی، مهاجرت، مسافرت، بهسازی بافت و غیره جز مواردی است که از نگاه علوم مختلف مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین لازم به ذکر است، ترجیح و تغییر محل زندگی می تواند با پیامد های مختلفی همراه شده و تبعات اجتماعی، فرهنگی، جمعیت شناختی، روان شناختی، فیزیکی و... برای فرد به همراه داشته باشد.

در نهایت مطالعه مباحث مرتبط به نقل مکان مهم است چرا که به تغییرات مهمی در ساختار جمعیت شناختی و اجتماعی در محیط های شهری منجر می شود. در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر گرایش به نقل مکان به محله ها و شهرک های جدید داشته باشید، می توانید این متغیر را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهید.

 
 

 

 

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

گرایش به نقل مکان به محله ها و شهرک های جدید هدف ساخت این پرسشنامه است.

ترجیح تغییر محل زندگی چه پیامدهایی دارد؟

ترجیح و تغییر محل زندگی می تواند با پیامد های مختلفی همراه شده و تبعات اجتماعی، فرهنگی، جمعیت شناختی، روان شناختی، فیزیکی و... برای فرد به همراه داشته باشد.

جا به جایی محل سکونت به چه دلایلی ممکن است رخ دهد؟

جا به جایی می تواند به دلایل متفاوتی همچون، تغییر شغل، تمایل به تغییر محل زندگی، تمایل به تغییر سبک زندگی، ازدواج، مهاجرت و... صورت بگیرد و جز مواردی است که می تواند دلبخواهی باشد و ضرورت یا اجباری در آن وجود ندارد. البته گاها شرایط و موقعیتی که فرد در آن قرار می گیرد ممکن است باعث تصمیم بر جا به جایی در افراد شود.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام