تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه رفتارهای شهروندی اجباری ویگودا – گودت
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه رفتارهای شهروندی اجباری ویگودا – گودت

این پرسشنامه توسط ویگودا – گودت در سال 2007 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی رفتارهای شهروندی اجباری می باشد.

این پرسشنامه دارای 5 سوال است.

روایی و پایایی پرسشنامه رفتارهای شهروندی اجباری تایید شده است.

رفتار شهروندی

رفتار شهروندی سازمانی اصطلاحی در حیطه سازمان بوده که توسط پژوهشگران مورد ارزیابی قرار گرفته است. رفتار شهروندی سازمانی مجموعه رفتارهای داوطلبانه ای است که به صورت اختیاری توسط فرد انجام شده و این رفتارها جز وظایف تعیین شده و رسمی فرد نیستند.

رفتارهای شهروندی تاثیرات مثبتی بر سازمان، بهبود وظایف و نقش های سازمانی دارد.

مهم ترین ویژگی های رفتار شهروندی سازمانی این است که این قبیل رفتارها فراتر از وظایفی است که سازمان برای کارمند مقرر کرده، به صورت ارادی و به خواست فرد انجام شده و پاداش و دستمزدی به همراه ندارد و در نهایت بر عملکرد سازمان و میزان موفقیت آن تاثیر می گذارد.
آداب اجتماعی، نوع دوستی، وجدان کاری، نزاکت و جوانمردی از مهم ترین مولفه های رفتار شهروندی است.

نوع دیگری از رفتار شهروندی سازمانی تحت عنوان رفتارهای شهروندی اجباری وجود دارد که توسط کارشناسان سازمان مورد بررسی قرار گرفته است. رفتارهای شهروندی اجباری مجموعه رفتارهای فرا نقش هستند.

زمانی که این رفتارها را با رفتار شهروندی سازمانی مقایسه می کنیم به این نتیجه می رسیم که این رفتارها بر اساس تمایل فردی انجام نمی شوند بلکه در اثر واکنش به فشار و عوامل خارجی که توسط یک فرد قدرتمند اعمال می شود در محل کار انجام می شود.

در واقع رفتارهای شهروندی اجباری به نوعی رفتارهای منفعت طلبانه و سو استفاده گرایانه مدیران و سرپرستان علیه زیر دستان و همکاران به شمار می آید. مدیران همکاران یا زیر دستان را به انجام کاری که آن ها تمایلی به انجام آن ندارند، مجبور کرده و این مصداق بارز رفتار شهروندی اجباری است.

کارمندان مجبور به انجام رفتارهای شهروندی اجباری می شوند و بر عملکرد و بهره وری سازمان تاثیر مثبت می گذارند و بر اثربخشی آن می افزایند اما در برابر کاری که انجام می دهند، به صورت رسمی پاداش دریافت نمی کنند.

رفتارهای شهروندی اجباری با پیامدهای منفی همراه است؛ زمانی که این رفتارهای فرا نقش در سازمان وجود داشته باشد، میزان استرس شغلی، فرسودگی شغلی، نارضایتی شغلی بیشتر می شود و بی عدالتی سازمانی افزایش پیدا می کند؛ از طرقی تمایل به ترک سازمان از سمت کارمندان رو به افزایش خواهد رفت.
رفتارهای شهروندی اجباری مانعی برای خلاقیت و نوآوری سازمانی بوده و از کارآفرینی سازمانی کم می کند.

در صورت تمایل به ارزیابی رفتار شهروندی اجباری در سازمان پیشنهاد می کنیم از این پرسشنامه استاندارد و معتبر 5 سوالی استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.

 
 

 

 

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

این پرسشنامه با چه هدفی ساخته شده است؟

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی رفتار شهروندی اجباری است.

رفتار شهروندی اجباری چیست؟

رفتارهای شهروندی اجباری مجموعه رفتارهای فرا نقش هستند. زمانی که این رفتارها را با رفتار شهروندی سازمانی مقایسه می کنیم به این نتیجه می رسیم که این رفتارها بر اساس تمایل فردی انجام نمی شوند بلکه در اثر واکنش به فشار و عوامل خارجی که توسط یک فرد قدرتمند اعمال می شود در محل کار انجام می شود.

پیامدهای منفی رفتار شهروندی اجباری کدام است؟

رفتارهای شهروندی اجباری با پیامدهای منفی همراه است؛ زمانی که این رفتارهای فرا نقش در سازمان وجود داشته باشد، میزان استرس شغلی، فرسودگی شغلی، نارضایتی شغلی بیشتر می شود و بی عدالتی سازمانی افزایش پیدا می کند؛ از طرقی تمایل به ترک سازمان از سمت کارمندان رو به افزایش خواهد رفت. رفتارهای شهروندی اجباری مانعی برای خلاقیت و نوآوری سازمانی بوده و از کارآفرینی سازمانی کم می کند.

آیا رفتار شهروندی اجباری همانند رفتار شهروندی سازمانی داوطلبانه است؟

خیر این قبیل رفتارها سو استفاده گرایانه و از روی اجبار است.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام