پرسشنامه نگرش زنان به ارزش فرزندان
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه نگرش زنان به ارزش فرزندان
این پرسشنامه توسط فاطمه هاشمی نیا و همکاران ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی نگرش زنان به ارزش فرزندان می باشد.
این پرسشنامه دارای 41 سوال و 8 بعد:
- منافع احساسی
- هزینه احساسی
- تداوم خانواده
- کسب هویت با فرزندان
- تقویت و توسعه خود
- هزینه اقتصادی
- منافع اقتصادی
- محدودیت ها و هزینه های فرصت از دست رفته می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه نگرش زنان به ارزش فرزندان تایید شده است.
تشکیل خانواده و فرزند آوری در بسیاری از جوامع حائز اهمیت است؛ در این گونه جوامع جوانان به تشکیل خانواده تشویق می شوند و به دنیا آوردن فرزند یک امتیاز مهم برای خانواده محسوب می شود. حتی در برخی جوامع پاداش و تنبیه هایی برای فرزند آوری در نظر گرفته می شود. داشتن فرزند یا فرزندان برای بسیاری از خانواده ها مهم و در اولویت است.
با نیم نگاهی به ذات و فطرت انسان به این نتیجه می رسیم که تمایل به داشتن فرزند یک میل طبیعی و نهادینه شده در ذات انسان است. با این حال داشتن فرزند یا نداشتن آن یک انتخاب برای والدین است. عوامل مختلفی بر این انتخاب تاثیر دارد؛ به عنوان نمونه، وضعیت اقتصادی جامعه، پذیرفتن مسئولیت فرزند، انگیزه درونی یا بیرونی برای داشتن فرزند، توانایی تربیت و پرورش فرزند و غیره می تواند در تمایل به فرزند آوری تاثیر داشته باشد.
والدین در مقابل فرزندان خود از نظر عاطفی، اجتماعی، فرهنگی و .. مسئول هستند. مجموعه عواملی که بر تمایل زوجین بر فرزند آوری تاثیر دارند با یک مولفه مهم دیگر نیز در ارتباط اند و آن عقاید و ارزش های اجتماعی در مورد داشتن فرزند، تعداد فرزندان، پذیرش شخصی این هنجارها، عقاید و ارزش ها است.
به عنوان نمونه، کشور ایران و جامعه ایرانی را مثال می زنیم؛ اگر در این کشور زندگی می کنید احتمالا با عقاید و ارزش های مختلف در مورد داشتن فرزند آشنایی دارید یا شاید تجربیات متفاوتی در مواجهه با این عقاید داشته باشید. در کشور ایران فرزندان یک هدیه و موهبت الهی در نظر گرفته می شود و حضور آن ها در زندگی هر زوجی منجر به خوشبختی، خیر و برکت است.
حتی ضرب المثل هایی در مورد زوج های بدون فرزند و سرزنش آن ها وجود دارد. در این جوامع فرزندان عامل همبستگی خانواده محسوب می شوند؛ بنابراین طبیعی به نظر می رسد که داشتن فرزند در این جامعه و جوامع مشابه، ارزش تلقی شود. در این جوامع مادران ارزشمند هستند و به نوعی نگرش به زنان بر ارزش فرزندان استوار است.
منافع احساسی، هزینه های احساسی داشتن فرزند، کسب هویت با فرزندان، تقویت و توسعه خود، هزینه و منافع اقتصادی، محدودیت ها و هزینه های فرصت از دست رفته، از جمله مولفه هایی هستند که با متغیر نگرش زنان به ارزش فرزندان در ارتباط می باشند. در صورتی که تمایل به ارزیابی این متغیر داشته باشید، می توانید از پرسشنامه معتبر نگرش به ارزش فرزندان استفاده کنید.
پرسشنامه نگرش زنان به ارزش فرزندان چیست؟
این پرسشنامه با هدف ارزیابی نگرش زنان بر اساس فرزندان ساخته شده است.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه دارای 8 مولفه است.
آیا این تست روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت