پرسشنامه احساس بیگانگی اجتماعی (بعد بی قدرتی) عباس نیا
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه احساس بیگانگی اجتماعی (بعد بی قدرتی) عباس نیا
این پرسشنامه توسط عباس نیا 1391 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی احساس بیگانگی اجتماعی از بعد بی قدرتی می باشد.
این پرسشنامه دارای 4 سوال بر اساس طیف لیکرت پنج درجه ای است.
روایی و پایایی پرسشنامه احساس بیگانگی اجتماعی (بعد بی قدرتی) عباس نیا تایید شده است.
از خود بیگانگی به چه معناست؟
از خود بیگانگی جز مفاهیمی است که در علوم انسانی به صورت مفصل مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. به نظر شما وقتی یک فرد از خود بیگانه می شود، دقیقا چه ویژگی رفتاری را از خودش نشان می دهد؟ شاید بتوانیم از خود بیگانگی را دور شدن از خود، بیزاری از خود، فراموش کردن خود معنا کنیم. فرآیند از خود بیگانگی یک فرآیند مثبت در نظر گرفته نمی شود و پیامد های منفی این احساس متوجه فرد مبتلا به آن خواهد شد. از خود بیگانگی علاوه بر جنبه فردی، جنبه اجتماعی هم دارد. بر همین اساس از خود بیگانگی اجتماعی نوع دیگری از خود بیگانگی می باشد.
از خود بیگانگی اجتماعی یعنی چه؟
هگل و مارکس جزو افرادی بودند که در ابتدا در مورد بیگانگی فرهنگی صحبت کردند. تحقیقات زیادی در رابطه با این مفهوم صورت گرفت که نقطه اوج این تحقیقات در دهه 1970 بود. علاقه به این مفهوم به دلیل کاربرد آن در مطالعه رفتار های انحرافی در محدوده اجتماعی، سیاسی و روان شناختی است، البته انتقاد هایی هم در همین راستا به این مفهوم و نظریات مرتبط با آن وارد است. در وهله اول باید بگوییم از خود بیگانگی اجتماعی در رابطه با جامعه معنا پیدا می کند. بیگانگی اجتماعی به معنای بیگانه بودن فرد از جنبه های وجودی اش در بعد اجتماعی معنا می شود. بیگانگی اجتماعی با عدم خشنودی و ناراحتی همراه است. مرتون یکی از افرادی بود که در زمینه بیگانگی اجتماعی تحقیقاتی دارد و از نظر او، بی قدرتی، بی هنجاری و انزوای اجتماعی در بیگانگی اجتماعی در افراد به صورت مجزا یا با یکدیگر احساس می شود.
مسائل مرتبط با بیگانگی اجتماعی کدام اند؟
در بیشتر فرهنگ ها و در جوامع مختلف مسائل مرتبط با بیگانگی اجتماعی یعنی مواردی همچون بی قدرتی، بی معنایی، احساس تنفر نسبت به فرهنگ، تنفر از خود و دوری از جامعه به عنوان مسائل اجتماعی مهم تحت بررسی قرار می گیرد. بررسی مسائل مختلفی همچون بزهکاری، خشونت، فرار از مدرسه، مصرف مواد مخدر، و مشکلات مرتبط با این مسائل همچون فقر، کمبود اعتماد به نفس و عزت نفس و .. در بستر مفهوم بیگانگی اجتماعی مورد بررسی و پژوهش قرار می گیرند.
بیگانگی اجتماعی یک متغیر قابل ارزیابی می باشد. در صورت تمایل به ارزیابی متغیر بیگانگی اجتماعی از بعد بی قدرتی می توانید از پرسشنامه ی معتبری که توسط عباس نیا در سال 1391 ساخته شده است، استفاده کنید.
پرسشنامه احساس بیگانگی اجتماعی (بعد بی قدرتی) عباس نیا چیست؟
این پرسشنامه با هدف ارزیابی بیگانگی اجتماعی ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
یکی از ابعاد بیگانگی کدام است؟
بعد بی قدرتی یکی از ابعاد بیگانگی اجتماعی می باشد.
این پرسشنامه توسط چه کسی و در چه سالی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط عباس نیا در سال 1391 ساخته شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت