تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه اعتیاد پذیری
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه اعتیاد پذیری 

این پرسشنامه که با هدف ارزیابی میزان اعتیاد پذیری ساخته شده است، دارای سه خرده مقیاس می باشد.

خرده مقیاس، تجدیدنظر شده میبارگی مک اندرو (MAC- R) توسط مک اندور در سال 1965 ساخته شده است.

هدف از ساخت این مقیاس، ارزیابی و تفکیک بیماران دارای سوء مصرف الکل از گروه فاقد سوء مصرف می باشد.

خرده مقیاس آمادگی برای اعتیاد، شامل 89 سوال است و توسط وید و بوچر در سال 1992 به منظور ارزیابی آمادگی افراد برای اعتياد به عنوان شاخصی از عوامل شخصیتی ساخته شد.

خرده مقیاس پذیرش اعتیاد دارای ۳۹ ماده است و توسط وید و همکارانش در سال 1993 برای اندازه گیری گرایش پاسخ دهندگان برای پذیرش مشکلات مرتبط با الكل با داروها ساخته شد ممکن است مناسب ترین راه برای کاربرد این مقیاس استفاده از آن به عنوان شاخصی از آمادگی فرد برای درمان اعتیادهایش می باشد.

اعتیاد

اعتیاد را می توان یک بیماری در نظر گرفت؛ بیماری ای که تاثیرات نامطلوب و منفی زیادی بر فرد و اعضای نزدیک به او خواهد داشت. اعتیاد که حاکی از خو گرفتن به مصرف مواد شیمیایی یا انجام یک کار و فعالیت است، باعث تضعیف عملکرد فرد در موقعیت های مختلف می شود.

به طور کلی، اعتیاد وضعیتی است که در آن فرد به دلایل روان شناختی یا مصرف مواد شیمیایی دچار ضعف در کنترل اراده می شود و یک عمل را مکررا انجام داده و تکرار می کند. اعتیاد بر عملکرد بدن نیز تاثیر منفی می گذارد و ساختار مغز را تغییر می دهد و در نتیجه حافظه را دچار مشکل می کند.
سازمان بهداشت جهانی به جای استفاده از کلمه اعتیاد، از وابستگی دارویی استفاده می کند.

بر اساس نتایج پژوهش های انجام شده در علم روان شناسی، مبتلا شدن به اعتیاد یا وابستگی به مواد مخدر کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و از میزان رضایت از زندگی می کاهد. اعتیاد باعث از بین رفتن خوشبختی و احساس شادکامی می شود. خوشبختانه این عادت نابهنجار قابل ترک و اصلاح است.

نشانه های اختلال و علائم آن قابل تشخیص است؛ به عنوان نمونه زمانی که فرد احساس می کند مجبور به استفاده از مواد مخدر به صورت منظم می باشد یا میل شدیدی به مصرف مواد شیمیایی دارد با با گذشت زمان نیاز بیشتری به مصرف دوز بیشتری از همان دارو پیدا می کند، نگهداری مقداری مواد مخدر برای روزهای آتی، مسئولیت پذیری و تعهد کمتر نسبت به وظایف شخصی و اطرافیان خود، انجام فعالیت های ناپسند به منظور خرید یا یافتن مواد مخدر، صرف زمان و انرژی بیشتر برای مصرف مواد مخدر و انصراف از حضور در دیگر فعالیت ها، تجربه علائم ترک زمانی که فرد اقدام به مصرف مواد نکرده است، از جمله نشانه های اعتیاد به مواد مخدر می باشد.

برخی عوامل باعث می شود که فرد نسبت به ابتلا به اعتیاد آسیب پذیر تر و مستعد تر باشد؛ به عنوان مثال، محیط نا امن و تحت تاثیر نگرش های خانواده گرفتن یا تاثیرات ژنتیکی باعث می شود که فرد بیشتر در معرض ابتلا به اعتیاد قرار بگیرد. علاوه بر آن برخی ویژگی های شخصیتی همچون ضعف اراده هم می تواند فرد را در معرض ابتلا به اعتیاد قرار دهد.

در صورتی که تمایل به ارزیابی میزان اعتیاد پذیری داشته باشید، پیشنهاد می کنیم از این پرسشنامه استاندارد و معتبر که شامل سه خرده مقیاس است، استفاده کنید.

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی اعتیاد پذیری هدف ساخت این پرسشنامه است.

سازمان بهداشت جهانی از اعتیاد تحت چه عنوانی نام می برد؟

وابستگی دارویی.

عوامل تاثیرگذار بر ابتلا به اعتیاد چیست؟

محیط، خانواده، عوامل شخصیتی و ...

اعتیاد چیست؟

اعتیاد وضعیتی است که فرد در آن به یک ماده شیمیایی یا انجام یک کار وابستگی غیر قابل کنترل پیدا می کند.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام