تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه شخصیت خودشیفته آمز (NPI-16)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (1)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه شخصیت خودشیفته آمز (NPI-16)

این پرسشنامه که پرسشنامه ی شخصیت خودشیفته ی آمز نام دارد، به بررسی اختلال شخصیت خودشیفته می پردازد.

پرسشنامه شخصیت خودشیفته آمز (NPI-16) دارای 16 سوال می باشد.

روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است.

این پرسشنامه یک رویکرد تک بعدی دارد و فرد برای پاسخ دادن به سوالات باید از بین یک جفت سوال یکی را انتخاب کند.

این پرسشنامه برای ارزیابی اختلال شخصیت در گروه غیر بالینی مناسب است.

اختلالات روانی، تاثیرات متفاوت منفی ای از جمله، نقص در عملکرد را بر زندگی فرد مبتلا خواهد داشت. افرادی که با اختلالات روانی دسته و پنجه نرم می کنند، زندگی خودشان و اطرافیانشان هم با این اختلالات دستخوش تغییراتی می شود.یکی از انواع این اختلالات، اختلالات شخصیت هستند.

اختلال شخصیت چیست؟

در طبقه بندی اختلالت روانی یکی از انواع اختلالات، اختلالات شخصیت می باشند. در اختلال شخصیت، الگوی فکری و رفتاری و عملکرد فرد مبتلا کاملا از حالت طبیعی و نرمال خودش خارج شده و حالت نابهنجار به خودش می گیرد. افرادی که مبتلا به اختلال شخصیت هستند، در برقراری ارتباط با دیگران ممکن است مشکلاتی را تجربه کنند. اختلالات شخصیت را به سه طبقه ی کلی تقسیم کرده اند. یکی از انواع این اختلالات، اختلال شخصیت خودشیفته می باشد. به احتمال زیاد واژه خودشیفته را در مکالمات عادی و روزمره میان عموم شنیده اید. اختلال خودشیفته در زبان انگلیسی نارسیسم نام دارد.

ویژگی های فرد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته

فردی که مبتلا به این نوع اختلال شخصیتی است، به طور اغراق آمیزی خودش را فرد بزرگ و شایسته ای می پندارد و تصورش این است که توانایی های زیادی دارد و لیاقت او برای هرچیزی زیاد از حد می باشد. یک غرد نارسیستیک و یا خودشیفته در مرکز دنیای خودش قرار دارد. این افراد، افرادی خودپسند بوده و به اصطلاح پر از افاده می باشند. غرور و تکبر در رفتار و اعمال آنان کاملا مشهود می باشد. علاوه بر این موارد، خود محور بودن هم در رفتار آنان با دیگران کاملا مشهود است.

این افراد رفتارشان به گونه ای می باشد، که همه ی کسانی که در اطرافشان قرار دارند باید به آن ها احترام بگذارند و خودشان را شایسته ی این احترام هم می دانند. اگر خواسته ی یک فرد خودشیفته محقق نشود، این فرد ممکن است دچار سرخوردگی و نا امیدی شود. برای درک بهتر این اختلال شخصیت، موقعیت زیر را در نظر بگیرید؛ دختری که مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته بوده و خودش را فرد بسیار خاصی می پندارد، او معتقد است دیگران عاشق او هستند و او لیاقت احترام و مورد تحسین قرار گرفتن از جانب دیگران را دارد. این فرد از اینکه در مرکز توجه دیگران باشد لذت می برد و قدرت و اقتدار برای او خوشایند است.

اگر تمایل به ارزیابی و بررسی نشانه های اختلال شخصیتی خودشیفته در خود و یا فرد دیگری داشتید، می توانید از این پرسشنامه بهره بگیرید.

دانلود رایگان
کاربر ایکشو
2 ماه قبل

سپاس

نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

پرسشنامه شخصیت خودشیفته آمز (NPI-16) چیست؟

این پرسشنامه اختلال شخصیت خودشیفته را بررسی می کند.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.

آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟

بله، این پرسشنامه دارای روایی و اعتبار است.

این پرسشنامه برای ارزیابی چه افرادی مناسب است؟

افراد در گروه غیر بالینی.

این پرسشنامه چند سوال دارد؟

این پرسشنامه دارای 16 سوال است.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام