پرسشنامه حسادت آذربایجانی و ولی زاده
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه حسادت آذربایجانی و ولی زاده
این پرسشنامه توسط آذربایجانی و ولی زاده در سال 1389 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی حسادت در افراد با تکیه بر منابع اسلامی بوده است.
این پرسشنامه دارای 40 سوال می باشد. در این پرسشنامه مولفه های:
- شناختی
- عاطفی
- رفتاری حسادت مورد بررسی قرار می گیرد.
پرسشنامه حسادت آذربایجانی و ولی زاده دارای روایی و پایایی و نمره گذاری نیز می باشد.
هر انسانی برای کسب فضایل اخلاقی نیکو باید نهایت تلاش خود را داشته باشد. برای رسیدن به کمال و رشد شخصی پرورش صفات عالی انسانی بسیار مهم است. با تکیه بر مسائل و موضوعات دینی نیز این امر مهم کاملا تایید می شود و پرورش صفات عالی انسانی کاملا تایید می شود. درست است که به کسب و پرورش فضایل اخلاقی تاکید زیادی شده است اما گاها لازم است که هر فردی در مورد ویژگی هایی اخلاقی که دارد، بررسی های صادقانه ای داشته باشد و اگر متوجه صفت شخصیتی و اخلاقی بدی در خودش شد، سعی کند بر روی این صفت کار کرده و آن را تا حد بسیاری در خود کمتر کند. یکی از این صفت ها داشتن، ویژگی حسادت است. حسادت به تنهایی می تواند سر منشا بسیاری از رذایل اخلاقی در افراد باشد و اثرات منفی بسیاری بر زندگی فرد حسود بگذارد.
حسادت یعنی چه؟
اگر بخواهیم یک تعریف کلی و منطقی از حسادت داشته باشیم، باید گفت که فرد حسود خواهان از دست رفتن نعمت و یا یک ویژگی خوب و یا موقعیت خوب در فرد دیگری است. در واقع می توان گفت فردی که حسود است و حسادت دارد، فردی ناتوان است که از عقده ی حقارت رنج می برد. فرد حسود می تواند نسبت به هر چیزی حسادت کند و دیگران را شایسته دست یابی به موقعیت های خوب و موفقیت های زیاد نداند. فردی که حسود است، با بخل و تنگ نظری به هرچیزی نگاه می کند. البته حسادت می تواند در نتیجه ی احساس ناامنی و در خطر بودن در فرد هم باشد.
مثلا یک فرد حسود، ممکن است از موفقیت علمی و یا شغلی و تحصیلی اعضای خانواده اش ناراحت باشد و یا آرزو کند که ای کاش این فرد هرگز به این موقعیت نمی رسید. در یک مثال دیگر، می توانید فرد حسود دیگری را در نظر بگیرید که یکی از دوستانش که همسایه او هم می باشد، یک ماشین نو خریداری کرده است. این فرد ممکن است در ظاهر خود را خیلی خوشحال نشان دهد و به فرد مورد نظر تبریک بگوید و برایش آرزو های خوب هم داشته باشد، اما همه ی این موارد می تواند فقط ظاهر ماجرا باشد و در باطن این فرد حسود، از این اتفاق هرگز خوشحال نبوده و چه بسا ممکن است در دل خودش برای آن فرد آرزو های بد و منفی هم داشته باشد. در هرصورت حسادت یکی از آن ویژگی های بدی می باشد که در صورتی که در فرد وجود داشته باشد، حتما باید ترک شود.
اگر مایل به ارزیابی ویژگی حسادت با تکیه بر مفاهیم اسلامی بودید، می توانید از این پرسشنامه بهره بگیرید.
معرفی پرسشنامه حسادت آذربایجانی و ولی زاده چیست؟
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی حسادت با تکیه بر مفاهیم اسلامی بوده است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای ثبات درونی و بیرونی است.
این پرسشنامه توسط چه کسی و در چه سالی ساخته شده است؟
این پرسشنامه را آذربایجانی و ولی زاده در سال 1389 ساخته اند.
مولفه های این پرسشنامه کدام اند؟
مولفه های شناختی، عاطفی و رفتاری مولفه های این پرسشنامه هستند.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت