تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه شخصیت مرزی (BPI)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه شخصیت مرزی (BPI)

این پرسشنامه توسط لیشنرنیگ در سال ۱۹۹۹ و به منظور سنجش صفات شخصیت مرزی در نمونه‌های بالینی و غیربالینی ساخته شده است.

این پرسشنامه دارای 51 سوال می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه شخصیت مرزی (BPI) تایید شده است.

یک فایل مقاله نیز ضمیمه شده است.

اختلال شخصیت مرزی

اختلالات روان شناختی یا همان بیماری های روانی انواع مختلفی دارند که اختلالات شخصیت یکی از انواع آن است؛ اختلال شخصیت خود به سه دسته تقسیم شده و 14 مورد می باشد که اختلال شخصیت مرزی یکی از این اختلالات است. اختلال شخصیت مرزی جز شایع ترین اختلالات شخصیت است.

مهم ترین خصیصه اختلال شخصیت مرزی، بی ثباتی در خلق و رابطه می باشد؛ افراد مبتلا به این اختلال نسبت به طرد شدن حساس بوده و از نظر هیجانی، آشفته و بی قرار هستند. خود جرحی یکی از شایع ترین رفتارهای آسیب رسان در مبتلایان به این اختلال است.

کرنبرگ اولین روان شناسی بود که اصطلاح مرزی را عنوان کرد؛ این اختلال را شخصیت مرزی نام گذاری کردند چرا که آن مرز میان روان پریشی و روان رنجوری است. فرد مبتلا ممکن است دوره های کوتاهی از روان پریشی را تجربه کند اما اغلب این دوره ها موقتی بوده و گذرا می باشد.

بر اساس نتایج منتشر شده از مطالعات، میزان شیوع این اختلال در زنان بیش از مردان بوده و شدت این اختلال از خفیف تا شدید در افراد متغیر است. این اختلال در برگیرنده انواع ویژگی ها است که چند مورد آن را پیش تر ذکر کردیم. مهم ترین ویژگی این اختلال ناپایداری حالت عاطفی و حالت خلقی، در رفتار و روابط بین فردی است؛ تغییر روحیه عادت دائمی مبتلایان به این اختلال است؛ فرد ممکن است در یک زمان افسرده خو، زمان دیگر شاد، زمانی بی حوصله و کمی بعد پر از انرژی و نشاط باشد.

بی ثباتی روابط، سیاه و سفید دیدن دنیا، مشکل در هویت، بی ثباتی در خودانگاره، تکانشی بودن و آسیب زدن به خود یا دیگران، تهدید به خودکشی یا انجام خودکشی به صورت مکرر، تحریک پذیری خلق یا تجربه اضطراب شدید، تجربه احساس پوچی مزمن، ناتوانی در کنترل خشم، داشتن افکار بدبینانه به صورت گذرا از جمله نشانه های این اختلال می باشد.

تجربه رویدادهای آسیب زا در دوره کودکی همچون مورد تعرض قرار گرفتن، آسیب های محیطی و ژنتیک در بروز این اختلال نقش دارد.

نسخه اصلی این پرسشنامه دارای 53 سوال بوده و بر مبنای تعریف کرنبرگ از شخصیت مرزی و ملاک‌های تشخیصی DSM-IV ساخته شده است. اما دو سوال از نسخه اصلی این پرسشنامه در نسخه ایرانی حذف شده است چرا که دو سوال آخر در نمره گذاری نهایی محاسبه نمی شود.

در صورت تمایل به ارزیابی نشانه های شخصیت مرزی می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.

 
 

 

 

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

پرسشنامه شخصیت مرزی (BPI) چیست؟

ارزیابی نشانه های شخصیت مرزی هدف ساخت این پرسشنامه است.

ویژگی های اختلال شخصیت مرزی چیست؟

مهم ترین خصیصه اختلال شخصیت مرزی، بی ثباتی در خلق و رابطه می باشد؛ افراد مبتلا به این اختلال نسبت به طرد شدن حساس بوده و از نظر هیجانی، آشفته و بی قرار هستند. خود جرحی یکی از شایع ترین رفتارهای آسیب رسان در مبتلایان به این اختلال است.

اختلال شخصیت مرزی در خانم ها بیشتر است یا آقایان؟

بر اساس نتایج منتشر شده از مطالعات، میزان شیوع این اختلال در زنان بیش از مردان بوده و شدت این اختلال از خفیف تا شدید در افراد متغیر است.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام