تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه خودارزیابی انطباق اجتماعی (SASS)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه خودارزیابی انطباق اجتماعی (SASS)

این پرسشنامه توسط بوسک و همکاران در سال 1997 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی عملکرد اجتماعی می باشد.

این پرسشنامه دارای 20 سوال و 2 مولفه:

  • کیفیت فعالیت‌ ها
  • و کیفیت روابط می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه خودارزیابی انطباق اجتماعی (SASS) تایید شده است.

این پرسشنامه دارای یک فایل مقاله نیز می باشد.

خودارزیابی انطباقی اجتماعی

اجتماع همواره یک موضوع مهم و جالب توجه برای روان شناسان اجتماعی بوده است؛ این روان شناسان طی سالیان اخیر انسان را در بستر اجتماع بررسی کرده و رفتارهای اجتماعی را مورد بررسی قرار داده اند. می دانیم که اجتماع به گروهی از مردم گفته می شود که این گروه دارای ارزش های مشترک و واحد با یکدیگر هستند.

انسان برای زنده ماندن و ادامه حیات به برقراری ارتباط با جامعه و هم نوعان خود نیاز دارد؛ اجتماع همچون یک معلم بزرگ به انسان چیزهای مختلفی را آموزش می دهد و بر رفتار، اعمال و احساسات او تاثیر می گذارد و بالطبع انسان موجودی است که از اجتماع خود تاثیر می پذیرد.

یکی از موضوعاتی که در روان شناسی اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته است، عملکرد اجتماعی است. عملکرد اجتماعی را باید یک ساختار گسترده در نظر بگیریم. در این ساختار کارکرد کلی فرد در بیشتر ابعاد زندگی روزمره اش تحت تاثیر قرار می گیرد؛ منظور از ابعاد زندگی روزمره ابعاد مرتبط با تحصیل، اشتغال، ارتباطات اجتماعی، اوقات فراغت، زندگی شخصی و غیره است.

یادگیری مهارت های اجتماعی منجر به افزایش عملکرد اجتماعی افراد می شود؛ می دانیم که هرچه عملکرد اجتماعی ما بهتر باشد، ارتباط ما با دیگران بهتر خواهد بود و از نظر اجتماعی و در جامعه رشد و توسعه بیشتری خواهیم داشت. عملکرد اجتماعی بر کسب موفقیت اجتماعی، منزلت اجتماعی و جایگاه اجتماعی تاثیر ویژه دارد.

به همین دلیل، یادگیری مهارت های اجتماعی و به دنبال آن ارتقای عملکرد اجتماعی امری لازم و ضروری به نظر می رسد.

همچنین میزان عملکرد اجتماعی افراد در حیطه های مختلف زندگی می تواند متفاوت از یکدیگر باشد؛ به عنوان مثال فردی در امور تحصیلی عملکرد بالایی دارد اما در مسئله شغل هنوز عملکرد اجتماعی مطلوبی ندارد. پس می توان گفت عملکرد اجتماعی به مرور زمان می تواند کاهش یا افزایش پیدا کند و تحت تاثیر عوامل مختلف تقویت شود.

روان شناسان اجتماعی در خلال سالیان اخیر پرسشنامه های متعددی را برای ارزیابی متغیر عملکرد اجتماعی طراحی و ساخته اند؛ ابزارهای مختلفی برای ارزیابی این سازه وجود دارد اما پرسشنامه حاضر یک مقیاس جامع برای ارزیابی میزان عملکرد اجتماعی می باشد. این پرسشنامه در کشور ایران توسط فرخ نژاد افشار در سال 2017 هنجاریابی شده است.
در صورتی که تمایل به ارزیابی عملکرد اجتماعی و ابعاد آن داشته باشید، پیشنهاد می کنیم از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.

 
 

 

 

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی عملکرد اجتماعی هدف ساخت این پرسشنامه است.

عملکرد اجتماعی چیست؟

عملکرد اجتماعی را باید یک ساختار گسترده در نظر بگیریم. در این ساختار کارکرد کلی فرد در بیشتر ابعاد زندگی روزمره اش تحت تاثیر قرار می گیرد؛ منظور از ابعاد زندگی روزمره ابعاد مرتبط با تحصیل، اشتغال، ارتباطات اجتماعی، اوقات فراغت، زندگی شخصی و غیره است.

کاربرد مهارت و عملکرد اجتماعی چیست؟

یادگیری مهارت های اجتماعی منجر به افزایش عملکرد اجتماعی افراد می شود؛ می دانیم که هرچه عملکرد اجتماعی ما بهتر باشد، ارتباط ما با دیگران بهتر خواهد بود و از نظر اجتماعی و در جامعه رشد و توسعه بیشتری خواهیم داشت. عملکرد اجتماعی بر کسب موفقیت اجتماعی، منزلت اجتماعی و جایگاه اجتماعی تاثیر ویژه دارد.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام