پرسشنامه نگرش به ازدواج بارتین و روزن (MAS)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه نگرش به ازدواج بارتین و روزن (MAS)
این پرسشنامه توسط بارتین و روزن ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی نگرش به ازدواج می باشد.
این پرسشنامه دارای 23 سوال و 4 بعد:
نگرش بدبینانه به ازدواج، نگرش خوش بینانه به ازدواج، نگرش واقع گرایانه به ازدواج، نگرش ایده آل گرایانه به ازدواج می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه نگرش به ازدواج بارتین و روزن (MAS) تایید شده است.
نگرش به ازدواج
نگرش به ازدواج جز مفاهیم کلیدی است که در روان شناسی اجتماعی در طی دهه های اخیر مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است و توجه محققین را به خود جلب کرده است. روان شناسان بر این عقیده هستند که نگرش یک نظام پایدار است و این نظام در برگیرنده عناصر شناختی و احساسی و میل به عمل کردن می باشد.
در عنصر شناختی اعتقادات و باورهای شخص و در عنصر احساسی، نوع عاطفی باورها مورد بررسی قرار می گیرد.
نگرش یک حالت ذهنی، درونی و کلی است که فرد در مورد خودش، زندگی، مردم و اتفاقات مختلف دارد؛ نگرش می تواند فردی یا جمعی باشد و عوامل مختلفی بر آن تاثیر بگذارد. برای درک و فهمیدن نگرش افراد می توان به گفتار و کردار آن ها توجه گرد. نگرش ها ممکن است در طول زمان تغییر کنند یا ثابت بمانند؛ مشخصا نگرش های قوی تر در طول زمان دوام بیشتری دارند و پیش بین بهتری برای رفتارها هستند.
مردم در خصوص ازدواج و تشکیل خانواده نگرش های متفاوتی دارند؛ پژوهشگران در طول زمان، به بررسی نگرش در مورد ازدواج پرداخته اند. به عنوان مثال، دیوید ناکس و کارولین اسکاچ بر این باورند که زندگی شهری، فعالیت های اقتصادی و صنعتی شدن باعث افزایش تمایل افراد به فردگرایی و دوری از خانواده گرایی شده است.
تغییر و تحولاتی که در نیم قرن اخیر روی داده است بر نگرش افراد در مورد ازدواج و تمایل به تشکیل خانواده تاثیر گذاشته است؛ طلاق، دیدگاه های فمینیستی، تحولات نقش های جنسیتی، تاخیر در سن ازدواج، پذیرش تجرد، تمایل به ازدواج سفید، پذیرش هم خانه شدن، ازدواج بدون تولد فرزند، از جمله مواردی است که بر کاهش تمایل به ازدواج تاثیر گذاشته است و نگرش برخی افراد را نسبت به ازدواج کردن تغییر داده است.
همچنین بر اساس بررسی چونک و شوئن، عواملی همچون افزایش اشتغال زنان، تفاوت های جنسیتی، نابرابری فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی میان زنان و مردان، افزایش سطح تحصیلات بر تصمیم بر انصراف از ازدواج تاثیر گذار است.
برخی افراد نسبت به ازدواج خوش بین و برخی دیگر کاملا بدبین هستند؛ عده ای نگاه ایده آل گرایانه داشته و عده ای نسبت به مقوله ازدواج واقع بین هستند؛ این موارد جز نگرش های مربوط به ازدواج محسوب می شود. نمی توان گفت کدام یک از این نگرش ها بهتر است اما آنچه از شواهد پیدا است، نگرش خوش بینانه بهتر از نگرش بدبینانه و نگرش واقع بینانه بهتر از نگرش ایده آل گرایانه است.
در صورتی که تمایل به ارزیابی نگرش به ازدواج در افراد از ابعاد ذکر شده، داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.
پرسشنامه نگرش به ازدواج بارتین و روزن (MAS) چیست؟
ارزیابی نگرش به ازدواج هدف ساخت این پرسشنامه است.
نگرش چیست؟
نگرش یک حالت ذهنی، درونی و کلی است که فرد در مورد خودش، زندگی، مردم و اتفاقات مختلف دارد؛ نگرش می تواند فردی یا جمعی باشد و عوامل مختلفی بر آن تاثیر بگذارد.
چه عواملی بر نگرش به ازدواج تاثیر گذاشته است؟
طلاق، دیدگاه های فمینیستی، تحولات نقش های جنسیتی، تاخیر در سن ازدواج، پذیرش تجرد، تمایل به ازدواج سفید، پذیرش هم خانه شدن، ازدواج بدون تولد فرزند، از جمله مواردی است که بر کاهش تمایل به ازدواج تاثیر گذاشته است و نگرش برخی افراد را نسبت به ازدواج کردن تغییر داده است. همچنین بر اساس بررسی چونک و شوئن، عواملی همچون افزایش اشتغال زنان، تفاوت های جنسیتی، نابرابری فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی میان زنان و مردان، افزایش سطح تحصیلات بر تصمیم بر انصراف از ازدواج تاثیر گذار است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت