پرسشنامه سوگیری تعبیر
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه سوگیری تعبیر
این پرسشنامه توسط باتلر و ماتیوز در سال 1983 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی سوگیری تعبیر در افراد اضطرابی، افسرده و گروه کنترل افراد سالم می باشد.
این پرسشنامه دارای 22 سوال است.
روایی و پایایی پرسشنامه سوگیری تعبیر نسخه تجدید نظر شده، تایید شده است.
سوگیری چیست؟
سوگیری یک خطای شناختی است که هر کسی ممکن است به آن دچار شود؛ سوگیری جز مولفه هایی است که در علم روان شناسی مورد بررسی قرار گرفته است و پیامد های منفی آن ارزیابی شده است. سوگیری انواع مختلفی دارد و به همین دلیل نمی توان تعریف واحدی از آن ارائه داد اما به طور کلی، سوگیری به معنای تمایل به جانبداری و نگاه به مسائل و اتفاقات مختلف به صورت های دیگر که اغلب منطبق بر واقعیت نیست، می باشد.
سوگیری بر تصمیم گیری، نحوه استدلال، یادآوری، ارزیابی، ادراک و شناخت افراد تاثیر منفی می گذارد و در نهایت منجر به استنباط غیر منطقی می شود. قضاوت نادرست، تفسیر غیر منطقی اتفاقات از دیگر پیامدهای منفی سوگیری می باشد. سوگیری در بسیاری از مواقع منجر به جهل و تعصب می شود.
انواع سوگیری به صورت ناآگاهانه رخ می دهد و سوگیری می تواند در داوری فرد تاثیر بگذارد. در نهایت سوگیری ها می تواند منجر به تعارض و سوتفاهم شود. افراد می توانند در مقابل یکدیگر، در برابر قومیت های مختلف، ملت، مذاهب، طبقه اجتماعی یا حذب سیاسی سوگیری داشته باشند یا دچار سوگیری شوند. سوگیری را با پیش داوری کردن، تعصب در ارتباط دانسته اند.
یکی از انواع سوگیری، سوگیری تایید می باشد؛ سوگیری تعبیر یک فرآیند است و این فرآیند در برگیرنده مواردی همچون معناگذاری، تفسیر و تببین رویدادها و محرک ها به صورت منفی و جهت دار است. نمونه سوگیری تعبیر را در موقعیت های مختلف تجربه کرده ایم.
سوگیری تعبیر به دو نوع سوگیری مربوط به خود و سوگیری مربوط به دیگران طبقه بندی می شود؛ در سوگیری تعبیر مربوط به خود، فرد سو تعبیر و برداشت های غلطی از رویدادها، موقعیت ها و سناریوهایی مرتبط با خودش دارد و خودش را درگیر رویداد هایی می کند که شاید هیچ ارتباطی با فرد نداشته باشند.
در سوگیری تعبیر مرتبط با دیگران، فرد تعبیر و تفسیر غلطی از رویدادهایی که با دیگران در ارتباط است دارد و دیگران را در موقعیت های مختلف درگیر می کند.
مبتلایان به اختلالات اضطرابی همچون اختلال هراس اجتماعی وافسردگی دچار سوگیری تعبیر هستند. این پرسشنامه قادر به ارزیابی سوگیری تعبیر در این افراد و افراد سالم است. این مقیاس دارای دو نسخه 22 سوالی یکی مربوط به خود و دیگری مربوط به دیگران می باشد.
در هر دو نسخه این پرسشنامه، دو مقیاس فرعی در مورد رویدادها و سناریوهای اجتماعی مهم و سناریوها یا رویدادهای غیر اجتماعی مبهم وجود دارد. هر سوال این پرسشنامه در برگیرنده سه گزینه تعبیری با بار معنایی مثبت، منفی و خنثی است.
پرسشنامه سوگیری تعبیر چیست؟
ارزیابی سوگیری تعبیر هدف ساخت این پرسشنامه است.
انواع سوگیری تعبیر کدام است؟
سوگیری مربوط به خود و سوگیری مربوط به دیگران
سوگیری تعبیر چیست؟
سوگیری تعبیر یک فرآیند است و این فرآیند در برگیرنده مواردی همچون معناگذاری، تفسیر و تببین رویدادها و محرک ها به صورت منفی و جهت دار است.
سوگیری چیست؟
سوگیری نوعی تمایل جانبدارانه و قضاوت گرایانه است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت