تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
تست آنلاین شخصیت 16 عاملی کتل (16PF)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

چرا باید تست شخصیت 16 عاملی کتل (16PF) را انجام دهم؟

تست 16 عاملی کتل همانطور که از نامش پیداست به شناخت 16 مولفه مهم از مولفه های شخصیت میپردازد، بنابر این با انجام این تست می توان به خودشناسی رسید. البته این تست کاربردهای دیگری هم دارد که عبارتند از:

  • استفاده از تست شخصیت کتل در مداخلات درمانی: با انجام این تست می توان پی به انواع اختلالات روانی و شخصیت فرد برد.
  • استفاده از تست شخصیت کتل در مراکز آموزشی مانند مدرسه، دانشگاه: با انجام این تست می توان پی به مشکلات فکری، عاطفی، شخصیتی و اختلالات یادگیری و تمرکز برد. در نتیجه مشکلات تحصیلی فرد شناسایی شده و در مقاطع بالاتر، برای انتخاب رشته، فرد با دید کامل و با توجه به علایق و نقاط قوت و شغلش انتخاب رشته می کند.
  • استفاده از تست شخصیت کتل در سازمان ها: با انجام این تست می توان پی به علاقمندی و توانایی و استعداد فرد برد، بنابر این سازمان ها می توانند کارمندان خود را متناسب با توانایی فرد انتخاب نمایند.
  • استفاده از تست شخصیت کتل در مشاوره های پیش از ازدواج: با انجام این تست می توان به انواع نقاط ضعف و قوت فرد و همچنین مشکلات روانی او پی برد، در نتیجه در هنگام انتخاب همسر، می توان با شخصیت او بیشتر آشنا شد. همچنین از این تست می توان برای مشاوره بعد از ازدواج هم استفاده نمود.
  • همانطور که پیش تر گفتیم، خودشناسی نیز از مهم ترین کاربردهای تست شخصیت شناسی کتل است چرا که با شناخت خود، می توانیم به نقاط قوت و ضعف و همچنین مشکلات روانیمان پی برده و تلاش در بهبود نقطه ضعف ها و مشکلات روانیمان انجام دهیم.

16 عامل شخصیت در تست شخصیت شناسی کتل چیست؟

در تست شخصیت شناسی کتل می توان 16 ویژگی یا عامل مهم شخصیتی که شامل موارد زیر می شود را در خود مورد ارزیابی قرار داد:

مردم آمیزی در برابر مردم گریزی، استدلال انتزاعی در برابر استدلال عینی، پایداری هیجانی در برابر ناپایداری هیجانی، سلطه گری در برابر سلطه پذیری، سرزندگی در برابر دل مردگی، باوجدان در برابر مصلحت گرا، جسور در برابر ترسو، حساس و نرم خو در برابر غیر حساس و یک دنده، بدگمان در برابر خوش باور، خیال پرداز در برابر اهل عمل، صراحت در برابر محافظه کاری، بی اعتمادی اضطرابی در برابر اعتماد توام با آرامش، تجربه گرا در برابر محافظه کار، خودکفا در برابر متکی به دیگران، مهار اراده در برابر لذت گرا و مضطرب در برابر آرام.

باید خاطر نشان کرد که با انجام این تست علاوه بر 16 عامل اولی که نام برده شد، در این تست می توان به 8 بعد دیگر شخصیت با عنوان عوامل مرتبه دوم شخصیت پی برد. این 8 بعد عبارتند از:

برون گرایی، اضطراب، انعطاف پذیری، استقلال، کنترل غرایز، سازگاری، قدرت رهبری، خلاقیت.

تاریخچه تست شخصیت شناسی کتل

ریموند کتل جز روان شناسان و نظریه پردازان شخصیت است که یک نظریه به نام نظریه 16 عاملی در مورد شخصیت ارائه کرده است و پیرو نظریه اش یک تست شخصیت شناسی علمی و معتبر طراحی و ساخته است. تست 16 عاملی شخصیت کتل که توسط ریموند کتل ساخته شده است به ارزیابی شخصیت و 16 ویژگی شخصیتی می پردازد. این تست با دیگر تست های شخصیت شناسی مانند MBTI  تفاوت هایی دارد.

ارزیابی شخصیت چیست؟

بیایید در ابتدا به پاسخ چند سوال مهم فکر کنیم؛ به سوالاتی که اگر بتوانیم برای آن پاسخی پیدا کنیم تا حدی به خودشناسی و درک ویژگی های شخصیتی خود رسیده ایم. فکر می کنید تا چه اندازه از شخصیت خود شناخت دارید؟ آیا ویژگی های مثبت و منفی شخصیت خود را می شناسید؟ آیا می دانید چه نقاط قوت و چه نقاط ضعفی دارید؟ در روابط با دیگران چه طور؟ آیا بر ویژگی های شخصیتی خود واقف هستید؟

شخصیت و شناخت آن، یکی از موضوعات مهم برای روان شناسان در طول سالیان مختلف بوده است؛ پژوهشگران، روان شناسان و نظریه پردازان مختلفی در مورد شخصیت و هرآنچه که به آن مربوط می شود، نظریه پردازی کرده اند. در نهایت پژوهش هایی که حول محور شخصیت انجام شده است، آزمون هایی برای شناخت و ارزیابی شخصیت ساخته شده است.

ریموند کتل بر خلاف دیگر نظریه پردازان شخصیت مانند آلپورت بر این باور بود که برای شناخت شخصیت باید به تعداد صفت های شخصیتی بیشتری توجه شود و در این صورت است که می توان تصویری واضح از شخصیت به دست آورد. او برای تدوین نظریه شخصیت خود، طیف گسترده ای از افراد را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد و اطلاعات بسیاری را در این خصوص جمع آوری کرد.

جالب است بدانید روان شناسی نام گوردون آلپورت که محور اصلی فعالیت او بر مبنای شخصیت و ویژگی های شخصیتی بود، در نتیجه تحقیقات خود چهار هزار کلمه انگلیسی که به نوعی توصیف کننده ویژگی های شخصیتی بود را شناسایی کرد. این روش در زمان خود نوآوری بزرگی بود اما استفاده از آن کمی سخت و دشوار بود چرا که برخی صفت ها کاملا شبیه یکدیگر بودند و تشخیص آن ها از یکدیگر ممکن نبود.
به همین دلیل کتل با ارائه نظریه و تست شخصیت شناسی خود، گام بزرگی در راستای ارزیابی شخصیت برداشت.

مراحل ساخت تست شخصیت 16 عاملی کتل

کتل روان شناس انگلیسی در جریان تحقیقاتی که در مورد شخصیت انسان داشت، به این نتیجه رسید که می تواند از طریق روش تحلیل عاملی که یک روش آماری مرسوم و شناخته شده است، شخصیت را به صورت مدلی که دارای 16 متغیر یا عامل است، توصیف کرد.

او پس از این کشف خود، پرسشنامه ای را تحت عنوان PF16 طراحی کرد؛ در این ابزار 178 جمله وجود دارد که شرکت کننده باید به این جملات بر اساس یک طیف لیکرتی 5 گزینه ای پاسخ دهد. تست شخصیت شناسی کتل یکی از تست های علمی پرکاربرد است که در حوزه های مختلف می توان از آن استفاده کرد.

تست شخصیت کتل در محیط های آموزشی، پزشکی، تحقیقاتی، سازمانی، صنعتی و دیگر مراکز با هدف، انتخاب شغل و رشته و کسب اطلاعات در زمینه مشاوره شغلی، انتخاب پرسنل به جهت ارتقای آموزش و پیشرفت شغلی، مداخلات درمانی و تشخیص گذاری بالینی، پیش آگهی و درمان، مشاوره پیش از ازدواج به جهت پیش بینی میزان سازگاری و رضایت از ازدواج، مشاوره تحصیلی با هدف شناسایی مشکلات تحصیلی، عاطفی و اجتماعی کاربرد دارد.

او به منظور طراحی نظریه و ساخت آزمون شخصیت خود، چند نوع مختلف اطلاعات را جمع آوری کرده بود؛ داده های L، شامل هرگونه اطلاعات در مورد سابقه زندگی فرد اعم از نمرات مدرسه، حضور در محل کار و غیره می شد.

داده های Q شامل پرسشنامه ای می شود که برای ارزیابی شخصیت طراحی شده است.

داده های T شامل اطلاعاتی است که از آزمون های عینی برای بررسی ساختار دقیق شخصیت به دست آمده است.

کتل تست شخصیت شناسی خود را از طریق ترکیب داده های T و Q و با روش تحلیل عاملی ساخته است.

کتل لیست صفات آلپورت را تجزیه و تحلیل کرد و پس از آن اصطلاحات اضافی را از آن حذف کرد و صفات ذکر شده توسط آلپورت را به 171 ویژگی کاهش داد و سپس با کمک گرفتن از روش های آماری مرسوم، این تعداد صفت را به 16 صفت تبدیل کرد.

کتل بر این عقیده است که ویژگی های شخصیتی به صورت پیوستار در هر فردی وجود دارد و هر فردی کمابیش دارای این 16 صفت می باشد؛ حالا برخی از افراد این صفت را کم و برخی بیشتر دارند.

با انجام تست شخصیت شناسی کتل می توانید به درک خوبی از شخصیت و ویژگی های شخصیتی خود برسید؛ اگر در آستانه انتخاب رشته مدرسه هستید یا می خواهید در سازمانی مشغول به کار شوید، انجام است تست به شما پیشنهاد می شود. زمانی که خودشناسی داشته باشیم و خودآگاهی ما افزایش پیدا کند، عملکرد بهتری در زندگی خواهیم داشت و رضایت بیشتری را تجربه خواهیم کرد.

در صورت تمایل به ارزیابی شخصیت می توانید از این تست استفاده کنید.

شروع آزمون بصورت آنلاین
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

تست شخصیت 16 عاملی کتل (16PF) چیست؟

این تست، یک تست شخصیت شناسی و خودشناسی 187 سوالی است که توسط روانشناس معروف ریموند کتل ساخته شده است.

کاربرد تست شخصیت 16 عاملی کتل (16PF) چیست؟

از این آزمون می توان برای شناخت کامل شخصیت، جهت استفاده در انتخاب شغل، مشاوره تحصیلی، مشاوره های پیش از ازواج، ارزیابی اختلالات روانی و سلامت روان استفاده نمود.

16 عامل شخصیت در تست شخصیت 16 عاملی کتل (16PF) کدام موارد است؟

1-مردم آمیزی یا مردم گریزی 2-استدلال انتزاعی یا استدلال عینی 3-روان ناپایداری یا پایداری هیجانی 4-سلطه گری یا سلطه پذیری 5-سرزندگی یا دل مردگی 6-باوجدان یا مصلحت گرا 7-شجاع یا ترسو 8-حساسیت هیجانی یا کله شقی 9-شکاک یا خوش باور 10-خیال پردازی یا عمل گرایی 11-صراجت یا محافظه کاری 12-بی اعتمادی مضطرب کننده یا اعتماد همراه با آرامش 13-تجربه گرا یا محافظه کار 14-خودکفا یا متکی به دیگران 15- مهار اراده یا لذت گرا 16- مضطرب یا آرام

مولفه های مرتبه دوم شخصیت در تست کتل کدام اند؟

1-برون‌گرایی 2-اضطراب 3-انعطاف‌پذیری 4-استقلال 5-کنترل غرایز 6-سازگاری 7-قدرت‌ رهبری 8-خلاقیت.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام