پرسشنامه خودکارآمدی مقابله ای چسنی (CSES)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه خودکارآمدی مقابله ای چسنی (CSES)
این پرسشنامه توسط چسنی و همکاران ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی مقابله مثبت و سازنده از ابعاد مختلف می باشد.
این پرسشنامه دارای 26 سوال و 3 بعد:
- توقف هیجان و افکار ناخوشایند
- راهبرد مسئله مدار
- دریافت حمایت از خانواده و دوستان می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه خودکارآمدی مقابله ای چسنی و همکاران (CSES) تایید شده است.
خودکارآمدی مقابله ای
زندگی پر از رویدادهای پیش بینی نشده و غیر منتظره است؛ آیا شما تجربه رویدادهایی را داشته اید که بدون انتظار قبلی برای شما رخ داده باشد؟ به نظر می رسد پاسخ شما به این سوال، مثبت باشد. مسلما هر کدام از ما در طول دوران حیات خود شاهد رویدادهایی بوده ایم که برای ما سخت، چالش زا و استرس آور بوده است و اجتناب از این رویدادها غیر ممکن است.
هر فردی به هنگام رویارویی با چالش ها و مشکلات به گونه ای عمل می کند و واکنش افراد در این مواقع با یکدیگر متفاوت است؛ عوامل مختلفی بر نحوه واکنش فرد به استرس و رویدادهای استرس زا تاثیر می گذارد که باور به خود و نگاهی که فرد به توانایی هایش دارد، یک عامل اثرگذار بر نحوه واکنش است.
خودکارآمدی مقابله ای یک متغیر روان شناختی مهم و تاثیرگذار بر ادراک و مقابله موثر با رویدادها و محرک های استرس زا است. پیش از توصیف خودکارآمدی مقابله ای ابتدا باید خودکارآمدی را تعریف کنیم. خودکارآمدی اصطلاحی است که توسط آلبرت بندورا روان شناس شناخته شده مطرح شده و به باور فرد به توانایی ها و قابلیت هایش اشاره دارد.
خودکارآمدی مقابله ای، خودکارآمدی ادراک شده یا اعتماد به نفس فرد در انجام رفتارهای مقابله ای به هنگام مواجهه با چالش ها و تهدید های زندگی تعریف شده است. اگر فردی بخواهد موقعیت های مبهم، غیر قابل پیش بینی و استرس زا را به خوبی مدیریت کند باید خودکارآمدی مقابله ای بالایی داشته باشد.
بر اساس مطالعاتی که چسنی و همکارانش در زمینه خودکارآمدی مقابله ای انجام داده اند، کارآمدی مقابله ای خود به هنگام مشکلات و رویدادهای استرس آور و زمانی که فرد درگیر تهدید است، بر رفتار، اعمال، باور، نگرش، عملکرد و انگیزش فرد تاثیر می گذارد.
مشخصا وقتی فردی به خود اطمینان و باور دارد به نسبت فردی که به خود نامطمئن است، بهتر می تواند از پس حل مشکلاتش بر بیاید. هرچه باور فرد به خود و توانایی هایش کمتر باشد، احتمال شکست او و حل موثر مشکلات کمتر خواهد بود. خودکارآمدی مقابله ای با احساس بهزیستی ذهنی، رضایت از زندگی و خشنودی از زندگی همراه است.
با استناد بر نتایج تحقیقات چسنی، خودکارآمدی مقابله ای با توقف هیجان و افکار ناخوشایند، راهبرد مسئله مدار، دریافت حمایت از خانواده و دوستان در ارتباط است. در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر خودکارآمدی مقابله ای داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استاندارد و معتبر استفاده کنید.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی مقابله مثبت و سازنده از ابعاد مختلف هدف ساخت این پرسشنامه است.
خودکارآمدی مقابله ای چیست؟
خودکارآمدی مقابله ای، خودکارآمدی ادراک شده یا اعتماد به نفس فرد در انجام رفتارهای مقابله ای به هنگام مواجهه با چالش ها و تهدید های زندگی تعریف شده است. اگر فردی بخواهد موقعیت های مبهم، غیر قابل پیش بینی و استرس زا را به خوبی مدیریت کند باید خودکارآمدی مقابله ای بالایی داشته باشد.
خودکارآمدی چیست؟
خودکارآمدی اصطلاحی است که توسط آلبرت بندورا روان شناس شناخته شده مطرح شده و به باور فرد به توانایی ها و قابلیت هایش اشاره دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت