ابزار خودسنجی ترس های بالینی کودک
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی ابزار خودسنجی ترس های بالینی کودک
این پرسشنامه توسط هایده ممی یانلو ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی ترس های بالینی کودک می باشد.
این پرسشنامه دارای 27 سوال و 4 بعد:
- ترس از رویه های درمانی
- ترس از محیط
- مسائل درون فردی
- مسائل برون فردی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه خودسنجی ترس های بالینی کودک تایید شده است.
هیجانات ما به دو دسته مثبت و منفی تقسیم می شود؛ برخلاف باور عموم افراد، هیجانات منفی هم برای سازگاری فرد مهم هستند. یکی از انواع هیجانات منفی ترس می باشد. ترس یک واکنش هیجانی به موقعیت هایی است که برای فرد خطر آفرین و تهدید زا است. چه کودک و چه بزرگسال زمانی که در معرض یک محرک ترسناک قرار می گیرند، می ترسند و از خود واکنش نشان می دهند.
وقتی می ترسیم از خود در برابر محرک تهدید آمیز دفاع می کنیم و دفاع از خود منجر به بقا می شود. لازم به ذکر است، روان شناسان به تفاوت احساس اضطراب و ترس اشاره می کنند و این دو پدیده روان شناختی را از یک دیگر متمایز می دانند.
کودکان نسبت به بزرگسالان ممکن است احساس ترس بیشتری نسبت به پدیده ها یا موقعیت های مختلف داشته باشند، برخی ترس های کودکان واقعی و برخی غیر واقعی است؛ مثلا کودکان از هیولا که یک موجود ناشناخته و غیر واقعی است می ترسند یا ممکن است از سوسک بهراسند. روان شناسان می گویند، ترس به دلایل مختلف ممکن است در فرد به وجود بیاید که یکی از این دلایل، یادگیری آموخته شده است. به عنوان مثال، کودک چون واکنش ترس مادر نسبت به گربه را می بیند، یاد می گیرد که از گربه بترسد. یکی دیگر از مواردی که کودک واکنش ترس از خودش نشان می دهند و به عبارتی ترس را یاد می گیرد، در واکنش به تجربیات منفی است که خود کودک در معرض آن قرار گرفته است.
یکی از موقعیت هایی که واکنش ترس کودکان را در بر دارد و عموم کودکان در این موقعیت می ترسند، موقعیت های بالینی است، زمانی که کودک به بیمارستان می رود یا به پزشک مراجعه می کند، باید آمپول بزند و... این گونه موقعیت ها برای کودک ترسناک بوده و با اضطراب شدیدی همراه است. ترس کودک ممکن است به دلایل مختلفی همچون، روند درمانی که دکتر انتخاب کرده است، محیط بیمارستان یا کلینیک یا درمانگاه و مطب و..، تجربیات درون فردی که دارد و تجربیاتی که از تعامل با محیط و دیگران به دست آورده است، باشد.
آیا کودک شما ترس های بالینی را تجربه می کند؟ زمانی که خودتان کودک بودید، این ترس را تجربه کرده اید؟ در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر ترس های بالینی کودک داشته باشید، می توانید از پرسشنامه استاندارد و معتبر خودسنجی ترس های بالینی کودک استفاده کنید.
ابزار خودسنجی ترس های بالینی کودک چیست؟
این پرسشنامه با هدف ارزیابی ترس های بالینی کودک ساخته شده است.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه 4 مولفه دارد.
آیا این تست روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت