تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه نظم جویی شناختی هیجان (CERQ-P)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (1)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه نظم جویی شناختی هیجان (CERQ-P)

این پرسشنامه توسط گارنفسکی و همکاران در سال 2001 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی راهبردهای شناختی که هر فرد بعد از تجربه رخدادهای تهدید کننده یا استرس زا به کار می برد، می باشد.

این پرسشنامه دارای 36 سوال و 9 بعد است.

روایی و پایایی پرسشنامه نظم جویی شناختی هیجان (CERQ-P) تایید شده است.

راهبردهای شناختی

زندگی بدون استرس و تنش ممکن نیست و متاسفانه این مسئله واقعیت دارد که هر فردی در طول دوران زندگی خود رویدادهای آسیب زا و تهدید کننده ای را تجربه می کند و این رویدادها می تواند بر وضعیت روانی یا جسمانی فرد تاثیر بگذارد. در واقع اجتناب از استرس غیر ممکن است.

حتما برای شما هم پیش آمده که در موقعیت هایی از زندگی خود، به دلایل مختلف شخصی یا محیطی دچار استرس شوید؛ مثلا در یک موقعیت ناشناخته شغلی قرار بگیرید که هیچ دستورالعمل واضحی برای انجام آن کار نداشته باشید یا یک اتفاق ناخوشایند در جامعه باعث تجربه استرس و تنش در شما شود؛ در این شرایط چه واکنشی از خود نشان می دهید؟

افراد در مواجه با استرس و رویدادهای استرس زا، واکنش های متفاوتی از خود نشان می دهند و به عبارت دیگر، راهبردهای شناختی آنان در مقابل محرک های استرس زا متفاوت از یکدیگر است. راهبردهای شناختی مجموعه مهارت های درونی هستند که باعث خودنظم دهی موقعیت های مختلف می شوند.

حل مسئله، توجه و ادراک انتخابی، بازیابی برخی از انواع راهبردهای شناختی می باشد.

اما خود نظم دهی به چه معناست؟ خودنظم دهی مهارتی است که به کنترل احساسات، افکار، هیجانات اشاره دارد و به عملکرد بهتر فرد در موقعیت های مختلف کمک می کند. فردی که خود نظم دهی بالایی داشته باشد، پیش از انجام هر عمل و قبل از تصمیم گیری برای انجام یک فعالیت، خوب فکر کرده و تمام جوانب آن کار را ارزیابی می کند.

راهبردهای شناختی که افراد دارند و میزان مهارت آن ها در خود نظم دهی بر نحوه مقابله آن ها با شرایط ناخوشایند و رویدادهای استرس زا تاثیر می گذارد. به عنوان نمونه یک فرد در به هنگام مواجهه با رویدادهای آسیب زا، ممکن است خودش را سرزنش کند یا بالعکس دیگران را مقصر دانسته و آن ها را بابت رویداد پیش آمده ملامت کند.

از دیگر سو، فرد می تواند شرایط را بپذیرد یا در مورد آن موقعیت نشخوارگری داشته باشد؛ افزون بر آن فرد می تواند از شرایط فاجعه سازی کند یا دیدگاه خود را تغییر دهد و برای حل مسئله تلاش کند.

ملامت خود، ملامت دیگران، فاجعه سازی، دیدگاه گیری، ارزیابی مجدد مثبت، تمرکز مجدد بر برنامه ریزی، تمرکز مجدد مثبت، نشخوارگری و پذیرش 9 بعدی است که با راهبردهای شناختی که هر فرد بعد از تجربه رخدادهای تهدید کننده یا استرس زا به کار می برد در ارتباط بوده و در این پرسشنامه مورد ارزیابی قرار می گیرد.

در صورت تمایل به ارزیابی این متغیر با توجه به این 9 بعد، می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.

 
 

 

 

دانلود رایگان
کاربر ایکشو
6 ماه قبل

مرسی از شما و سایت خوبتون🌻

نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

پرسشنامه نظم جویی شناختی هیجان (CERQ-P) چیست؟

ارزیابی راهبردهای شناختی که هر فرد بعد از تجربه رخدادهای تهدید کننده یا استرس زا به کار می برد، هدف ساخت این پرسشنامه است.

انواع راهبردهای شناختی چیست؟

حل مسئله، توجه و ادراک انتخابی، بازیابی برخی از انواع راهبردهای شناختی می باشد.

خود نظم دهی چیست؟

خودنظم دهی مهارتی است که به کنترل احساسات، افکار، هیجانات اشاره دارد و به عملکرد بهتر فرد در موقعیت های مختلف کمک می کند.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام