تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه تشخیص خوانش پریشی دانش آموزان کون (DSI)
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه تشخیص خوانش پریشی دانش آموزان کون (DSI)

این پرسشنامه توسط کون و همکاران در سال 1994 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی خوانش پریشی در دانش آموزان می باشد.

پرسشنامه تشخیص خوانش پریشی دانش آموزان کون (DSI) دارای 33 سوال و 8 مولفه می باشد.

روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است.

یک فایل مقاله ضمیمه شده است.

مطالعه و یادگیری دروس، نقش مهمی در میزان موفقیت دانش آموزان دارد. اگر یک دانش آموز در هر مقطع تحصیلی که باشد، در یادگیری دروس، مشکل داشته باشد، به احتمال زیاد، موفقیت تحصیلی او تحت تاثیر قرار می گیرد. نکته مهمی که در این باره وجود دارد، دلایل مرتبط با عدم یادگیری می باشد؛ یک دانش آموز ممکن است به دلایل مختلفی همچون اهمال کاری، بازیگوشی، عدم توجه و تمرکز و ... مشکلات مرتبطی با یادگیری داشته باشد که مشکلاتی از این قبیل کاملا قابل حل می باشند. اما برخی از مشکلات ممکن است متفاوت با مواردی که در قسمت بالا گفتیم باشد؛ برای مثال، اختلال یادگیری یکی از همین مشکلات مهم و اساسی می باشد که البته در صورت تشخیص به موقع و مراجعه ی سریع، قابل درمان می باشد.

اختلال یادگیری چیست؟

اختلال یادگیری هرگونه مشکل در زمینه ی یادگیری مطالب در فرد می باشد. اگر دانش آموزی توانایی کمتری نسبت به سن خود داشته باشد و در یادگیری مطالب دچار مشکل باشد، مبتلا به اختلال یادگیری می باشد. اختلال یادگیری انواع مختلفی دارد.

خوانش پریشی چیست؟

یمی از انواع اختلالات یادگیری، خوانش پریشی می باشد که با عنوان دیس لکسیا هم شناخته می شود. دانش آموزی که دیس لکسیا دارد، در خواندن مطالب اعم از روان خواندن، درک مطلبی که می خواند، مشکلاتی دارد. خوانش پریشی با مشکلات دیگری همچون، تشخیص واج ها، نوشتن املا و انشا و... مشخص می شود. این اختلال، یکی از رایج ترین اختلالات یادگیری میان دانش آموزان است که شامل سه نوع مختلف، دیداری، شنیداری و توجه می شود. این اختلال اگر چه قابل پیشگیری نمی باشد اما کاملا قابل درمان است. متخصصان برای درمان این اختلال، درمان های متفاوتی را پیشنهاد کرده اند که از بهترین این درمان ها می توان به آموزش صوتی و آوایی اشاره کرد.

کودکان و دانش آموزانی که مبتلا به این اختلال هستند، ممکن است در کنار این اختلال به دیگر اختلالاتی همچون، اختلال در خواندن، اختلال در ریاضیات، اختلال در نوشتن هم دچار شوند. در نتیجه این اختلالات تاثیر زیادی بر سلامت روان کودک خواهد گذاشت و کودک را با مشکلاتی همچون، کاهش اعتماد به نفس و کاهش عزت نفس، افسردگی و گوشه گیری، عدم برقراری رابطه با همسالان و هم کلاسی ها و ... رو به رو کند.

در صورت تمایل به ارزیابی خوانش پریشی یا دیس لکسیا می توانید از پرسشنامه ی تشخیص خوانش پریشی دانش آموزان کون و همکاران که در سال 1994 ساخته شده است، استفاده کنید.

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

پرسشنامه تشخیص خوانش پریشی دانش آموزان کون (DSI) چیست؟

پرسشنامه تشخیص خوانش پریشی دانش آموزان کون (DSI) به سنجش خوانش پریشی در کودکان پرداخته است.

این پرسشنامه توسط چه کسی و در چه سالی ساخته شده است؟

این پرسشنامه توسط کون و همکاران در سال 1994 ساخته شده است.

آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟

بله روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است.

این پرسشنامه چند سوال دارد؟

این پرسشنامه 33 سوال دارد.

این پرسشنامه چند مولفه دارد؟

این پرسشنامه دارای 8 مولفه می باشد.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام