پرسشنامه پرستاری غربالگری دلیریوم (Nu-DESC)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه پرستاری غربالگری دلیریوم (Nu-DESC)
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی میزان تشخیص دلیریوم از ابعاد مختلف می باشد.
این پرسشنامه دارای 15 سوال و 5 بعد:
- اختلال آگاهی
- رفتار نامناسب
- ارتباطات نامناسب
- خطای حسی درکی / توهمات
- تاخیر روانی حرکتی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه پرستاری غربالگری دلیریوم (Nu-DESC) تایید شده است.
آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که به دلایل مختلفی مانند مصرف دارو، بیهوشی پس از عمل یا غیره دچار حالتی از آشفتگی یا سردرگمی شوید؟ دقیقا یادتان نیاید که کجا هستید یا ساعت چند است؟ به عبارت دیگر در این موقعیت، اعمال شناختی و هوشیاری شما دچار مشکل می شود.
دلیریوم چیست؟
در طبقه بندی اختلالات روانی، یک اختلال عصبی شناختی وجود دارد که به آن دلیریوم گفته می شود. دلیریوم با حالتی گفته می شود که توانایی ها شناختی و میزان هوشیاری ما به کل مختل شده باشد. فردی که دچار دلیریوم می شود، آگاهی خودش را از دست می دهد. همچنین توجه، تمرکز و دقت به هنگام تجربه دلیریوم به شدت پایین می آید.
دلیریوم در حالت کلی یک اختلال حاد نیست و مدت زمان تجربه این اختلال زیاد نیست. عموما دلیریوم چند ساعت تا چند روز طول می کشد و زمانی که علت به وجود آمدن آن حذف شود، فرد بهبود پیدا می کند. مثلا زمانی که فرد برای انجام یک عمل جراحی بیهوش شده است، پس از بهوش آمدن تمرکز و توجه فرد پایین است اما اگر عامل داروی بیهوشی حذف شود، فرد به تدریج هوشیاری اش را به دست می آورد و دلیریوم از بین می رود.
ویژگی های دلیریوم چیست؟
دلیریوم نیز همانند دیگر اختلالات، با ویژگی هایی مشخص می شود. برخی از علائم این اختلال عبارت اند از: اختلال در جهت یابی، مختل شدن آگاهی در مورد زمان و مکان، هذیان، توهم، اضطراب، احساس خشم و عصبانیت و...
همچنین مولفه هایی همچو: ارتباطات نامناسب، خطای حسی و ادراکی، تاخیر روانی و حرکتی با دلیریوم در ارتباط است. علاوه بر انجام عمل جراحی، این اختلال در موقعیت های دیگری هم به وجود می آید. به عنوان نمونه زمانی که فرد دچار سوختگی های شدید می شود، بیخوابی های شدید، اعتصاب غذا و حرف زدن، پس از مصرف بیش از اندازه الکل، در تصادفات شدید، زمانی که فرد دچار تب و عفونت است و زمانی که به سر ضربه شدید وارد شود، ممکن است دلیریوم را تجربه کند. ابتلا به دلیریوم به سن خاصی محدود نمی شود و ممکن است در هر سنی رخ دهد. دلیریوم کاملا قابل درمان است. به جهت درمان این بیماری پزشک ابتدا باید علت ایجاد دلیریوم را تشخیص دهد و سپس اقدامات لازم را برای فرد انجام دهد.
در صورتی که تمایل به ارزیابی دلیریوم از ابعاد مختلف داشته باشید، می توانید از پرسشنامه استاندارد و معتبر، پرستاری غربالگری دلیریوم (Nu-DESC) استفاده کنید.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
این پرسشنامه با هدف ارزیابی دلیریوم ساخته شده است.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه 5 مولفه دارد.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای ثبات درونی و بیرونی است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت