پرسشنامه مقیاس نشخوار فکری افسرده ساز (RIQ)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه مقیاس نشخوار فکری افسرده ساز (RIQ)
این پرسشنامه با هدف ارزیابی نشخوار فکری در ابعاد مختلف ساخته شده است.
این پرسشنامه دارای 39 سوال و پنج بعد:
- سر در گریبانی
- سرزنش خود
- نشخوار فکری علامت مدار
- درون نگری
- نشخوار فکری درباره نتایج افسردگی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه نشخوار فکری افسرده ساز (RIQ) تایید شده است.
فکر کردن ویژگی منحصر به فرد انسانی می باشد؛ همه ی ما در مورد موضوعات مختلف فکر می کنیم و افکار متفاوتی داریم. به واسطه ی افکاری که در سر داریم، ممکن است احساسات متفاوتی را هم تجربه کنیم. در این صورت می توانیم بگوییم که، این افکار و احساسات ما هستند که باعث می شود، ما رفتاری خاص از خودمان نشان دهیم.
افکار ما همیشه مثبت نبوده و نتایج مثبتی هم برای ما در بر ندارد. دسته ای از افکار هم وجود دارد که برای فرد با اثرات منفی همراه می شود.
نشخوار ذهنی چیست؟
نشخوار فکری یا نشخوار ذهنی مجموعه ای از افکار تکرار شونده و ناخوشایند است که دائما در ذهن ما تکرار می شود و فرد را با چالش های منفی روبه رو می سازد. نشخوار ذهنی را با گفتگوی درونی شبیه دانسته اند. فردی که دارای نشخوار فکری می باشد، به جای تمرکز بر جنبه ی مثبت هر رخدادی، به جنبه ی منفی اتفاقات تمرکز می کند و به جای اینکه به دنبال یک راه حل منطقی برای اتفاقات باشد، به چرایی رخداد می اندیشد.
برای مثال اگر فرد دچار اشتباهی شده باشد، در نشخوار فکری دائما به اشتباهی که کرده است فکر می کند. این فرد به دنبال جبران اشتباه و یا راهکاری برای عدم تکرار اشتباهش در موقعیت های مختلف نیست، بلکه فقط این موضوع را مد نظر قرار می دهد که چرا اشتباه کرده است. در نشخوار فکری تمرکز فرد و افکاری که در سر دارد، مربوط به اتفاقات گذشته می شود.
تاثیرات منفی نشخوار فکری
نشخوار فکری افکار آزار دهنده می باشد، بنابراین این افکار ناخوشایند نمی توانند برای فرد با نتایج مثبت همراه باشد. نشخوار ذهنی ممکن است منجر به مشکلات جسمانی همچون، سردرد، معده درد و ... در فرد شود. طبق مطالعات انجام شده، وقتی فردی نشخوار ذهنی داشته باشد، استرس بالایی را تجربه می کند و ممکن است اضطراب هم داشته باشد. تجربه ی این استرس و اضطراب در طول زمان آسیب زا بوده و فرد را با مشکلات جدی روبه رو می کند. همچنین نشخوار ذهنی با افسردگی هم در ارتباط می باشد. اگر مبتلا به نشخوار ذهنی هستید، باید بدانید می توانید این اختلال را درمان کنید و جای نگرانی ندارد. با مراجعه به یک پزشک سلامت روان و با استفاده از راهکارهای درمانی او می توانید نشخوار ذهنی را در خود به مرور کاهش دهید و درمان کنید.
به منظور ارزیابی نشخوار ذهنی می توانید از پرسشنامه ی نشخوار ذهنی افسرده ساز استفاده کنید.
پرسشنامه مقیاس نشخوار فکری افسرده ساز (RIQ) چیست؟
این پرسشنامه نشخوار ذهنی را می سنجد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه دارای 39 سوال است.
این پرسشنامه چند بعد دارد؟
این پرسشنامه 5 بعد دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت