پرسشنامه تشخیص اختلال سلوک در دانش آموزان – فرم معلمان
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه تشخیص اختلال سلوک در دانش آموزان – فرم معلمان
این پرسشنامه توسط شهریوری و همکاران در سال 1389 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی وجود یا عدم وجود اختلال سلوک در دانش آموزان می باشد.
این پرسشنامه دارای 35 سوال و 5 عامل،:
پرخاشگری، بی مسئولیتی، فریبکاری، خرابکاری و روابط بین فردی ضعیف می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه درجه بندی تشخیص اختلال سلوک (RSDCD) تایید شده است.
یک فایل مقاله نیز ضمیمه شده است.
اختلال سلوک
سلوک یک اختلال روان شناختی پیچیده است که در دوره کودکی و نوجوانی بروز پیدا می کند. سلوک یک اختلال دردسر ساز است؛ کودک یا نوجوانی که به اختلال سلوک مبتلا می شود، هم خود و هم والدینش را با چالش های مختلفی رو به رو می کند و به اصطلاح به دردسر می اندازد.
کودک و نوجوان مبتلا به این اختلال، با اعضای خانواده، دوستان، معلمان و مربیان ناسازگار است.
مهم ترین خصیصه ای که می توان با آن اختلال سلوک را در کودکان و نوجوانان تشخیص داد، اختلالات رفتاری و به خصوص رفتارهای ضد اجتماعی و ناهنجاری هایی مانند خشونت کلامی، فیزیکی، دروغگویی، فریب دادن دیگران، آسیب رساندن به انسان، اشیا و حیوانات است.
همچنین قلدری و زورگویی، فرار مکرر از مدرسه، مصرف الکل و مواد مخدر در مبتلایان به این اختلال شناخته می شود.
علائم اختلال سلوک
روان شناسان 4 نشانه اصلی برای این اختلال معرفی کرده اند و این نشانه ها شامل موار زیر است:
- پرخاشگری و رفتارهای خشونت آمیز
- تخریب اموال دیگران و خرابکاری و آسیب رساندن
- فریبکاری، حیله گری، کلاهبرداری، دروغگویی و دزدی
- قانون شکنی، بی توجهی به قوانین و مقررات
والدین و افراد در ارتباط با کودکان و نوجوانان باید نسبت به نشانه های این اختلال حساس باشند و به درمان این اختلال اهتمام ورزند؛ اختلال سلوک اگر به موقع شناسایی و درمان نشود به اختلال شخصیت ضد اجتماعی در بزرگسالی تبدیل می شود و در این حالت درمان این اختلال دشوارتر خواهد بود.
عوامل مختلفی در بروز این اختلال نقش دارد؛ آسیب های مغزی، رویدادهای تروماتیک و آسیب زا، عوامل فیزیولوژیک، ژنتیک، سبک فرزندپروری نامناسب، خشونت خانگی و غفلت از کودک، ناکامی در مدرسه و تحصیل، تجربه برخی مشکلات اجتماعی و ابتلا به اختلال ADHD می تواند در بروز و ابتلا به این اختلال نقش داشته باشد.
روان شناسان برای درمان این اختلال ابتدا نشانه ها و شدت آن را ارزیابی می کنند و سپس بر اساس شرایط روان درمانی یا دارودرمانی را پیشنهاد می دهند. درمان شناختی رفتاری، طرحواره درمانی، خانواده درمانی برخی از درمان های موثر برای این اختلال است.
این پرسشنامه باید توسط معلمان تکمیل و بررسی شود؛ معلم با بررسی نشانه های این اختلال در دانش آموزان به غربالگری و شناسایی این اختلال کمک می کند. در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر وجود یا عدم وجود اختلال سلوک در دانش آموزان داشته باشید، می توانید از این پرسشنامه استفاده کنید.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی اختلال سلوک در دوره کودکی و نوجوانی هدف ساخت این پرسشنامه است.
اختلال سلوک چیست؟
سلوک یک اختلال روان شناختی پیچیده است که در دوره کودکی و نوجوانی بروز پیدا می کند. سلوک یک اختلال دردسر ساز است؛ کودک یا نوجوانی که به اختلال سلوک مبتلا می شود، هم خود و هم والدینش را با چالش های مختلفی رو به رو می کند و به اصطلاح به دردسر می اندازد.
نشانه های اصلی سلوک چیست؟
پرخاشگری و رفتارهای خشونت آمیز تخریب اموال دیگران و خرابکاری و آسیب رساندن فریبکاری، حیله گری، کلاهبرداری، دروغگویی و دزدی قانون شکنی، بی توجهی به قوانین و مقررات
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت