پرسشنامه خلاقیت بالقوه و بالفعل در سازمان دی لیلو و هوتون
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه خلاقیت بالقوه و بالفعل در سازمان
این پرسشنامه توسط دی لیلو و هوتون در سال 2008 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی خلاقیت بالقوه و بالفعل در سازمان از ابعاد مختلف می باشد.
این پرسشنامه دارای 17 سوال و 3 بعد:
- خلاقیت بالقوه
- خلاقیت بالفعل
- حمایت سازه ای ادراک شده می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه خلاقیت بالقوه و بالفعل در سازمان تایید شده است.
پیشرفت و تحول سازمانی با عوامل مختلفی در ارتباط است؛ مجموعه عوامل مختلف باید در یک سازمان وجود داشته باشد تا آن سازمان به رشد و تحول دست پیدا کند و همواره در جایگاه برتر نسبت به رقبایش قرار بگیرد. یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر موفقیت سازمان ها وجود خلاقیت در سازمان است.
در هر سازمانی خلاقیت وجود دارد؛ گاهی این خلاقیت ها بالفعل شده و گاهی باید برای بالفعل شدن آن تلاش کرد. زمانی که یک سازمان بتواند در جهت بالفعل کردن خلاقیت ها قدم بردارد، می تواند به موفقیت های بزرگ دست پیدا کند.
خلاقیت چیست؟
تعاریف متفاوتی برای خلاقیت ذکر شده است؛ خلاقیت را می توان موقعیتی در نظر گرفت که در آن مسائل مختلف طرح و برای حل آن ها از راه های مختلف تلاش می شود.
خلاقیت از آن جایی که با ترکیب ایده های مختلف در ارتباط است و یا به ایجاد پیوستگی میان ایده های خاص کمک می کند، در نهایت منجر به نوآوری می شود. نوآوری و خلاقیت در کنار یکدیگر زمینه ساز رشد و شکوفایی می شود.
خلاقیت فرآیندی ذاتی و اکتسابی است؛ هر فردی می تواند برای اکتساب خلاقیت تلاش کند و سازمان ها هم از این قاعده مستثنی نیستند. یک سازمان خلاق با پرورش و ارتقا خلاقیت در خود، به بالندگی سازمان، استفاده از حداکثر منابع و امکانات موجود به بهترین نحو، افزایش فعالیت و پویایی درون سازمانی، حفظ مزیت رقابتی، انتقال دانش، بهبود روابط درون سازمانی و برون سازمانی کمک می کند.
مهم ترین مولفه هایی که در یک سازمان خلاق وجود دارد، شامل ساختار خلاق، محیط خلاق، فرد خلاق، گروه ای خلاق، رهبر خلاق و ... می باشد.
پس می توان نتیجه گرفت ادامه حیات سازمان ها و ثبات آن ها به خلاقیت سازمانی بستگی دارد. مدیران سازمانی باید به خاطر داشته باشند اگر خواسته یا ناخواسته جریان خلاقیت را در سازمان سرکوب کنند، اثرات منفی جبران ناپذیری را بر پیکره سازمان خود وارد می کنند.
فراهم کردن زمینه و امکانات لازم برای رشد و پرورش خلاقیت در هر سازمانی توسط مدیران عالی رتبه سازمان لازم الاجراست. در این پرسشنامه خلاقیت بالقوه، خلاقیت بالفعل و حمایت سازه ای ادراک شده مولفه هایی هستند که با که خلاقیت بالقوه و بالفعل در سازمان در ارتباط می باشند.
اگر تمایل به ارزیابی متغیر خلاقیت بالقوه و بالفعل در سازمان از ابعاد مختلف داشته باشید، می توانید از پرسشنامه استاندارد و معتبری که خلاقیت بالقوه و بالفعل در سازمان نام دارد و توسط دی لیلو و هوتون ساخته شده است، استفاده کنید.
آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟
بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه 3 مولفه دارد.
هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟
ارزیابی خلاقیت بالقوه و بالفعل در سازمان هدف ساخت این پرسشنامه است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت