تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه پیشران های توهم توطئه مدیران
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (0)
  • سوالات متداول

معرفی پرسشنامه پیشران های توهم توطئه مدیران

این پرسشنامه توسط فتاح شریف زاده و همکارانش در سال 1400 ساخته شده است.

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی پیشران های توهم توطئه مدیران در سازمان می باشد.

این پرسشنامه دارای 46 سوال و 11 بعد:

ضعف فرهنگی، عدم شفافیت، هنجارشکنی، عدم شایسته سالاری، رفتارهای سیاسی، سبک رهبری وظیفه گرایانه، ارتباطات ناکارآمد، عملکرد نامطلوب، فساد، فاصله قدرت، ضعف مدیریتی می باشد.

روایی و پایایی پرسشنامه پیشران های توهم توطئه مدیران تایید شده است.

 

توهم توطئه چیست؟

احتمالا اصطلاح توهم توطئه برای شما آشنا باشد و در مکالمات مختلف این اصطلاح را شنیده باشید؛ "فلان شخص توهم توطئه دارد و فکر می کند دیگران می خواهند به او آسیب برسانند یا شخصی که می گوید من کاری با فلانی نداشتم اما انگاری او توهم توطئه دارد!" توهم توطئه نوعی وضعیت روان شناختی منفی است که ممکن است برای هر فردی پیش بیاید؛ فرد مبتلا به توهم توطئه، فکر می کند که دیگران او را تهدید می کنند یا می خواهند به او آسیب برسانند یا علیه او دسیسه چینی و توطئه کرده اند. توهم توطئه انواع مختلفی دارد و فرد مبتلا به آن رفتار تهاجمی در مقابل دیگران دارد.

توهم توطئه در سازمان:

مدیران سازمانی هم می توانند دچار توهم توطئه شوند؛ پیش از هر چیز باید بگوییم که وجود توهم توطئه در سازمان، می تواند تاثیرات درون سازمانی منفی داشته باشد، از شدت رضایت شغلی و اثربخشی کارمندان کم کند و در نهایت منجر به ترومای سازمانی شود.

توهم توطئه ممکن است در مدیران علیه کارمندان یا کارمندان بر علیه یکدیگر وجود داشته باشد. زمانی که مدیر دچار توهم توطئه می شود، فکر می کند که کارمندان بر علیه او اعمال مخفیانه ای را انجام می دهند و دارای سو نیت هستند. همچنین او ممکن است تصور کند کارمندان بر علیه او دسیسه چینی می کنند و به جای منافع سازمانی و شرکت، به دنبال تحقق اهداف خودخواهانه خودشان هستند.
مسلما توهم توطئه مدیر به کارمند چیزی جز بدبینی در پی نخواهد داشت؛ وقتی بدبینی وجود داشته باشد، شک و دودلی به وجود می آید و در نهایت تعارضاتی درون سازمان رخ می دهد که نه به نفع کارمندان است و نه به نفع مدیران!

اگر عوامل موثر بر شکل گیری توهم توطئه در مدیرات شناسایی شود و از تکرار آن جلوگیری شود، مسیر توسعه و تحول سازمانی تسهیل می شود. عواملی مانند ضعف فرهنگی، بی توجهی به قوانین و هنجار شکنی، عدم رو راستی و عدم توجه به شفافیت، رفتارهای سیاسی، سبک های رهبری ناکارآمد یا سبک رهبری وظیفه گرایانه، عدم برقراری ارتباط به صورت مطلوب و ناکارآمد، عملکرد و اثربخشی ضعیف، فاصله قدرت، ضعف مدیریتی و عدم شایسته سالاری می توانند در ایجاد توهم توطئه در سازمان نقش داشته باشند.

در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر، پیشران های توهم توطئه مدیران در سازمان داشته باشید، می توانید از پرسشنامه استاندارد و معتبر، ارزیابی پیشران های توهم توطئه مدیران در سازمان استفاده کنید.

خرید و دانلود مستقیم
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

این پرسشنامه چند مولفه دارد؟

این پرسشنامه 11 مولفه دارد.

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

ارزیابی پیشران های توهم توطئه مدیران در سازمان هدف ساخت این پرسشنامه است.

آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟

بله این پرسشنامه روایی و پایایی دارد.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله این پرسشنامه نمره گذاری دارد.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام