پرسشنامه باورهای ارتباطی آیدلسن و اپستین (RBI)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه باورهای ارتباطی آیدلسن و اپستین (RBI)
این پرسشنامه توسط آیدلسن و اپستاین در سال 1982 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی باورهای غیر منطقی در رابطه ی زناشویی بوده است.
این پرسشنامه شامل 40 سوال و 5 بعد:
- باور به مخرب بودن مخالف
- باور به عدم تغییر پذیری همسر
- توقع ذهن خوانی
- کمال گرایی جنسی
- باور در مورد تفاوت های جنسی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه باورهای ارتباطی ایدلسون و اپشتاین تایید شده است.
باور چیست؟
آیا تا به حال سعی کرده اید که باور ها و نگرش های ذهنی خود را مورد ارزیابی قرار دهید؟ باور، اعتقاد ما نسبت به مسائل مختلف می باشد و در ذهن ما وجود دارد. هر فردی می تواند برای باور های ذهنی خود، شواهد تجربی و عقلی داشته باشد و یا ممکن است برای اعتقادات خود هیچ دلیل واضح و روشنی نداشته باشد. باور های ما متشکل از افکار تکرار شونده ما هستند، افکاری که در طول زمان تکرار شده و حال در خودآگاه و ناخودآگاه ما نفوذ کرده است. باور های ما تاثیر زیادی بر نگرش ها جهت گیری های مختلف ما در زندگی دارد. باور یک فرد می تواند بر مسائل دینی، در روابط کاری، روابط دوستانه وحتی روابط زناشویی تاثیر بگذارد. اما تا به اکنون از خودتان سوال کرده اید که، آیا همه ی باور های ما نسبت به مسائل مختلف، درست هستند؟ اگر باور های ما درست نباشند، چه تاثیری بر زندگی ما خواهد داشت؟
باور های غیر منطقی در رابطه زناشویی
حقیقت این است که باور های ما در مواقعی ممکن است، غیر منطقی باشد و باور غیر منطقی و نادرست بر روابط انسان ها اثر گذار است. یکی از مواردی که می توان تاثیر باور غیر منطقی بر آن را مشاهده کرد، در روابط زناشویی می باشد.
- یکی از باورهای غیر منطقی و مخرب در رابطه با مخالفت ورزیدن است. ممکن است یک فرد در رابطه زناشویی خود، مخالفت کردن و ابراز نظر مخالف را شایسته و درست نداند، در نتیجه این باور می تواند تاثیر زیادی بر زندگی زناشویی بگذارد.
- همچنین، یکی دیگر از باورهای غیر منطقی باور فرد نسبت به تغییر و عدم تغییر همسرش می باشد، هر زوجی ممکن است بعد از ازدواج تغییراتی داشته باشد.
- کلید برقراری یک رابطه خوب و صمیمی، صحبت کردن است. در رابطه زناشویی زوجین باید با یکدیگر گفتگو کنند و از یکدیگر توقع ذهن خوانی نداشته باشند. توقع ذهن خواهی از جمله مخرب ترین عادات و باور ها در رابطه زناشویی می باشد. برای داشتن یک رابطه زناشویی موثر، باید کلیشه های جنسیتی را کنار گذاشت و باور های غیر منطقی در مورد تفاوت های جنسی نداشت.
- همچنین کمال گرایی جنسی نیز از جمله موارد تاثیر گذار بر رابطه زناشویی می باشد و اثرات منفی آن بر زندگی کاملا قابل مشاهده است.
در صورت تمایل به ارزیابی باور های غیر منطقی در رابطه زناشویی، می توانید از پرسشنامه ی باورهای رابطه ای، ایدلسون و اپشتاین استفاده کنید.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط آیدلسن و اپستین ساخته شده است.
پرسشنامه باورهای ارتباطی آیدلسن و اپستین (RBI) چیست؟
ارزیابی باور های غیر منطقی بر روابط زناشویی هدف ساخت این پرسشنامه بوده است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه دارای 40 سوال است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت